Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΥΤΙΚΗΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ THERALIFE 

Τα κρουστικά κύματα στη θεραπεία της Στυτικής Δυσλειτουργίας: Σύστημα Medispec ED1000 

Η θεραπευτική δράση των κρουστικών κυμάτων είναι γνωστή σε πολλές ιατρικές ειδικότητες. Τα τελευταία χρόνια έχουν εισέλθει δυναμικά στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας και άλλων συναφών ανδρολογικών προβλημάτων όπως το χρόνιο πυελικό άλγος. Το ED-1000 του οίκου Medispec είναι ένα επαναστατικό σύστημα παραγωγής χαμηλής έντασης ηλεκτροϋδραυλικών κρουστικών κυμάτων για τη θεραπεία της Στυτικής Δυσλειτουργίας, αγγειακής αιτιολογίας και την ανακούφιση των συμπτωμάτων του χρόνιου πυελικού άλγους και της νόσου Peyronie. Η αγγειακή ΣΔ δημιουργείται από ανεπαρκή αρτηριακή παροχή στα σηραγγώδη σώματα του πέους, λόγω οργανικών βλαβών (πχ. στένωση αγγείων, καρδιαγγειακή νόσο, υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη κα.).

Το σύστημα ED-1000 βασίζεται στις ιδιότητες που έχουν τα χαμηλής ενέργειας κρουστικά κύματα να προκαλούν νεοαγγείωση και παράπλευρη κυκλοφορία σε ισχαιμικές περιοχές. Η ενέργεια των κρούσεων προκαλεί ενδο- και εξωκυτταρικές αντιδράσεις με στόχο τη δημιουργία νέων αγγειακών κλάδων και τελικά τη βελτίωση της στύσης. Η θεραπεία εφαρμόζεται στο ιατρείο, είναι απλή, σύντομη (15 λεπτά), ανώδυνη και χωρίς παρενέργειες. Η εφαρμογή γίνεται εξωτερικά μέσω μιας ειδικής κεφαλής παραγωγής κρουστικών κυμάτων (ED-1000) που, σε επαφή με το σώμα του πέους, διοχετεύει μια σειρά από κρουστικούς παλμούς. Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε 6 συνεδρίες για μέτριου βαθμού ΣΔ και σε 12 συνεδρίες για σοβαρότερου βαθμού ΣΔ., με δύο ή τρεις συνεδρίες την εβδομάδα. Στην τελευταία συνεδρία γίνεται εκτίμηση του αποτελέσματος. Είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Σύμφωνα με έγκριτες επιστημονικές δημοσιεύσεις, oι άνδρες που χρησιμοποίησαν την μέθοδο παρατήρησαν βελτίωση στη στύση τους πάνω από 80%, ενώ το 50% των ασθενών που συμμετείχαν στη μελέτη δεν χρειαζόταν μετά την εφαρμογή της μεθόδου, να χρησιμοποιούν φάρμακα για να πετύχουν στύση ικανή για να έχουν σεξουαλική επαφή.

Οι μετρήσεις έδειξαν επίσης αύξηση της ροής του αίματος στο πέος κατά 140%. Οι ολοένα αυξανόμενες μελέτες που ανακοινώνονται κάθε χρόνο σε σε διεθνή συνέδρια Ουρολογίας και Σεξουαλικής Ιατρικής αποδεικνύουν ότι ακόμη και σε σοβαρότερες περιπτώσεις όπου τα φάρμακα δεν βοηθούν, η θεραπεία κρουστικών κυμάτων με το σύστημα ED-1000 μπορεί να αποκαταστήσει τη δράση των φαρμάκων σε ποσοστό άνω του 70%. Τέλος, καθώς το επιστημονικό ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα έντονο, γίνεται πλέον λόγος για αλλαγή στάσης στον τρόπο της μέχρι τώρα αντιμετώπισης της ΣΔ με την εισαγωγή της νέας θεραπευτικής παραμέτρου των κρουστικών κυμάτων. Με εγκαταστάσεις σε 35 χώρες, με 400 συστήματα και θεραπεία ΣΔ σε 30.000 ασθενείς ως τώρα, το ED-1000 αποτελεί το πληρέστερο, και αποτελεσματικότερο σύστημα κρουστικών κυμάτων παγκοσμίως.

 

 

0