Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

Η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Ένα καινοτόμο «εργαλείο» για την εξατομικευμένη αντιμετώπιση της κατάθλιψης, από την οποία εκτιμάται ότι πάσχει ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού, είναι πλέον διαθέσιμο στην εγχώρια αγορά. Ο λόγος για την ψηφιακή θεραπευτική μέθοδο deprexis®.

H ψηφιακή αυτή πλατφόρμα βασίζεται σε ένα λογισμικό τεχνητής νοη-μοσύνης που αλληλεπιδρά με φιλικό τρόπο με τον ασθενή και προσαρ-μόζεται στις ανάγκες του, στη βάση των απαντήσεων που ο ίδιος δίνει σε μια σειρά ερωτήσεων που θέτει το πρόγραμμα. με αυτό τον τρόπο, ο χρήστης (ασθενής) παραμένει αφοσιωμένος στη θεραπεία του.

«H ψηφιακή θεραπεία deprexis μπορεί να λειτουργήσει ως συμπληρω-ματική θεραπεία για τους ασθενείς που παίρνουν φαρμακευτική αγωγή ή ακολουθούν ψυχοθεραπεία, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να αποτελέσει μια ωφέλιμη λύση για τους ασθενείς που δεν έχουν πρόσβαση σε κάποιον γιατρό» εξηγεί ο γενικός Διευθυντής της Servier Hellas Frédéric Fouilloux.

H εφαρμογή, μέσα από 10 ενότητες (π.χ. αποδοχή, επίλυση των προβλη-μάτων, ενσυνειδητότητα) παρέχει στον ασθενή επεξήγηση και παρα-δείγματα με τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη γνωστική συμπεριφορική θεραπεία, δίνοντάς του τη δυνατότητα να κάνει πρακτική εξάσκηση και να καταφέρει έτσι να μειώσει δραστικά τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Στην ελλάδα, το ποσοστό των ασθενών με κατάθλιψη φτάνει το 8,2% του πληθυσμού, ενώ παγκοσμίως περίπου 350 εκατομμύρια ανθρώπους υποφέ-ρουν από τη νόσο.

«Aν και η κατάθλιψη θεωρείται μια ευρέως διαδεδομένη νόσος ένα μεγάλο μέρος των ασθενών δεν λαμβάνει επαρκή θεραπεία για πολλούς λόγους, όπως είναι ο στιγματισμός ή τα κοινωνικά ταμπού» αναφέρει ο Frédéric Fouilloux.

12 τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες κλινικές μελέτες στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 7.000 ασθενείς έχουν καταδείξει την αποτελεσματικότητα της ψηφιακής θεραπείας deprexis® στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, ενώ παράλληλα, η ψηφιακή αυτή θεραπεία έχει αξιολογηθεί από παγκοσμίως αναγνωρισμένους ειδικούς στον τομέα της γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας.

Tο προϊόν έχει δημιουργηθεί από την GAIA, πρωτοπόρο παγκοσμίως στον τομέα παροχών ψηφιακών λύσεων στην υγεία και είναι προσβάσιμο από desktop, κινητά και tablet.

Στην ελλάδα διατίθεται από τη Servier, μια γαλλική φαρμακευτική εταιρεία, η οποία με τον τρόπο αυτό ενισχύει το υπάρχον «χαρτοφυλάκιό» της.

Σχετιζόμενα άρθρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΣΩ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕ ΚΑΡΤΑ

Μετά από συνεχή ερωτήματα των μελών του Ι.Σ.Α. θέλουμε να ενημερώσουμε όσων αφορά την υποχρεωτική χρήση POS από τους γιατρούς τα εξής:

  1. Σύμφωνα με το άρθρο 65 του Ν. 4446/2016 οι δικαιούχοι πληρωμής στο πλαίσιο των συναλλαγών τους με καταναλωτές υποχρεούνται να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα για την ολοκλήρωση των πράξεων πληρωμής, εντός ορισμένης προθεσμίας και ανάλογα με τον κωδικό αριθμό δραστηριότητας (ΚΑΔ).
    Έτσι με απόφαση των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών θα ορίζονται οι υπόχρεοι συμμόρφωσης βάσει ΚΑΔ, η προθεσμία συμμόρφωσης, οι κυρώσεις κτλ
  1. Σύμφωνα με το άρθρο 66 του ίδιου νόμου, οι δικαιούχοι πληρωμής, οι οποίοι αποδέχονται κάρτες πληρωμών, θα πρέπει να ενημερώνουν τους καταναλωτές για τον τρόπο αποδοχής με σαφήνεια και οι πληροφορίες θα αναγράφονται ευκρινώς στην είσοδο και στο ταμείο
  1. Σύμφωνα με το άρθρο 69 του Ν. 4446/2016 για φορολογικής αξίας πεντακοσίων (500) ευρώ και άνω, που εκδίδονται προς ιδιώτες, εξοφλούνται από τους λήπτες με τη χρήση καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής και δεν επιτρέπεται πλέον η εξόφληση με μετρητά

Κατόπιν τούτων, τονίζουμε ότι αυτή τη στιγμή οι ιατροί δεν έχουν υποχρέωση χρήσης POS μέχρι να εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση η οποία θα εντάξει τους ιατρούς στην υποχρεωτική αποδοχή καρτών μέσω P.O.S. Η μόνη υποχρέωση που υπάρχει από 1 Φεβρουαρίου 2017 είναι η ενημέρωση των ασθενών για την αποδοχή ή μη των καρτών με ευκρινή και σαφή τρόπο.

                                                               ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

                                                  

PREMIUM FILLERS & BOOSTERS Ιδιαίτερα συμπυκνωμένησε πολύτιμα αντιγηραντικά συστατικά

Ιδιαίτερα συμπυκνωμένη σε πολύτιμα αντιγηραντικά συστατικά, η καινοτόμα σειρά Premium Beauty Fillers & Boosters στοχεύει στους διάφορους τύπους γήρανσης, ικανοποιώντας τις ιδιαίτερες και μοναδικές ανάγκες κάθε δέρματος. Προσφέρει την πιο αποτελεσματική λύση για τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος τόσο επιφανειακά όσο και σε βάθος χαρίζοντας άμεση λάμψη στην επιδερμίδα. Οι μεταξένιες, ελαφριές φόρμουλες που […]