Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΙΣ

Αθήνα, 4.7.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ØΟικονομικά κίνητρα από τον ΠΙΣ σε ιατρό και νοσηλευτή που θα ενδιαφερθεί να εργαστεί στο Καστελόριζο

ØΔημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου Υγειονομικών

Την υγειονομική κάλυψη του Καστελόριζου, τη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου Υγειονομικών και άλλες σημαντικές αποφάσεις, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κατά τη συνεδρίαση του την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016. Οι αποφάσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, την παροχή οικονομικών κινήτρων από τον Π.Ι.Σ. στους υγειονομικούς που θα προσφερθούν να υπηρετήσουν στο Καστελόριζο, τη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου ως καθολικού διαδόχου του κλάδου Πρόνοιας και Στέγης Υγειονομικών του ΤΣΑΥ (ΕΤΑΑ), την αποδοχή της απόφασης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με τον Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΦΕΕ η οποία εξασφαλίζει την διαύγεια και τη διαφάνεια και παράλληλα προστατεύει τους ιατρούς από την άκρατο δημοσιοποίηση στοιχείων όσων συμμετέχουν στη δια βίου εκπαίδευση. Επίσης, ασχολήθηκε με την καθυστέρηση έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ταυτόχρονη υπηρεσία στρατεύσιμων ιατρών σε αγροτικά ιατρεία, άγονων, νησιωτικών και δυσπρόσιτων περιοχών καθώς αναμένεται ο καθορισμός των αναγκών από το υπουργείο Υγείας.

0