Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

Επιστολή Π.Ι.Σ. με αφορμή τα πρώτα κρούσματα του COVID-19 στην Ελλάδα.

Αθήνα, 5/3/2020

ΑΠ:4983

Προς την                                                                                                             

Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία

Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών

Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος

Κοινοποίηση:

Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια

ΕΟΔΥ

Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Επικοινωνούμε μαζί σας με αφορμή τα πρώτα κρούσματα του COVID- 19 στη χώρα μας. Για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου ιού, χρειάζεται η συνεργασία όλων μας, καθώς οι πολίτες θα πρέπει να λαμβάνουν σταθερά και επαναλαμβανόμενα τα ίδια μηνύματα.

Για το λόγο αυτό καλό είναι να αναπαραγάγουμε τα κεντρικά μηνύματα του Υπουργείου Υγείας, όπως υλοποιήθηκαν μέσω των φυλλαδίων και του υπόλοιπου υλικού επικοινωνίας του ΕΟΔΥ.

Επίσης είναι εξαιρετικής σημασίας η συμβουλή προς όσους έχουν συμπτώματα κρυολογήματος και γρίπης, που προσομοιάζουν με αυτά του κορωνοϊού, να περιορίζονται στο σπίτι τους και να επικοινωνούν με τον γιατρό τους, τηλεφωνικά.

Με τον τρόπο αυτό και μετά από προσεκτική λήψη του ιστορικού ο ειδικός γιατρός είναι ο μόνος που έχει τη δυνατότητα να τους κατευθύνει υπεύθυνα και να τους καθοδηγήσει σε κρατικές δομές με ασφάλεια.

Σε αντίθετη περίπτωση που θα υπάρξει προσέλευση των ασθενών για ανεύρεση συμβουλής σε δημόσιους χώρους, όπως Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Φαρμακεία και απροειδοποίητα σε ιδιωτικά ιατρεία, ελλοχεύει ο κίνδυνος διασποράς.

Η προσήλωσή μας στις παραπάνω οδηγίες είναι απολύτως απαραίτητη και η συνεργασία όλων μας αναγκαία.

Συνιστούμε επίσης τις τηλεφωνικές γραμμές του ΕΟΔΥ να τις χρησιμοποιούν κατά προτίμηση οι ειδικοί ιατροί και όχι απευθείας οι ασθενείς και άλλοι επιστήμονες υγείας, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί το τηλεφωνικό κέντρο στις πολλαπλές κλήσεις.

Τέλος τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η ανίχνευση υπόπτων ασθενών, απαιτεί λεπτομερή και εξειδικευμένη λήψη ιστορικού και είναι απαράμιλλης σημασίας για τη διαχείριση της εξάπλωσης του ιού.

Παρακαλούμε ενημερώστε τα μέλη σας, να περιορίζονται σε μία και μοναδική συμβουλή προς όσους παρουσιάζουν συμπτώματα.

«Μείνετε σπίτι σας και τηλεφωνήστε στον ιατρό σας.»

Αναμένοντας τη θετική σας ανταπόκριση, Παραμένουμε στη διάθεσή σας,

Σχετιζόμενα άρθρα

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΥ

Αθήνα, 3 Ιουλίου 2015

 

Οι Έλληνες ιατροί καλούνται να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, προκειμένου να προστατευθεί  η  υγεία και η ασφαλής περίθαλψη του ελληνικού λαού, στη δίνη της μεγάλης κρίσης που βιώνουμε.

Το σύστημα υγείας πρέπει να γίνει βιώσιμο και ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας να αποτελέσει την πυξίδα των αποφάσεών μας.

Όλοι ενωμένοι, μακριά από διχαστικά κηρύγματα, σταθεροί στις αξίες της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και του πολιτισμού, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, να έχουμε σταθερό προσανατολισμό προς την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και το ευρώ. Να αποφασίσουμε, με ευθυκρισία και αίσθημα ευθύνης, για την ασφάλεια της χώρας, της κοινωνίας, των παιδιών μας.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 25/9/2014

Να τεθούν τώρα σε εφαρμογή τα ανακοινωθέντα για την εξόφληση των δεδουλευμένων των ιατρών

Σχετικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, αναφορικά με την έγκριση πρόσθετης χρηματοδότησης ύψους 360 εκατ. Ευρώ για την εξόφληση των δεδουλευμένων των τελευταίων μηνών του 2011, καθώς και για το άνοιγμα των συμβάσεων όλων των ιατρών οι οποίοι επιθυμούν να συνεργαστούν με τον ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δηλώνει τα εξής: