Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

images1Η Ελλάδα είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο και με τα μοναδικά χαρακτηριστικά της όπως ιστορία, πολιτισμός, ιδανικό φυσικό περιβάλλον, εκατοντάδες νησιά εξαιρετικής ομορφιάς, μοναδική βιοποικιλότητα, ήπιο κλίμα, μεσογειακή διατροφή, σύγχρονες υποδομές και δυνατότητες για προσέλκυση πλήθους νέων μορφών τουρισμού, μπορεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις ανάγκες εξυπηρέτησης του Ιατρικού Τουρισμού.
 
Τα τελευταία χρόνια, με την αλλαγή του τρόπου ζωής και τον εκμηδενισμό των αποστάσεων, δόθηκε η δυνατότητα σε εκατομμύρια ασθενείς ανά τον κόσμο να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα έξω από τα εθνικά τους σύνορα συμμετέχοντας σε προγράμματα ιδιωτικής ιατρικής φροντίδας ή σε προγράμματα που σχετίζονται με την υγεία και την υγιεινή. Ο Ιατρικός Τουρισμός αναπτύσσεται διεθνώς με μια ιδιαίτερη δυναμική, που σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία πάνω από το 10-15% των ασθενών στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναζητούν νοσηλεία, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, εκτός εθνικών συνόρων, σε λογικό κόστος, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου.
 
 
Γιατί στην Ελλάδα
 
Παρόλο ότι η Ελλάδα είναι μία σχετικά νεοεισερχόμενη χώρα στην ευρωπαϊκή αγορά του σύγχρονου ιατρικού τουρισμού, η ιδέα του τουρισμού υγείας ανιχνεύεται στην Ελλάδα ήδη από την αρχαιότητα, όταν χιλιάδες ασθενείς από όλη τη Μεσόγειο συνέρεαν στα ιερά του Ασκληπιού για να θεραπευτούν. Μην ξεχνάμε, ακόμη, ότι ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της Ιατρικής, γεννήθηκε στην Κω.
 
Σήμερα, μεγάλος αριθμός τουριστών υγείας αναζητά στην Ελλάδα θεραπείες γονιμότητας και εξωσωματικής γονιμοποίησης, αιμοκαθάρσεις νεφροπαθών, αποκατάσταση κινητικών ορθοπεδικών παθήσεων, οφθαλμολογικές θεραπείες, οδοντιατρικές θεραπείες, αισθητική και επανορθωτική χειρουργική, πλαστική χειρουργική, εγχειρήσεις καρδιάς κλπ., συνδυάζοντας  τις ιατρικές υπηρεσίες που του προσφέρονται με δυνατότητα διακοπών ανάρρωσης και χαλάρωσης. Μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών συγκαταλέγονται η Αθήνα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Αχαΐα.
 
Το γιατί όμως να επιλέξετε την Ελλάδα είναι μάλλον εύκολο να απαντηθεί :
 
H σημερινή Ελλάδα με τα σύγχρονα εξειδικευμένα Νοσηλευτικά Ιδρύματα και Κέντρα Υγείας σε πολλές περιοχές της χώρας, πληροί απόλυτα τα διεθνή πρότυπα υγείας. Σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και νέος εξοπλισμός εγγυώνται την καλύτερη ιατρική περίθαλψη για τους ασθενείς και ταχύτερο χρόνο ανάρρωσης μέσα σε ένα άνετο και ήρεμο περιβάλλον, σε μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου.
 
Η ύπαρξη εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν εκπαιδευτεί σε διεθνώς αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού, όπως οι Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Έλληνες γιατροί διακρίνονται καθημερινά σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, οι αμοιβές τους, συγκριτικά με άλλα ανεπτυγμένα κράτη της Ευρώπης, είναι σχετικά χαμηλές, ενώ διακρίνονται και για την αφοσίωση που επιδεικνύουν όχι μόνο για τα θέματα υγείας των ασθενών τους αλλά και για την ευχάριστη διαμονή των επισκεπτών στη χώρα τους.
 
Το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών στην Ελλάδα παραμένει αρκετά χαμηλό, συγκρινόμενο με αυτό άλλων ευρωπαϊκών χωρών καθώς και των Η.Π.Α., φτάνοντας σε πολλές περιπτώσεις και 40% χαμηλότερα.
 
Η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα καλύτερα Εθνικά Συστήματα Υγείας, καθόσον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την έχει κατατάξει στην 14η θέση παγκοσμίως. Οι υπηρεσίες υγείας στα δημόσια νοσοκομεία προσφέρονται δωρεάν στους έλληνες πολίτες, ενώ τα επείγοντα περιστατικά και η νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία προσφέρονται δωρεάν σε όλους τους κατοίκους ακόμα και στους επισκέπτες της χώρας.
 
Τα επίπεδα υγιεινής στα Ελληνικά ιδιωτικά νοσηλευτήρια είναι εξαιρετικά υψηλά, με την πιθανότητα ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων σχεδόν ανύπαρκτη.
 
Η κομβική θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο την κάνει να πλεονεκτεί, κυρίως λόγω της μικρής της απόστασης από τις χώρες της Ευρώπης. Συνδυαστικά, η εύκολη και γρήγορη διακίνηση προϊόντων και ανθρώπων μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και οι χαμηλές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων την καθιστούν έναν δημοφιλή προορισμό ιατρικού τουρισμού, απαλλαγμένο από μακριές λίστες αναμονής και υψηλές τιμές.
 
Η Ελλάδα αποτελεί έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό, διαθέτοντας αυστηρό νομικό πλαίσιο για την δικαστική προστασία των ασθενών και χωρίς να μαστίζεται από τοπικές ασθένειες ή επιδημίες.
 
Στην Ελλάδα οι διεθνείς τουρίστες υγείας δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα επικοινωνίας, μιας και η Αγγλική γλώσσα ομιλείται ευρέως και από τους γιατρούς αλλά και το νοσηλευτικό προσωπικό σε όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές που προσφέρουν πακέτα ιατρικού τουρισμού.
 
Έλλειψη γραφειοκρατίας για την είσοδο στη χώρα, καθόσον στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτείται βίζα. Αυτό ισχύει και για ταξιδιώτες από τις Η.Π.Α., Ιαπωνία, Αυστραλία και για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Ύπαρξη αναπτυγμένης τουριστικής υποδομής (μετά και την διενέργεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004). Επίσης, η βελτίωση και επέκταση του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου καθώς και η αύξηση των αεροπορικών δρομολογίων διευκολύνουν τις συνδέσεις των χωρών μεταξύ τους.
 
Τελικά, εκτός από όλα τα παραπάνω, αυτό που κάνει την Ελλάδα τόσο μοναδική είναι το ποικίλο φυσικό περιβάλλον εξαιρετικής ομορφιάς που διαθέτει, η πλούσια πολιτιστική και ιστορική της κληρονομιά, το ιδανικό κλίμα, η φημισμένη μεσογειακή υγιεινή διατροφή και η αθάνατη ελληνική φιλοξενία, που εγγυώνται μια ευχάριστη διαμονή για όλους.
 
Η Ελλάδα έχει τόσα πολλά να προσφέρει στον ταξιδιώτη. Χιλιάδες χιλιομέτρων εκπληκτικής ακτογραμμής, εκατοντάδες πανέμορφα νησιά, εκπληκτικά ορεινά τοπία και μια ζωντανή πολιτιστική κληρονομιά που κάνουν αυτό τον τόπο ιδανικό για αναζήτηση ήρεμων ιατρικών διακοπών. Στην Ελλάδα μπορεί να βρει κανείς αμέτρητες δραστηριότητες κατάλληλες για τον καθένα, από επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία μέχρι έντονη νυχτερινή ζωή, εξαιρετική κουζίνα και αγορά για όλα τα γούστα. Με όλα αυτά εκεί έξω να τον περιμένουν, σίγουρα, ο κάθε ασθενής θα επιδιώξει να αναρρώσει το συντομότερο για να μπορέσει να τα απολαύσει!

0