Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΦΥ

Αθήνα 11.5.2016

Η οικοδόμηση ενός συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έτσι ώστε να στηρίζει το ΕΣΥ και να καλύπτει τις ανάγκες του συνόλου των πολιτών είναι επιβεβλημένη, τόνισε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος μιλώντας κατά τη διάρκεια της διημερίδας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι η ΠΦΥ δεν μπορεί να σχεδιάζεται μεμονωμένα και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η λειτουργία του συστήματος της 2βάθμιας και 3βάθμιας περίθαλψης.

«Το σύστημα μέχρι σήμερα είναι νοσοκομειακοκεντρικό», είπε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, φέροντας ως παράδειγμα Νομό όπου λειτουργούν τρία νοσοκομεία με περιορισμένη πληρότητα και χωρίς τις κατάλληλες ιατρικές ειδικότητες. Αποτέλεσμα; Πολλά περιστατικά παραπέμπονται σε μεγάλα περιφερειακά νοσοκομεία. «Ολο το σύστημα πρέπει να ειδωθεί συνολικά για την εξοικονόμηση πόρων», πρόσθεσε.

0