Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

20η Δερματολογική Διημερίδα δια βίου μάθηση, 17-18/12/2021 στο Ίδρυμα Ευγενίδου (πλανητάριο)

«Τριῶν δεῖ παιδεία: φύσεως, μαθήσεως, ἀσκήσεως…», διακήρυττε ο συστηματικότερος και μεθοδικότερος νους της αρχαιότητας στο πρόσωπο του πάνσοφου  Αριστοτέλη.

Η μάθηση και η άσκηση εξασφαλίζουν τη γνώση, έναν από τους πόλους γύρω από τους οποίους στρέφεται διαχρονικά το μεγαλείο και το δράμα του ανθρώπου, πολύτιμο αλήθεια αγαθό, καθώς από αυτή προέρχεται η δύναμη, που οδηγεί στην αυτονόμησή του.

Είναι γνωστό, ότι τα μισά πράγματα, που ξέρουμε στα 20 δεν είναι αλήθεια στα 40 και τα μισά πράγματα, που ξέρουμε στα 40 δεν είχαν ανακαλυφθεί όταν είμαστε στα 20. Επιπλέον, φαίνεται να μην υπάρχει αντίλογος, πως «οποιοσδήποτε σταματά να μαθαίνει είναι γέρος, ανεξάρτητα αν είναι 20 ή 80 ετών, ενώ όποιος συνεχίζει να μαθαίνει παραμένει νέος».

Στους λειτουργούς της ιατρικής επιστήμης η παιδεία και η μάθηση είναι απολύτως απαραίτητες και αλληλένδετα συνδεδεμένες. Όσον δε αφορά την Ιατρική Έρευνα και Επιστήμη, εξελίσσεται με αλματώδη ρυθμό και η ανάγκη να ανταποκριθεί κανείς με επάρκεια στην καθημερινή άσκησή της κάνει τη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση ανάγκη και καθήκον. Πιστή στις επιταγές αυτές η Δερματολογική Κλινική ΕΣΥ του Νοσοκομείου «Α. Συγγρός», αξιοποιώντας το παρελθόν, με γνώμονα τη διαχείριση του παρόντος και το σχεδιασμό του μέλλοντος, διοργανώνει για 20η συνεχή χρονιά τη διημερίδα της με θέμα: «Δια βίου μάθηση…»

«Σ’ αυτόν λοιπόν τον τόπο, όπου όλοι είμαστε τόσο τραγικά αυτοδίδακτοι…» όπως τόσο στοχευμένα και με ειλικρίνεια περιγράφει ο Γιώργος Σεφέρης τη νοοτροπία του λαού μας, σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2021 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, προσπαθώντας, όπως και η ειδικότητά μας επιτάσσει, να παραμένουμε διαχρονικά «νέοι και δυνατοί», συνεχίζοντας να μαθαίνουμε, μαθητευόμενοι σε μια τέχνη, που ποτέ κανένας δε γίνεται μάστορας…

Βασιλική Χασάπη

Διευθύντρια Δερματολογικής Κλινικής ΕΣΥ ΝΟΣ. «Α. ΣΥΓΓΡΟΣ»

Επιστημονική Οργάνωση

Δερματολογική Κλινική ΕΣΥ Νοσοκομείου «Α.Συγγρός»


Οργανωτικός Φορέας

Εταιρεία Μελέτης Δερματολογικών, Αφροδισιολογικών και Αλλεργιολογικών Παθήσεων


Υπό την αιγίδα

Της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας

Επιτροπές

Πρόγραμμα

Συμμετοχή-Εγγραφή

Γενικές Πληροφορίες

Χορηγοί

Σχετιζόμενα άρθρα

5η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση Μεταβολισμός & Παθολογία / 17 – 19 Σεπτεμβρίου 2021, ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Αγαπητοί συνεργάτες, Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού που αποτελεί έναν φορέα μελέτης και έρευνας για την παχυσαρκία, τον σακχαρώδη διαβήτη, τα χρόνια νοσήματα, την καχεξία και το οξειδωτικό stress διοργανώνει την 5η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση της στο Grecotel Filoxenia Hotel στην πανέμορφη Καλαμάτα, 17-19 Σεπτεμβρίου 2021. Επιστημονικά […]

19ο Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο 6-9 Μαΐου 2021

Αγαπητοί συνάδελφοι, Σας ενημερώνουμε ότι το 19ο Πανελλήνιο Ηπατολογικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 6-9 Μαΐου 2021 στο Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL στην Αθήνα με υβριδική μορφή.Επίσης η Διημερίδα «Στ. Χατζηγιάννης» που πραγματοποιείται κάθε έτος στα τέλη Ιανουαρίου, για αυτή τη χρονιά θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του Πανελλήνιου Συνεδρίου μας. Θα είναι μεγάλη χαρά και τιμή η συμμετοχή σας στις εργασίες […]