Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ανακοινώσεις
Αναφορά από τη συμμετοχή του Δικτύου Νέων Ιατρών Ελλάδας στη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Νέων Ιατρών, Πράγα, 25-26/10/2024 Ασφάλιση στον e-ΕΦΚΑ ιατρών και οδοντιάτρων του κλάδου του Εθνικού Συστήματος Υγείας(Ε.Σ.Υ.) που ασκούν ιδιωτικό έργο, ως μη μισθωτοί Παρέμβαση για το clawback: Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκπέμπει SOS.Οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί και τα εργαστήρια σε οικονομική ασφυξία λόγω του εξουθενωτικού clawback Εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης Αναπνευστικών Λοιμώξεων Εβδομάδα 44/2024 (28 Οκτωβρίου 2024 – 03 Νοεμβρίου 2024 Δελτίο Τύπου του W.M.A.: Αναθεωρημένη Διακήρυξη του Ελσίκι, η οποία εγκρίθηκε από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα, για την ενίσχυση των δεοντολογικών προτύπων στην κλινική έρευνα, όπου συμμετέχουν άνθρωποι Αίτημα για υποβολή προτάσεων για την διοργάνωση εορταστικών δράσεων για τα 100 έτη από την Ίδρυση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)

ΑΚΤΙΝΙΚΗ ΑΡΤΗΡΙΤΙΔΑ ΛΑΓΟΝΟ – ΜΗΡΙΑΙΟΥ

Η ακτινική αρτηρίτιδα αποτελεί μια σπάνια και όψιμη επιπλοκή της ακτινοθεραπείας. Μολονότι αυτή η νοσολογική οντότητα φαίνεται να έχει περιγραφεί συχνότερα σε επίπεδο καρωτίδων, όλες οι αρτηρίες είναι επιρρεπείς σε ανάλογες βλάβες. Οι βλάβες στην ακτινική αρτηρίτιδα δεν διαφοροποιούνται, σε μακροσκοπικό επίπεδο, από εκείνες της αθηρωμάτωσης, ωστόσο η εντόπιση και ο περιορισμός των βλαβών αυτών σε περιοχές, που είχαν προηγουμένως ακτινοβοληθεί, ελλείψει ανάλογων βλαβών σε άλλες περιοχές, υποδηλώνουν την αιτιολογία. Οι ακτινικές βλάβες στο αρτηριακό τοίχωμα εξελίσσονται βραδέως. Αυτός είναι ο λόγος που η νόσος συνήθως γίνεται κλινικά έκδηλη τουλάχιστον μια δεκαετία μετά την ακτινοθεραπεία.1,2

Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι η παρουσίαση της εμπειρίας της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Αθηνών στην αντιμετώπιση της ισχαιμίας των κάτω άκρων, απότοκου ακτινοθεραπείας.

0