Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ανακοινώσεις
Αναφορά από τη συμμετοχή του Δικτύου Νέων Ιατρών Ελλάδας στη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Νέων Ιατρών, Πράγα, 25-26/10/2024 Ασφάλιση στον e-ΕΦΚΑ ιατρών και οδοντιάτρων του κλάδου του Εθνικού Συστήματος Υγείας(Ε.Σ.Υ.) που ασκούν ιδιωτικό έργο, ως μη μισθωτοί Παρέμβαση για το clawback: Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκπέμπει SOS.Οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί και τα εργαστήρια σε οικονομική ασφυξία λόγω του εξουθενωτικού clawback Εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης Αναπνευστικών Λοιμώξεων Εβδομάδα 44/2024 (28 Οκτωβρίου 2024 – 03 Νοεμβρίου 2024 Δελτίο Τύπου του W.M.A.: Αναθεωρημένη Διακήρυξη του Ελσίκι, η οποία εγκρίθηκε από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα, για την ενίσχυση των δεοντολογικών προτύπων στην κλινική έρευνα, όπου συμμετέχουν άνθρωποι Αίτημα για υποβολή προτάσεων για την διοργάνωση εορταστικών δράσεων για τα 100 έτη από την Ίδρυση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ

Αθήνα, 9.2.2017
 
Την απόσυρση της βεβαίωσης για το προσδόκιμο επιβίωσης του ασθενή, προκειμένου να του χορηγηθεί συγκεκριμένο ραδιενεργό φάρμακο, ζήτησε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση: «Είναι απάνθρωπο, απαράδεκτο και απέναντι στην ιατρική δεοντολογία να ζητείται από τον θεράποντα ιατρό να αναγράψει σε βεβαίωση το προσδόκιμο επιβίωσης του ασθενή, προκειμένου να του χορηγήσει φάρμακο (ραδιενεργό) στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του καρκίνου του προστάτη, ακόμη κι αν το συγκεκριμένο φάρμακο έχει τοξικές παρενέργειες σε προχωρημένες καταστάσεις.
Η αναγραφή του προσδόκιμου επιβίωσης σε βεβαίωση, προκαλεί επιπλέον άγχος στον ασθενή που δίνει μάχη με την επάρατη νόσο, και στο συγγενικό του περιβάλλον, και αντίκειται στους κανόνες της ιατρικής δεοντολογίας. Ο θεράπων ιατρός γνωρίζει πότε πρέπει να χορηγήσει το φάρμακο και σε ποιον ασθενή».

0