Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

Επιστολή Π.Ι.Σ. προς Υπ. Υγείας, Υφυπ. Υγείας, Γεν. Γραμματέα Δημ. Υγείας & ΕΟΔΥ: Δομές προσφύγων και μεταναστών, αεροδιακομιδές από τα νησιά και σύσταση για απαραίτητα μέτρα προστασίας προς τα ΜΜΕ

Αθήνα 17.3.2020

ΑΠ: 5109

Προς τον                                                                                                             

Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια

Υφυπουργό Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνη

Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Π. Πρεζεράκο

ΕΟΔΥ

Κοινοποίηση

Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αισθανόμαστε ότι, για τη συμπλήρωση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας είναι αναγκαίο οι δομές και οι καταυλισμοί που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες, να θεωρηθούν ως μία κατοικία και όλοι οι συγκατοικούντες εντός, ως κάτοικοι της ιδίας οικίας.

Κατά συνέπεια, θα πρέπει να λειτουργούν κλειστές,  για τη προφύλαξη τόσο των προσφύγων και μεταναστών, όσο και του κοινωνικού συνόλου ευρύτερα.

Σχετικά με τις αεροδιακομιδές από τη νησιωτική χώρα και επειδή αυτές σε πιθανά κρούσματα του ιού, είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τα πληρώματα που τις διενεργούν, ζητούμε να υπάρξουν σαφείς κλινικές οδηγίες-κριτήρια, προς όλους όσους ασκούν ιατρική σε νησί, ώστε οι διακομιδές ασθενών να γίνονται έγκαιρα και μόνο με πλωτά μέσα.

Τέλος, παρακαλούμε να υπάρξει σύσταση προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, από τα εξωτερικά τους συνεργεία και τους ρεπόρτερ, οι οποίοι θα πρέπει να θεωρούνται υψηλού κινδύνου, λόγω της φύσεως της εργασίας τους. Επίσης υπάρχει ανάγκη οδηγιών για την απολύμανση των τηλεοπτικών στούντιο, στα οποία συχνά οι συνθήκες εξαερισμού, είναι πλημμελείς.

Αναμένοντας τη θετική ανταπόκρισή σας.

Για τον Π.Ι.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                 Ο Γεν.Γραμματέας

Δρ Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος                   Δρ Γεώργιος Ι. Ελευθερίου          Πλαστικός Χειρουργός                                    Αγγειοχειρουργός

Σχετιζόμενα άρθρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 1/5/2014

Π. Ε. Δ.: Οι υπαναχωρήσεις του Υπουργού Υγείας οδηγούν σε  κινητοποιήσεις τους παρόχους πρόληψης

Επιβεβαιώθηκε η υπαναχώρηση του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, από τις αρχικές του δεσμεύσεις προς τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλη Βλασταράκο  και τα μέλη της Πανελληνίας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, κατά τη συνάντηση της Τετάρτης 30 Απριλίου στο υπουργείο Υγείας, γεγονός που οδηγεί στη διάλυση των ιδιωτικών δομών παροχής υπηρεσιών πρόληψης.

Νέα ενημέρωση Π.Ι.Σ. προς τους Ιατρικούς Συλλόγους σχετικά με τον κορωνοϊό

Αθήνα, 18-3-2020 Α.Π.: 5138 Προς τους  Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,  Σας ενημερώνουμε ότι η τήρηση των οδηγιών που εστάλησαν εχθές σχετικά με τη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων είναι απολύτως αναγκαία για τον περιορισμό της κίνησης των ασθενών και μέσω αυτού της διασποράς του ιού. Οιαδήποτε ιατρική πράξη δύναται να […]