Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

20η Δερματολογική Διημερίδα δια βίου μάθηση, 17-18/12/2021 στο Ίδρυμα Ευγενίδου (πλανητάριο)

«Τριῶν δεῖ παιδεία: φύσεως, μαθήσεως, ἀσκήσεως…», διακήρυττε ο συστηματικότερος και μεθοδικότερος νους της αρχαιότητας στο πρόσωπο του πάνσοφου  Αριστοτέλη.

Η μάθηση και η άσκηση εξασφαλίζουν τη γνώση, έναν από τους πόλους γύρω από τους οποίους στρέφεται διαχρονικά το μεγαλείο και το δράμα του ανθρώπου, πολύτιμο αλήθεια αγαθό, καθώς από αυτή προέρχεται η δύναμη, που οδηγεί στην αυτονόμησή του.

Είναι γνωστό, ότι τα μισά πράγματα, που ξέρουμε στα 20 δεν είναι αλήθεια στα 40 και τα μισά πράγματα, που ξέρουμε στα 40 δεν είχαν ανακαλυφθεί όταν είμαστε στα 20. Επιπλέον, φαίνεται να μην υπάρχει αντίλογος, πως «οποιοσδήποτε σταματά να μαθαίνει είναι γέρος, ανεξάρτητα αν είναι 20 ή 80 ετών, ενώ όποιος συνεχίζει να μαθαίνει παραμένει νέος».

Στους λειτουργούς της ιατρικής επιστήμης η παιδεία και η μάθηση είναι απολύτως απαραίτητες και αλληλένδετα συνδεδεμένες. Όσον δε αφορά την Ιατρική Έρευνα και Επιστήμη, εξελίσσεται με αλματώδη ρυθμό και η ανάγκη να ανταποκριθεί κανείς με επάρκεια στην καθημερινή άσκησή της κάνει τη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση ανάγκη και καθήκον. Πιστή στις επιταγές αυτές η Δερματολογική Κλινική ΕΣΥ του Νοσοκομείου «Α. Συγγρός», αξιοποιώντας το παρελθόν, με γνώμονα τη διαχείριση του παρόντος και το σχεδιασμό του μέλλοντος, διοργανώνει για 20η συνεχή χρονιά τη διημερίδα της με θέμα: «Δια βίου μάθηση…»

«Σ’ αυτόν λοιπόν τον τόπο, όπου όλοι είμαστε τόσο τραγικά αυτοδίδακτοι…» όπως τόσο στοχευμένα και με ειλικρίνεια περιγράφει ο Γιώργος Σεφέρης τη νοοτροπία του λαού μας, σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2021 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, προσπαθώντας, όπως και η ειδικότητά μας επιτάσσει, να παραμένουμε διαχρονικά «νέοι και δυνατοί», συνεχίζοντας να μαθαίνουμε, μαθητευόμενοι σε μια τέχνη, που ποτέ κανένας δε γίνεται μάστορας…

Βασιλική Χασάπη

Διευθύντρια Δερματολογικής Κλινικής ΕΣΥ ΝΟΣ. «Α. ΣΥΓΓΡΟΣ»

Επιστημονική Οργάνωση

Δερματολογική Κλινική ΕΣΥ Νοσοκομείου «Α.Συγγρός»


Οργανωτικός Φορέας

Εταιρεία Μελέτης Δερματολογικών, Αφροδισιολογικών και Αλλεργιολογικών Παθήσεων


Υπό την αιγίδα

Της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας

Επιτροπές

Πρόγραμμα

Συμμετοχή-Εγγραφή

Γενικές Πληροφορίες

Χορηγοί

Σχετιζόμενα άρθρα

3η Διημερίδα «Σύγχρονες απόψεις στην Νευροεντατική» 10-11/09/2021

Ημερομηνία  10/09/2021 – 11/09/2021, 2:30 πμ – 8:30 μμ Τοποθεσία  Mediterranean Palace Διεύθυνση  Σαλαμίνος 3 & Καρατάσου, Θεσσαλονίκη Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας Εμφανίζονται αποτελέσματα για της βαριας νοσου Eναλλακτικά, αναζητήστε ths barisa nosoy ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΙΑΣ ΝΟΣΟΥ Επαγγελματίας Οργανωτής / PCO VOYAGER TRAVEL & CONGRESS Τηλέφωνο  2310250401 Email  congress-secretary@voyagertravel.gr Website www.voyagertravel.gr

Μείωση στρες, αποφυγή burnout, ενίσχυση ανθεκτικότητας – Δωρεάν Webinar για Επαγγελματίες Υγείας από το iatronet.gr

Γίνετε μέλος του pro.iatronet.gr και παρακολουθήστε δωρεάν το Σάββατο 3 Ιουλίου στις 10.30 το διαδικτυακό Webinar: Ησυχάζοντας το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου – Μείωση στρες, αποφυγή burnout, ενίσχυση ανθεκτικότητας Ομιλητής του Webinar: Prof. Nikos Lambridis, Neuro-Psychology at the Univ. Of York. Μήπως περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας σκεπτόμενοι το παρελθόν ή ανησυχώντας για το μέλλον; […]