Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

Νέα συμβουλευτική γραμμή για τη θρόμβωση

Τα Νέα της Ογκολογίας 2020

Μια νέα τηλεφωνική γραμμή συμβουλευτικής ενημέρωσης για θέματα που αφορούν σε μια ύπουλη πάθηση, την θρόμβωση, τίθεται τον επόμενο μήνα στη διάθεση του κοινού

Η θρόμβωση κατατάσσεται στις αγγειακές παθήσεις, οι οποίες αποτελούν μείζον θέμα για τη δημόσια υγεία. Εγκαθίσταται σε όλα τα όργανα του ανθρώπινου οργανισμού προκαλώντας βαριά, επικίνδυνα και θανατηφόρα συμβάματα  (εμφράγματα μυοκαρδίου, εγκεφαλικά επεισόδια, γάγγραινες άκρων, πνευμονικές εμβολές).

Στην Ευρώπη κάθε χρόνο καταγράφονται 100.000-300.000 θάνατοι που οφείλονται στη θρόµβωση και τη θροµβοεµβολική νόσο.

Βάσει Ευρωπαϊκών στατιστικών στην Ελλάδα συμβαίνουν περίπου 6.000 έως 20.000 νέα περιστατικά πνευμονικής εµβολής ετησίως. Περίπου το 10% εξ’ αυτών αναµένεται να είναι θανατηφόρα.

Η γραμμή

Με το εξειδικευμένο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που θα την στελεχώνει, η γραμμή, θα παράσχει σε ασθενείς με θρόμβωση, στους ανθρώπους που τους φροντίζουν, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον που θα μπορούσε να έχει κάποια απορία σχετική με τη συγκεκριμένη νόσο, τη δυνατότητα να λαμβάνει πληροφόρηση και συμβουλές γύρω από την ασθένεια.

Οι πληροφορίες – συμβουλές θα παρέχονται βάσει αλγορίθμου που έχει δημιουργηθεί από επιστημονικές ιατρικές εταιρείες ή με τη συμβουλή ειδικών.

Με την εφαρμογή των κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, μέσω εταιρίας εξειδικευμένης σε «patient support programmes» με όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που αφορούν τους ασθενείς θα διαχειρίζονται με ασφάλεια.

Για την προστασία τόσο των ασθενών όσο και των επιστημόνων υγείας, θα ζητείται από τον καλούντα να παραμένει ανώνυμος, η κλήση θα ηχογραφείται, ενώ οι υπηρεσίες θα είναι καθαρά συμβουλευτικού χαρακτήρα και δεν θα αντικαθιστούν την απόφαση του θεράποντος ιατρού για την πορεία του ασθενούς. Ο κάθε ασθενής θα παραπέμπεται στον εκάστοτε θεράποντα ιατρό του για την εξατομικευμένη προσέγγιση της θεραπείας.

Η γραμμή 210. 22. 40.000 θα λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή, με ωράριο λειτουργίας 10:00-20:00, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της LEO Pharma Hellas, στο πλαίσιο του προγράμματος “Gate of Thrombs Live”, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα των παρακάτω Επιστημονικών Εταιρειών: Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία, Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, Ινστιτούτο Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή, και Ίδρυμα Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας.

Σε σχετική συνέντευξη τύπου, έδωσαν το παρών οι εκπρόσωποι των επιστημονικών εταιρειών Θεοφάνης Αποστόλου πρόεδρος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, Ελισάβετ Γρουζή πρόεδρος του Ιδρύματος Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, Δημήτριος Λουτράδης καθηγητής και πρόεδρος της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας, Δημήτρης Ρίχτερ πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή, Κωνσταντίνος Τσιούφης καθηγητής και τέως πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Νικόλας Τσουκαλάς ειδικός γραμματέας της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος.

«Κάθε πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της υποστήριξης των ασθενών είναι αξιέπαινη και καλοδεχούμενη. Η επιστημονική κοινότητα είναι πάντα πρόθυμη να αγκαλιάσει κάθε ενέργεια εστιασμένη στις ανάγκες των ασθενών και των οικείων τους με στόχο την ενημέρωση και την ενδυνάμωσή τους», υπογράμμισαν.

Μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου, ο Xavier Bertin, παγκόσμια υπεύθυνος της LEO Pharma για τη θρόμβωση, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Η Θρόμβωση προκαλεί περισσότερους θανάτους από το AIDS, τον καρκίνο και τα τροχαία ατυχήματα μαζί. Πρόκειται για μία ασθένεια με ποσοστό θνησιμότητας πέντε φορές μεγαλύτερο από τις νοσοκομειακές λοιμώξεις και αποτελεί τόσο την κύρια αιτία μητρικής θνησιμότητας στον Δυτικό κόσμο όσο και τη δεύτερη αιτία θανάτου στους ογκολογικούς ασθενείς μετά από την κύρια νόσο τους».

Στη συνέχεια προσέθεσε: «Στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με προβλήματα Θρόμβωσης. Φιλοδοξούμε αυτή η πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης να συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή».

Σχετιζόμενα άρθρα

6η ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

Αθήνα, 2 Μαρτίου 2015

2 – 9 Μαρτίου 2015 Εβδομάδα Κινητοποίησης από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Δικτύου ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό (συμμετέχουν 19 οργανισμοί από συνολικά 13 κράτη της Ε.Ε.), για μία ακόμα χρονιά, υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης παιδιών και ενηλίκων για το Φαινόμενο του Σχολικού Εκφοβισμού.

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, στο Royal Society of Medicine του Chandos House στο κεντρικό Λονδίνο, παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου η Ετήσια Έκθεση του Δικτύου των Γιατρών του Κόσμου για τις ανισότητες στην Υγεία στην Ευρώπη, με έμφαση στις πιο ευάλωτες ομάδες όπως οι έγκυες και τα παιδιά. Η έρευνα βασίστηκε σε δείγμα 23.341 ασθενών των Γιατρών του Κόσμου σε 11 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Μπορείτε να ενημερωθείτε και από την επίσημη ιστοσελίδα των ΓτΚ πατώντας το παρακάτω λινκ:
http://mdmgreece.gr/prosvasi-stin-igionomiki-perithalpsi-gia-atoma-pou-antimetopizoun-pollaples-evalototites-empodia-stin-prosvasi-se-perithalpsi-gia-pedia-ke-egkious-stin-evropi-3/