ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΩΝ 2012-2015 ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

on .

Αθήνα, 19.10.2017

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Δημοσιεύτηκαν οι οδηγίες προς τους Ιατρούς για τον συμψιφισμό οφειλομένων 2012-2015 με ανείσπρακτα ποσά από rebate-clawback 2013-2015. Πατήστε ΕΔΩ.

Σας ενημερώνουμε δε ότι για να μπορέσετε να βγάλετε το ποσό που πρέπει να σας επιστραφεί η να πληρώσετε στον ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να μπείτε στο www.eopyy.gov.gr να πατήσετε ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ και στη συνέχεια να μπείτε στο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ. Εκεί βάζετε τους κωδικούς του edapy σας και στη συνέχεια πατάτε μηνύματα. Δεξιά θα σας βγάλει τα μηνύματα που έχετε και με πρόσφατη ημερομηνία είναι το μήνυμα «ΚΑΡΤΕΛΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΠΟΣΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ (CLAWBACK) ΚΑΙ ΠΟΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ (REBATE) 2013-2015. Στο πινακάκι που σας βγάζει το υπόλοιπο ποσό είναι αυτό που πρέπει να επιστρέψετε στον ΕΟΠΥΥ από τα Clawback και τα Rebate όλων των ετών.

 Αν κάνετε την αφαίρεση μεταξύ των δύο ποσών (ανείσπρακτα ποσά από rebate και clawback με την καρτέλα οφειλόμενων ποσών) θα βρείτε αν πρέπει να σας επιστραφούν χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ ή αν πρέπει να πληρώσετε.

Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε με το ποσό οφειλής μπορείτε να επιλέξετε την ενέργεια « Προσέλευση σε αρμόδια ΠΕ.ΔΙ για τακτοποίηση διαφοράς» και να πατήσετε την συνέχεια. Θα εμφανιστεί νέο μήνυμα στο οποίο θα σας προτρέπει να προσέλθετε το αργότερο μέχρι την 24η Οκτωβρίου 2017 στην αρμόδια ΠΕ.ΔΙ.

Η ΠΟΣΚΕ ενημερώνει ότι θα υπάρξουν περαιτέρω ενέργειες που θα γίνουν από την Ομοσπονδία και τους φορείς των Ιατρών για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των μελών τους.

Μετά τιμής,

Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας
Φ. Ν. Πατσουράκος                              Α. Δ. Τσάτσος