Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

Νέες επενδύσεις για την επόμενη 5ετία δρομολογεί η φαρμακοβιομηχανία Demo

Νέο επενδυτικό πρόγραμμα, πενταετούς διάρκειας, για την ενίσχυση της παραγωγής, δρομολογεί η φαρμακοβιομηχανία Demo, συμφερόντων της οικογένειας Δέμου, συνεχίζοντας τις επενδύσεις των προηγούμενων ετών που εστιάστηκαν κυρίως στην επέκταση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων και στη διεύρυνση του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου. Στο νέο επενδυτικό πρόγραμμα εντάσσεται μια επένδυση στη βιομηχανική περιοχή της Τρίπολης.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας Δημήτρης Δέμος σε  εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, προγραμματίζονται σημαντικές επενδύσεις εντός και εκτός Αττικής. “Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα”, τόνισε ο κ. Δέμος  “είναι ότι η εταιρεία αλλάζει μέγεθος, εικόνα και παρουσία με πολύ γοργούς ρυθμούς και τα επόμενα πέντε χρόνια θα αλλάξει με ακόμα μεγαλύτερους”.

Αύξηση της παραγωγής

Τη χρονιά που έκλεισε, σύμφωνα με τους επικεφαλής της Demo, υλοποιήθηκε το 90% του επενδυτικού πλάνου που είχε προγραμματιστεί, στο οποίο περιλαμβανόταν η ολοκλήρωση του τέταρτου εργοστασίου στο Κρυονέρι, συνολικού εμβαδού 10.500 τ.μ., η έναρξη της νέας γραμμής παραγωγής γυάλινων αμπουλών και της γραμμής ρομποτικής συσκευασίας πλαστικών μπουκαλιών, ενώ ένα σημαντικό και επίπονο έργο, η σειριοποίηση (serialization) των γραμμών συσκευασίας, ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της φαρμακοβιομηχανίας, οι πωλήσεις του 2019 κυμάνθηκαν για πρώτη φορά πάνω από τον πήχη των 150 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 16 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2018. Η συνολική παραγωγικότητα της φαρμακοβιομηχανίας αυξήθηκε επίσης κατά 16%, ενώ παράχθηκαν 45 εκατ. τεμάχια επιπλέον σε σχέση με το 2018.

Όσον αφορά στα προϊόντα της εταιρείας, ανέπτυξε 7 νέα προϊόντα στα εργαστήρια της, σχεδίασε και ετοιμάζεται να λανσάρει άλλα 14 πόσιμα και συμπληρώματα διατροφής στην ελληνική αγορά, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε 302 νέες εγκρίσεις διεθνώς. 

Η DEMO δραστηριοποιείται στους τομείς της ανάπτυξης, έγκρισης και διάθεσης φαρμακευτικών προϊόντων στην ελληνική και διεθνή αγορά, στην παραγωγή ενέσιµων προϊόντων όλων των μορφών, στη διάθεση καινοτόµων φαρµάκων εταιρειών του εξωτερικού και στη διάθεση φαρµάκων για σπάνιες παθήσεις. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής (πάνω από 80%) κατευθύνεται στις αγορές του εξωτερικού. O ρυθμός αύξησης των εξαγωγών είναι στο 47% ετησίως.

Κατά την δεκαετία 2008 – 2018 επένδυσε περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 20 εκατ. την τελευταία τριετία, στις παραγωγικές της εγκαταστάσεις, τόσο για την αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας όσο και για την αυτοματοποίηση των παραγωγικών της διαδικασιών και των ελέγχων κατά την διάρκεια της παραγωγής των προϊόντων της.

“Μαζί ξεκινήσαμε αυτή τη δύσκολη αλλά δυναμική πορεία πριν από 55 χρόνια και είμαι πολύ υπερήφανος που σήμερα, το 2020, η DEMO έχει φτάσει στην κορυφή  με 4 εργοστάσια στο Κρυονέρι, θυγατρική στη Γερμανία ενώ έχει παρουσία σε 85 χώρες” ανέφερε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Demo Σταύρος Δέμος.

Προϋπόθεση η στήριξη της Πολιτείας

Οι επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας θέτουν εντούτοις ως προϋπόθεση για την επιτυχή υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος, τη στήριξη της Πολιτείας, στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης των επιστροφών του clawback και της παροχής αναπτυξιακών κινήτρων.

Σημειώνεται πως έχει εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση, που ορίζει πως οι δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης μπορούν να συμψηφιστούν με το clawback (οι φαρμακευτικές καλύπτουν τη διαφορά ανάμεσα στις πραγματικές δαπάνες και τον ετήσιο κλειστό προϋπολογισμό) προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την απόφαση, για το 2019, το συνολικό ποσό των δαπανών το οποίο θα συμψηφιστεί, εντός του 2020, με την αυτόματη επιστροφή φαρμακευτικής δαπάνης θα φτάσει έως τα 50 εκατ. ευρώ.

Σχετιζόμενα άρθρα

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Νεότερα δεδομένα για την επιδημία του κορονοϊού

Του Καθηγητή Ιατρικής και Πρύτανη ΕΚΠΑ, Θάνου Δημόπουλου Η Ιατρική βιβλιογραφία και οι βάσεις δεδομένων Διεθνών Οργανισμών εμπλουτίζονται καθημερινά από νέα δεδομένα όσον αφορά στο νέο κορωνοϊό (SARS-Cov-2). Στη Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με Διευθυντή τον Καθηγητή και Πρύτανη Θάνο Δημόπουλο πραγματοποιείται αποδελτίωση των πιο σημαντικών δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων. 1. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ JOHNS HOPKINSΤο πρωί […]

ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΑ  26/2/2015

Ο ΙΣΑ ζητά την άμεση παράταση της θητείας των ειδικευόμενων και την αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί

Σοβαρές δυσλειτουργίες στα δημόσια νοσοκομεία έχει δημιουργήσει η νομοθετική ρύθμιση που αφορά την λήξη της θητείας των ειδικευομένων γιατρών ,την οποία ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κατήγγελλε ως μεγάλη αστοχία της απερχόμενης πολιτικής ηγεσίας καθώς απειλεί τη λειτουργία των περισσοτέρων κλινικών του ΕΣΥ.

Ήδη στο ογκολογικό νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων η μη κάλυψη των θέσεων των ειδικευόμενων έχει οδηγήσει στην υπολειτουργία των κλινικών του νοσοκομείου οι οποίες σταδιακά βγαίνουν από τις εφημερίες.