Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.  
Ανακοινώσεις
«Απάντηση της Διοικούσας Επιτροπής στην από 1-9-2026 Κοινή Επιστολήτων Ιατρικών Συλλόγων Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου, Σητείας, Μαγνησίας,Αρκαδίας,Χαλκιδικής, Θεσπρωτίας, Πιερίας, Κυκλάδων, Καβάλας, Αιτωλ/νίας,Έβρου, Ροδόπης, Φλώρινας, Λήμνου, Κιλκίς, Ημαθίας, Εύβοιας, Κοζάνης,Καστοριάς, Ξάνθης, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Ιωαννίνων, Λιβαδειάς και Κορινθίαςπρος τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας» Επιστολή Προέδρου του European Council of Medical Orders (C.E.O.M.) Dr J. Santos, προς τη Διοικούσα Επιτροπή του Π.Ι.Σ. Παρέμβαση του Π.Ι.Σ. για τα αυξανόμενα περιστατικά γαστρεντερίτιδας στη Ρόδο ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ Ανακοίνωση για την πλήρη έναρξη λειτουργίας του Ψηφιακού Αποθετηρίου από την 1η Ιανουαρίου 2027 Διακήρυξη Θεσμικής Ευθύνης για την αποκατάσταση της νομιμότητας, της διαφάνειας και της ενότητας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Αθ. Εξαδάκτυλος: Σε ισχύ ο νόμος για τα αντιβιοτικά

Ο νόμος για τοn νέο τρόπο διάθεσης των αντιβιοτικών είναι σε ισχύ όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο VirusLive!

Με αφορμή την άφιξη των τουριστών στην Ελλάδα επεσήμανε ότι είναι εύλογο να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι γιατί εάν η χώρα μας απαιτήσει να γίνονται τεστ πριν την άφιξη τους, τότε και οι χώρες τους θα ζητήσουν να διεξάγουμε τεστ πριν την αναχώρησή τους από την Ελλάδα.

Προτεραιότητα θεωρεί ο ίδιος ότι πρέπει να δοθεί στην αύξηση των πόρων για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και να οργανωθούν οι υπηρεσίες της ΠΦΥ πριν την έλευση του δευτέρου κύματος της επιδημίας.

Διαρθρωτικές αλλαγές θα πρέπει να υπάρξουν οπωσδήποτε στο ΕΣΥ με αρχή το διοικητικό σύστημα, για το οποίο ο κ. Εξαδάκτυλος  έφερε στο παράδειγμα τους διοικητές των νοσοκομείων, οι οποίοι δεν θα πρέπει να διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά να επιλέγονται με αξιοκρατικά κριτήρια.