Dalcon

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΡΑΣΗΣ: Η BAYER ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ

on .

Αθήνα, 12.10.2017

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης) και η Bayer, μαζί με τη Διεθνή Επιτροπή για την Πρόληψη της Τύφλωσης (IAPB), υπογραμμίζουν τη σημασία της υγείας των ματιών και την ανάγκη για αύξηση των πόρων και βελτίωση των υποδομών οφθαλμολογικής φροντίδας παγκοσμίως.  Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες προβλέψεις, αν δεν υπάρξουν οι σχετικές επενδύσεις ή/και ενεργή δραστηριοποίηση στο θέμα 115 εκατομμύρια άνθρωποι θα τυφλωθούν μέχρι το 2050, τριπλάσιος αριθμός από αυτόν του 20151. Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης) γιορτάζεται για πέμπτη χρονιά και με κεντρικό μήνυμα το «Make Vision Count» καλεί την οφθαλμολογική κοινότητα να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας όσων υποφέρουν από προβλήματα όρασης ή/ και τύφλωση, ιδιαίτερα για τα περιστατικά που θα μπορούσαν να προληφθούν.

Το 2015 σχεδόν 1,35 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εμφανίζουν σημαντική μείωση της όρασης.. Στην πλειοψηφία τους αυτά τα περιστατικά θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί ή προληφθεί με γνωστές, αποδεδειγμένες, δοκιμασμένες και οικονομικά αποδοτικές λύσεις1.

«Η Bayer έχει αναλάβει μια ουσιαστική δέσμευση για την καταπολέμηση των προβλημάτων που συνδέονται με την όραση ή/και την τύφλωση και είναι δυνατό να προληφθούν. Στην Bayerείμαστε περήφανοι που μπορούμε να βελτιώνουμε τα αποτελέσματα σε πέντε βασικές αιτίες που οδηγούν σε απώλεια όρασης για πληθυσμούς που βρίσκονται σε εργάσιμη ηλικία, αλλά και σε ηλικιωμένους. Παρόλο που στην οφθαλμολογία έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος, εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για περεταίρω βελτίωση που θα επιτρέψουν σε ακόμα περισσότερα άτομα που υποφέρουν από προβλήματα όρασης ή αντιμετωπίσιμης τύφλωσης, όπως για παράδειγμα ο καταρράκτης, να βελτιώσουν την όραση τους», δήλωσε ο Θανάσης Κώτσανης, Ιατρικός Διευθυντής της BayerΕλλάς.

Δίνοντας έμφαση στην Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης), η Διεθνής Επιτροπή για την Πρόληψη της Τύφλωσης (IAPB) και τα μέλη της ανακοίνωσαν σήμερα τα πιο πρόσφατα παγκόσμια στοιχεία σχετικά με την τύφλωση και την απώλεια όρασης, όπως αυτά προέκυψαν από την μελέτη Atlas IAPB Vision. Η IAPBVisionAtlasαποτυπώνει σε διαδραστικούς χάρτες και infographics τις τελευταίες εκτιμήσεις για την επικράτηση της τύφλωσηςκαι των προβλημάτων όρασης. Παρόλο που τα προβλήματα όρασης έχουν μειωθεί τα τελευταία 25 χρόνια, χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, το οποίο αποτελεί και παγκόσμιο πρόβλημα. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία του Atlas Vision στην ιστοσελίδα του IAPB: http://atlas.iapb.org/.

Επιπλέον, η Bayer είναι περήφανη που και φέτος, για ακόμα μια χρονιά, ενθαρρύνει ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους από όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στο Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας για την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης). Φέτος με κυρίαρχο μήνυμα το «Make Vision Count», στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδείξει τη σημασία της υγείας των ματιών και να απεικονίσει την αξία της όρασης μέσα από τη φωτογραφία. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 16 Οκτωβρίου 2017.

Για την Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης)

Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης) είναι μια ετήσια ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πάνω σε θέματα για την καλύτερη υγεία των ματιών και την προστασία της όρασης.

Η ημέρα αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο τη δεύτερη Πέμπτη του Οκτωβρίου και αποτελεί πρωτοβουλία της Διεθνούς Επιτροπής για την Πρόληψη της Τύφλωσης (IAPB). Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης)  πραγματοποιείται στις 12 Οκτωβρίου και έχει κεντρικό της μήνυμα το «Make Vision Count», ενθαρρύνοντας τον έλεγχο μέσω οφθαλμολογικών εξετάσεων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης) αποτελεί μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας του IAPB VISION 2020 που στόχο έχει τον περιορισμό  των αντιμετωπίσιμων περιστατικών τύφλωσης  μέχρι το 2020. Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ)

Για να υποστηρίξει το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης 2014-2019 του Π.Ο.Υ:

Με στόχο την Παγκόσμια Υγεία των Ματιών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας VISION 2020, το κυρίαρχο θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Όρασης (Κατά της Τύφλωσης) είναι η «Παγκόσμια Υγεία των Ματιών».

 

Bayer: Επιστήμη για μία Καλύτερη Ζωή

Η Bayerείναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο των Βιοεπιστημών και συγκεκριμένα στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Bayerσχεδιάζονται με γνώμονα το όφελος των ανθρώπων και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος στοχεύει στη δημιουργία αξίας μέσω της καινοτομίας, της ανάπτυξης και της υψηλής απόδοσης. Η Bayerείναι προσηλωμένη στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και δρα ως ένας κοινωνικά και ηθικά υπεύθυνος εταιρικός πολίτης. Κατά το οικονομικό έτος 2016, ο Όμιλος απασχολούσε περίπου 115.200 άτομα και είχε πωλήσεις της τάξεως των 46,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι επενδύσεις ανήλθαν σε € 2,6 δις ενώ οι δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη σε € 4,7 δις. Στα αποτελέσματα αυτά συμπεριλαμβάνονται τα οικονομικά στοιχεία του Τομέα Πολυμερών, ο οποίος εισήλθε στο χρηματιστήριο στις 6 Οκτωβρίου 2015, ως ανεξάρτητη εταιρεία με την επωνυμία Covestro. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το http://www.bayer.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την BayerΕλλάς, επισκεφθείτε το www.bayer.gr.

 

Επικοινωνία

Σόνια Μουσαβερέ, Τηλ. +30 210 618 75 62

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δηλώσεις που αναφέρονται στο μέλλον

Το παρόν δελτίο τύπου περιέχει συγκεκριμένες δηλώσεις που αναφέρονται στο μέλλον και βασίζονται στις σημερινές εκτιμήσεις και προβλέψεις της Διεύθυνσης του Ομίλου Bayer και των τμημάτων της. Διάφοροι γνωστοί και άγνωστοι κίνδυνοι, αβεβαιότητες καθώς και άλλοι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές αποκλίσεις από την παρεχόμενη με το παρόν εκτίμηση, ως προς τα αποτελέσματα, την οικονομική κατάσταση, την ανάπτυξη ή  την απόδοση της εταιρείας. Οι παράγοντες αυτοί, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν τις δημοσιευμένες εκθέσεις της Bayer, οι οποίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της εταιρείας www.bayer.com. Η Εταιρεία δεν αναγνωρίζει καμία υποχρέωσή της για συνέχιση παροχής δηλώσεων που να αναφέρονται στο μέλλον ούτε για προσαρμογή αυτών σε μελλοντικά γεγονότα και εξελίξεις.

 

 


[i]IAPB Vision Atlas. International Agency for the Prevention of Blindness. Available at: http://atlas.iapb.org/