Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.  
Ανακοινώσεις
«Απάντηση της Διοικούσας Επιτροπής στην από 1-9-2026 Κοινή Επιστολήτων Ιατρικών Συλλόγων Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου, Σητείας, Μαγνησίας,Αρκαδίας,Χαλκιδικής, Θεσπρωτίας, Πιερίας, Κυκλάδων, Καβάλας, Αιτωλ/νίας,Έβρου, Ροδόπης, Φλώρινας, Λήμνου, Κιλκίς, Ημαθίας, Εύβοιας, Κοζάνης,Καστοριάς, Ξάνθης, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Ιωαννίνων, Λιβαδειάς και Κορινθίαςπρος τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας» Επιστολή Προέδρου του European Council of Medical Orders (C.E.O.M.) Dr J. Santos, προς τη Διοικούσα Επιτροπή του Π.Ι.Σ. Παρέμβαση του Π.Ι.Σ. για τα αυξανόμενα περιστατικά γαστρεντερίτιδας στη Ρόδο ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ Ανακοίνωση για την πλήρη έναρξη λειτουργίας του Ψηφιακού Αποθετηρίου από την 1η Ιανουαρίου 2027 Διακήρυξη Θεσμικής Ευθύνης για την αποκατάσταση της νομιμότητας, της διαφάνειας και της ενότητας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Αθ. Εξαδάκτυλος-ΣΚΑΪ: Σταθεροποίηση κρουσμάτων την επόμενη βδομάδα – Ενδεχομένως τελευταίο lockdown

«Φέτος το Πάσχα τις καμπάνες θα τις ακούσουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Εξαδάκτυλος-ΣΚΑΪ: Σταθεροποίηση κρουσμάτων την επόμενη βδομάδα - Ενδεχομένως τελευταίο lockdown

Περιμένουμε σταθεροποίηση των κρουσμάτων την επόμενη βδομάδα ανέφερε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως ο ίδιος δήλωσε αυτή την βδομάδα θα βλέπουμε αύξηση των κρουσμάτων, την επόμενη μια σταθεροποίηση και στο τέλος της επόμενης μια πτώση.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο lockdown καθώς όπως είπε με τους ρυθμούς εμβολιασμών και τον καλό καιρό που περιμένουμε τις επόμενες βδομάδες θεωρεί ότι δεν θα φτάσουμε ξανά στο ίδιο σημείο. «Φέτος το Πάσχα τις καμπάνες θα τις ακούσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε πως ο ιός έχει αλλάξει μορφή και ταχύτητα μετάδοσης και ότι 28 Φεβρουαρίου ή 1η Μαρτίου ενδεχομένως να επιτραπούν κάποιες δραστηριότητες π.χ κηνύγι, ψάρεμα κλπ όπως είχαν επιτραπεί στις 14/12.

Επεσήμανε πως ο ιός που παλεύουμε αυτή την στιγμή είναι διαφορετικός και συμπεριφέρεται διαφορετικά και στις μικρές ηλικίες.

Πηγή: www.skai.gr