Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΙΣ

Αθήνα 13.6.2016

 

     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Ι.Σ.  ΚΑΤΑ ΤΗΝ 31η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 10ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Πέντε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν το μέλλον του ΕΟΠΥΥ, το ασφαλιστικό ζήτημα και την ιατρική λειτουργία, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που συνεδρίασε τη Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016. Οι αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα  (12 παρόντες από τα 15 μέλη του ΔΣ).

Συγκεκριμένα το ΔΣ του ΠΙΣ αποφάσισε:

1.      Να ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, να τηρήσει τη δέσμευση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου  Υγείας για την άμεση προώθηση στη Βουλή και θεσμοθέτηση της σύγχρονης Ιατρικής Νομοθεσίας, περί λειτουργίας Ιατρικών Συλλόγων και Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, η οποία έχει παραδοθεί πλέον του ενός έτους στην νυν Πολιτική Ηγεσία, μαζί με τη αιτιολογική έκθεση η οποία συντάχθηκε από ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων, προεδρεύοντος του τότε Αντιπροέδρου του Π.Ι.Σ. και νυν Γεν.Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Ι. Μπασκόζου. Η σύγχρονη Ιατρική Νομοθεσία εγκρίθηκε από δύο Γενικές Συνελεύσεις του Π.Ι.Σ., καθόσον και σήμερα οι Ιατρικοί Σύλλογοι και ο Π.Ι.Σ., λειτουργούν με το Β.Δ. του 57 και Αναγκαστικού Νόμου του 39. Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν επιφέρει κόστος για το Κρατικό Προϋπολογισμό.

0