Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (E-LEARNING)

http://www.eaccme.eu/

 

Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Νέων Γιατρών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2012-2013 από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ

 

Με στόχευση την καλύτερη εκπαίδευση κάθε νέου γιατρού της Αθήνας σε σημαντικά πεδία της ιατρικής επιστήμης βάσει τεκμηρίωσης (evidence-based medicine), ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμπράττουν σε μια ισχυρή συμμαχία Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης και ξεκινούν σειρά μοριοδοτούμενωνμετεκπαιδευτικών μαθημάτων για τους νέους γιατρούς μέσα από τις έγκριτες γνώσεις πανεπιστημιακών καθηγητών.

Η σημασία των μετεκπαιδευτικών αυτών μαθημάτων κρίνεται ύψιστη, διότι μέσα από αυτά ο νέος γιατρός θα ενημερώνεται για τα νεότερα δεδομένα, την έγκυρη διάγνωση και τη δευτερογενή πρόληψη, τη διαγνωστική και διαφοροδιαγνωστική προσέγγιση των νοσημάτων, τις διαγνωστικές και θεραπευτικές κατευθυντήριες οδηγίες σε σημαντικά πεδία της ιατρικής επιστήμης που άπτονται πολλών ειδικοτήτων. Καίριας σημασίας για κάθε γιατρό, και ιδιαίτερα για αυτόν που ασκεί κλινική ιατρική αποτελούν και τα μετεκπαιδευτικά μαθήματα στην εξειδικευμένη επείγουσα ιατρική φροντίδα, ανάλογα με την ειδικότητά του.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη απόγευμα 6:15-7:00μ.μ. και 7:15-8:00μ.μ στο συνεδριακό χώρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Τα μαθήματα θα βιντεοσκοπούνται και θα προβάλλονται στην WEB TV του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στην οποία θα μπορεί ο χρήστης να βλέπει και τις ομιλίες που έγιναν και το πρόγραμμα των μαθημάτων που θα ακολουθήσει.

Καλούμε όλους τους νέους γιατρούς-μέλη μας να συμμετέχουν στη συνεχιζόμενη Ιατρική Εκπαίδευση. Θα υπάρξει ειδική μοριοδότηση, για την οποία έχει υποβληθεί σχετικό έγγραφο στο ΚΕΣΥ.

Ο Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ   Ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Θάνος Δημόπουλος                                           Γιώργος Πατούλης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2012-2013

Τα μετεκπαιδευτικά μαθήματα της χρονιάς 2012-2013 θα υλοποιηθούν σε δύο κύκλους, ως εξής:

Α’ ΚΥΚΛΟΣ: ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ-ΤΙ ΝΕΩΤΕΡΟ

1η ενότητα: ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ (4 ώρες)

2η ενότητα: ΝΕΟΠΛΑΣΙΕΣ (6 ώρες)

3η ενότητα: ΑΥΤΟΑΝΟΣΙΑ (4 ώρες)

4η ενότητα: ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ (4 ώρες)

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ: ΚΛΙΝΙΚΕΣ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ, ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ

Ο Α’ κύκλος θα ξεκινήσει Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012: ώρες 6:15-7:00μ.μ. και 7:15-8:00μ.μ. και θα ολοκληρωθεί 19 Δεκεμβρίου 2012 με ΔΥΟ ομιλητές-μέλη ΔΕΠ την κάθε φορά.

Από Ιανουάριο 2013:

Β’ ΚΥΚΛΟΣ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΙΑΤΡΙΚΗ

1η ενότητα: ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ: ΟΛΕΣ

2η ενότητα: ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΟΛΥΤΡΑΥΜΑΤΙΑ,

ADVANCED TRAUMA LIFE  SUPPORT (ATLS)

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ: ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ, ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ, ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ,    ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΙ

3η ενότητα: ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ

ADVANCED LIFE SUPPORT (ALS)

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ: ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ, ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ, ΓΕΝ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΙ κ.α.

4η ενότητα: ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ADVANCED PEDIATRIC LIFE SUPPORT (APLS)

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ – ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ