Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθήσεων του Γυναικείου Κατώτερου Ουρογεννητικού Συστήματος και της περιοχής του Πρωκτού, 21-23/10/2022

Ημερομηνία21/10/2022 – 23/10/2022, Ολοήμερο
ΤοποθεσίαDivani Caravel
ΔιεύθυνσηΒασ. Αλεξάνδρου 2, Au;hna
Επιστημονική Εταιρεία / ΦορέαςΕλληνική Εταιρεία Κατώτερου Γεννητικού Συστήματος
Επαγγελματίας Οργανωτής / PCOMDcongress
Τηλέφωνο2106074200
Emailmd@mdcongress.gr
Websitewww.mdcongress.gr

Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο «3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθήσεων του Γυναικείου Κατώτερου Ουρογεννητικού Συστήματος και της Περιοχής του Πρωκτού», που θα γίνει στην Αθήνα (Ξενοδοχείο Divani Caravel) 21, 22 και 23 Οκτωβρίου 2022.
Το Συνέδριο αφορά ιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων που ασχολούνται με νοσήματα της συγκεκριμένης περιοχής του σώματος της γυναίκας.
Στόχος είναι η επιστημονική συνεργασία μεταξύ των ιατρών και η ανταλλαγή απόψεων για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία νοσημάτων και διαταραχών του κατώτερου ουρογεννητικού συστήματος της γυναίκας και της περιοχής του πρωκτού, όπως οι προκαρκινικές αλλοιώσεις και οι καρκίνοι, οι λοιμώξεις, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, οι δερματοπάθειες, οι φλεγμονές, οι ατοπικές αντιδράσεις, τα σύνδρομα χρόνιου άλγους, οι ανατομικές και λειτουργικές διαταραχές και παραμορφώσεις του πυελικού εδάφους, το ουρογεννητικό σύνδρομο της εμμηνόπαυσης, η σεξουαλική δυσλειτουργία, αλλά και ζητήματα που αφορούν στις σύγχρονες ιατρικές μεθόδους αντιγήρανσης και αναζωογόνησης της περιοχής.
Η επιστημονική συνεργασία μεταξύ συναφών ειδικοτήτων (ασθενοκεντρική προσέγγιση) θεωρείται σήμερα ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας.
Για τον σκοπό αυτό στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν εκλεκτοί συνάδελφοι διαφορετικών ειδικοτήτων, όπως Γυναικολόγοι, Δερματολόγοι-Αφροδισιολόγοι, Ενδοκρινολόγοι, Μικροβιολόγοι, Ουρολόγοι, Χειρουργοί-Πρωκτολόγοι, και άλλοι επιστήμονες που εξειδικεύονται σε παθήσεις του γυναικείου κατώτερου ουρογεννητικού συστήματος και της περιοχής του πρωκτού.
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει διαλέξεις, συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, αντιπαραθέσεις και διαδραστικές συνεδρίες. Περιλαμβάνει επίσης παρουσιάσεις περιστατικών που έχουν επιλεγεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αναδείξουν τις δυσκολίες και τα διλήμματα που πολλές φορές προκύπτουν στην κλινική πράξη.
Σκοπός είναι να βοηθηθεί ο κλινικός ιατρός να διαχειρίζεται πιο αποτελεσματικά τα ιδιαίτερα προβλήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα.
Πιστεύουμε ότι η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ εξειδικευμένων ιατρών, με βάση τα δεδομένα της σύγχρονης έρευνας, την επιστημονική τους εμπειρία και τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, θα συμβάλλει στην καλύτερη επιμόρφωση όλων μας και στην προαγωγή της γυναικείας υγείας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
Αλέξανδρος Ε. Μορτάκης Μαιευτήρας Γυναικολόγος

Σχετιζόμενα άρθρα

21η Δερματολογική Διημερίδα Κλινικής ΕΣΥ «Α. Συγγρός»

Αγαπητοί συνάδελφοι, Η 21η Δερματολογική Διημερίδα της Δερματολογικής Κλινικής ΕΣΥ του Νοσοκομείου «Α. Συγγρός» θα πραγματοποιηθεί 9 & 10 Δεκεμβρίου 2022 στην Αθήνα. Τους επόμενους μήνες θα εμπλουτιστεί η ιστοσελίδα της Διημερίδας, όπου θα μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες: www.dermameetingsyggros.gr Γραμματεία Συνεδρίου: ERA τηλ: 210 3634944 Εκ Μέρους της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας. www.edae.gr

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης, 25-27/11/2022

Ημερομηνία 25/11/2022 – 27/11/2022, Ολοήμερο Τοποθεσία Ξενοδοχείο Crowne Plaza Διεύθυνση Μιχαλακοπούλου 50, Αθήνα Επιστημονική Εταιρεία / Φορέας Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης Επαγγελματίας Οργανωτής / PCO MDcongress Τηλέφωνο 2106074200 Email md@mdcongress.gr Website www.mdcongress.gr