Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

FORUM Η ΔΕΡΜΑΤΟ-ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ 10-11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη μας τις συνθήκες που προκύπτουν από την πανδημία του COVID-19, σε συνδιασμό με τις συστάσεις περί συλλογικής προσπάθειας για την καταπολέμηση του ιού μέσω των μέτρων κοινωνικής απόστασης, σας προσκαλούμε με χαρά στο Forum με θέμα «Η Δερματο-Ογκολογία στη καθημερινή κλινική πράξη» που θα πραγματοποιηθεί σε μορφή διαδικτυακής εκδήλωσης (Virtual) στις 10 και 11 Iουλίου 2020.

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην ενημέρωση για τις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές εξελίξεις πάνω στη Δερματο-Ογκολογία και την ενσωμάτωση των νεότερων θεραπευτικών και καινοτόμων θεραπειών στην ολοκληρωμένη και πολυσυλλεκτική αντιμετώπιση του μελανώματος και των διαφόρων μορφών καρκίνου του δέρματος. Ένα panel από εκλεκτούς συναδέλφους και ειδικούς, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν τα νεότερα δεδομένα και τη προσωπική τους προσέγγιση στη καθημερινή κλινική πρακτική σε θέματα Δερματο-Ογκολογίας.

Στόχοι της εκπαιδευτικής αυτής εκδήλωσης είναι:
H αποτύπωση των επιδημιολογικών τάσεων του καρκίνου του δέρματος και η αναγνώριση των παραγόντων κινδύνου που επηρεάζουν την εκδήλωση και την πρόγνωση της νόσου.
Ο χαρακτηρισμός των κλινικών, ιστολογικών και γενετικών παραμέτρων (βιοδεικτών) που χαρακτηρίζουν τη σταδιοποίηση και την κλινική εξέταση του καρκίνου του δέρματος.
Η διαχείριση των ασθενών με προχωρημένες μορφές καρκίνου δέρματος και η ενσωμάτωση των νεότερων διαγνωστικών μεθόδων και θεραπευτικών επιλογών στη ολοκληρωμένη φροντίδα των ασθενών.

Στόχοι των συστηματικών θεραπειών (στοχευμένες θεραπείες και ανοσοθεραπείες) στη διαχείριση των ασθενών με μελάνωμα και καρκίνο του δέρματος.
Η πολυσυλλεκτική προσέγγιση των επιλεγμένων ή δύσκολων μορφών καρκίνου του δέρματος μέσω των διεπιστημονικών ογκολογικών συμβουλίων.

Η συζήτηση σχετικά με τα μηνύματα και τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας προς τη κοινή γνώμη πάνω στη πρόληψη του μελανώματος και του καρκίνου του δέρματος.
Προσβλέπουμε στην ενεργό συμμετοχή σας, η οποία θα συντελέσει καθοριστικά στη διοργάνωσης μιας επιτυχημένης επιστημονικής εκδήλωσης.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Αλέξανδρος Ι. Στρατηγός
Καθηγητής Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας
Υπεύθυνος Κέντρου Μελανώματος και Καρκίνου του Δέρματος
Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός

Σχετιζόμενα άρθρα

Web Conference: Summer School in Immuno Oncology 2020

Ημερομηνία 02/07/2020 – 04/07/2020, 12:00 πμ Τοποθεσία Διεύθυνση , Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας ellenic Society of Immuno-Oncology Επαγγελματίας Οργανωτής / PCO SCEP Τηλέφωνο 2810 222155, 210 7240039 Email info@scep.gr Website www.scep.gr/events/event/ssio2020/#inscription_formedd8-1b57

35ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ημερομηνία 03/07/2020 – 04/07/2020, 8:45 πμ – 7:30 μμ Τοποθεσία Διεύθυνση , Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ Τηλέφωνο 2106401477 Email elikar@elikar.gr Website www.elikar.gr Το Συνέδριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.elikar.gr για την εγγραφή τους, ώστε να λάβουν εγκαίρως το απαιτούμενο link για την παρακολούθηση του συνεδρίου.