Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ

Αθήνα, 19.06.17

Την επιβολή αυστηρών ελέγχων στη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών, τόσο στα ΜΜΕ όσο και στο Διαδίκτυο, ζητεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Θέση του είναι, ότι πρέπει να σταματήσει η ανεξέλεγκτη διαφήμιση,μέσα από παρέμβαση των συναρμόδιων Υπουργείων.

Το θέμα συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΙΣ, την Παρασκευή 16.9.2017. Το Δ.Σ. ασχολήθηκε με τις τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα υγείας, τα προβλήματα περίθαλψης και την εφαρμοζόμενη πολιτική υγείας.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τον ΕΟΠΥΥ (όπως και με το Δελτίο Τύπου του ΠΙΣ της 15ης Ιουνίου 2017), το ασφαλιστικό και το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας για το χρόνο οργάνωσης και λειτουργίας των ιατρών του ΕΣΥ.Επίσης, για τα προβλήματα λειτουργίας του ΕΦΚΑ ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΙΣ ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΑΥ και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του ΕΦΚΑ, κ. Ευστάθιος Τσούκαλος.Αναφέρθηκε στη μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης συντάξεων (τρία χρόνια στους υγειονομικούς), τις εισφορές και τις δυσλειτουργίες του ΕΦΚΑ, που δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους ιατρούς, τους λοιπούς υγειονομικούς και γενικότερα στους ασφαλισμένους.

0