Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ – 18/6/2013

  Αθήνα 18.6.2013
ΑΠ:2114
Προς Τον Πρωθυπουργό                                                
κύριο Αντώνη Σαμαρά
Ηρώδου Αττικού 9
Ενταύθα
 
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, το Ανώτατο Θεσμικό, Επιστημονικό, Ιατρικό Όργανο της χώρας, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την οριακή κατάσταση λειτουργίας του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας.
Ο ΕΟΠΥΥ παρουσιάζει αδυναμία παροχής αξιοπρεπών υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους. Συγχρόνως, αδυνατεί να πληρώσει τους γιατρούς, παρόχους υπηρεσιών υγείας οι οποίοι παραμένουν, εδώ και δύο χρόνια, απλήρωτοι για τις υπηρεσίες τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. Η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, παρά τις δικές σας εντολές δεν πραγματοποιείται, με συνέπεια πολλά ιατρεία να κλείνουν ή άλλα να ευρίσκονται σε ασφυκτική κατάσταση λειτουργίας.

0