Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

H «τέχνη μέσα από τα μάτια των ιατρών της Αθήνας»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομαδική έκθεση, Ιατρών Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών που διοργάνωσε ο ΙΣΑ, στις 19 και 20 Απριλίου 2019 ,στη γκαλερί “Amalias 36”.

H «τέχνη μέσα από τα μάτια των γιατρών της Αθήνας», παρουσιάστηκε στην Ομαδική έκθεση Ιατρών Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών  που  διοργανώθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, στις 19  και 20 Απριλίου 2019, στη γκαλερί  “Amalias 36”,με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρίας Ιατρών Καλλιτεχνών ,της Ελληνικής Εταιρίας Ιατρών Λογοτεχνών και την Επιτροπή Φωτογραφίας.231 γιατροί  μέλη του ΙΣΑ, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Γ. Πατούλης, συμμετείχαν με έργα τους, στην αξιόλογη αυτή διοργάνωση που πάντρεψε την επιστήμη με την τέχνη και κέρδισε τις εντυπώσεις του φιλότεχνου κοινού ,αναδεικνύοντας την  αγάπη των ιατρών της Αθήνας ,για τον πολιτισμό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και το Λεύκωμα της έκθεσης  ,μία όμορφη ειδική έκδοση που περιλαμβάνει όλα τα έργα ,το οποίο διατίθεται δωρεάν από τα  γραφεία του ΙΣΑ.
Σχολιάζοντας το θέμα ,ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πρωτοπορεί πάντα αναδεικνύοντας όλες τις πτυχές του έργου των ιατρών της Αθήνας. Με αφορμή τη διεξαγωγή αυτής της πρωτοπόρας έκθεσης, θα ήθελα να συγχαρώ τους συναδέλφους ιατρούς καλλιτέχνες και λογοτέχνες, που μέσα από την αδιάκοπη μάχη υπέρ της ζωής ,με το θάνατο, αντλούν τη σπίθα της έμπνευσης που τους ωθεί να συνοδεύουν, το λειτούργημά τους ,με την τέχνη. Τέτοιου είδους δρώμενα, που υπόσχομαι από κάθε θεσμικό μου ρόλο να ενισχύσω, θεμελιώνουν μοναδικούς πυρήνες πολιτισμού ,στην σύγχρονη Ελλάδα και τους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας». Σημειώνεται ότι το  γενικό συντονισμό της οργάνωσης της έκθεσης είχε ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ κ. Φ. Πατσουράκος ενώ στην έκθεση συμμετείχε με έργο του και το μέλος του Δ.Σ. κ. Παναγιώτης Ψυχάρης.
Η επιλογή των έργων έγινε από την Ελληνική Εταιρία Ιατρών Καλλιτεχνών ,με πρόεδρο τον  κ. Θ. Ντόλατζα, την Ελληνική Εταιρία Ιατρών Λογοτεχνών ,με πρόεδρο τον κ. Στέλιο Αντωνιάδη καθώς και από τα μέλη της Επιτροπής Φωτογραφίας κ.κ. Ι. Επιτρόπου, Δ. Τριανταφυλλίδη, Π. Ψυχάρη.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                      ΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Σχετιζόμενα άρθρα

ΙΣΑ: “Η ΤΕΧΝΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ” ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Αγγελή Ιωάννα, Ειδικός Ιατρός Εργασίας Αγραφιώτης Στάθης, Καρδιολόγος Ασβεστοπούλου Δέσποινα, Παθολόγος Βλάχος Ιωάννης, Ορθοπαιδικός Βούλγαρη Χριστίνα, Παθολόγος Γάτσιου Χαρά, Παθολόγος Γιαννόπουλος Αχιλλέας, Πνευμονολόγος Επιτρόπου Ιωάννης, Ακτινοδιαγνώστης Θεοδωράτου Κωνσταντίνα, Γενικός Ιατρός, Βελονίστρια Κρικέλη Ελευθερία, Παθολόγος Κωνσταντινίδης Ανδρέας- Πασχάλης, Οφθαλμίατρος Λαζοπούλου Χρυσούλα, Φυσίατρος Λεοντίδου Ευτυχία, Μαιευτήρας- Γυναικολόγος Μαϊρόπουλος Λευτέρης, Νευρολόγος- Ψυχίατρος Μαλιαγκάνη Ειρήνη, Οφθαλμίατρος Παπαβασιλείου Βασίλειος, Αγγειοχειρουργός […]

Έκθεση Eλληνικής Εταιρείας Ιατρών Καλλιτεχνών

Στις μεγάλες και αρχοντικές αίθουσες του Μεγάρου ΥΠΑΤΙΑ έγινε η Έκθεση Ζωγραφικής και Γλυπτικής που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και η Ελληνική Εταιρεία Ιατρών Καλλιτεχνών (ΕΕΙΚ). Ο Πρόεδρος της ΕΕΙΚ κ. Θεόδωρος Ντόλατζας μίλησε για το έργο των ιατρών καλλιτεχνών και ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης για το έργο του ΙΣΑ […]