Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Αθήνα, 8.3.2017

Τις θέσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για το νομοσχέδιο «Μεταρρύθμιση της Διοικητικής Οργάνωσης των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης Σπανίων και Πολύπλοκων Νοσημάτων και άλλες διατάξεις», διατύπωσε ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκος στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ανέφερε ότι η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στη χώρα μας, στο σημερινό περιβάλλον των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων που επηρεάζουν τη ψυχική λειτουργία και προκαλούν ψυχικές διαταραχές σε ένα ευρύ φάσμα πολιτών, αποτελεί φιλόδοξη προοπτική. Όπως και οι προηγούμενες μεταρρυθμίσεις του Ν.2716/1999 και του Ν.4272/2014, έχουν προϋποθέσεις οι οποίες απαιτούν οργάνωση σύγχρονου και ολοκληρωμένου συστήματος υγείας με αποφασιστική αρμοδιότητα και όχι γνωμοδοτική των τομεακών επιτροπών, με ευρεία γραμματειακή στήριξη των τομεακών επιτροπών ψυχικής υγείας και προσωπικό το οποίο αναλίσκοντας μεγάλο χρόνο λειτουργίας, χρειάζεται και τα ανάλογα κίνητρα.

0