Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

ΙΣΑ: “Η ΤΕΧΝΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ” ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

 • Αγγελή Ιωάννα, Ειδικός Ιατρός Εργασίας
 • Αγραφιώτης Στάθης, Καρδιολόγος
 • Ασβεστοπούλου Δέσποινα, Παθολόγος
 • Βλάχος Ιωάννης, Ορθοπαιδικός
 • Βούλγαρη Χριστίνα, Παθολόγος
 • Γάτσιου Χαρά, Παθολόγος
 • Γιαννόπουλος Αχιλλέας, Πνευμονολόγος
 • Επιτρόπου Ιωάννης, Ακτινοδιαγνώστης
 • Θεοδωράτου Κωνσταντίνα, Γενικός Ιατρός, Βελονίστρια
 • Κρικέλη Ελευθερία, Παθολόγος
 • Κωνσταντινίδης Ανδρέας- Πασχάλης, Οφθαλμίατρος
 • Λαζοπούλου Χρυσούλα, Φυσίατρος
 • Λεοντίδου Ευτυχία, Μαιευτήρας- Γυναικολόγος
 • Μαϊρόπουλος Λευτέρης, Νευρολόγος- Ψυχίατρος
 • Μαλιαγκάνη Ειρήνη, Οφθαλμίατρος
 • Παπαβασιλείου Βασίλειος, Αγγειοχειρουργός
 • Πατούλης Γεώργιος, Χειρούργος Ορθοπαιδικός
 • Ράικοθ Βάια, Νεφρολόγος
 • Τριανταφυλλίδης Δημήτρης, Μαιευτήρας- Γυναικολόγος
 • Ψυχάρης Παναγιώτης, Ορθοπαιδικός

Ο Γλάρος

ΨΥΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο Παναγιώτης Ψυχάρης είναι ιατρός Ορθοπεδικός. Η αγάπη του για τις τέχνες ήταν έκδηλη από την παιδική του ηλικία, ιδιαίτερα για τη μουσική και τη Φωτογραφία. Σύντομα διαπίστωσε, πως πολλές λεπτομέρειες που δεν ”συνειδητοποιεί” το μάτι, καταγράφονται στην φωτογραφία.
Φωτογραφίες του φιλοξενούνται σε πολλά βιβλία του Λογοτέχνη- Νευρολόγου Άγγελου Γέροντα.

Γραμμές

ΜΑΛΙΑΓΚΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ
Η Ειρήνη Μαλιαγκάνη είναι ιατρός Οφθαλμίατρος. Από φοιτήτρια, με μια παλιά αναλογική μηχανή, αρκετές ώρες περιπλάνησης και πολλά μέτρα φιλμ, ξεκίνησε το ταξίδι της στη Φωτογραφία. Έκτοτε, η μηχανή έγινε ψηφιακή και τα φιλμ και ο σκοτεινός θάλαμος μια γλυκιά ανάμνηση.
Τελευταία συμμετοχή της σε Έκθεση Φωτογραφίας με την ομάδα της Συμπληγάδας στο Κολλέγιο Αθηνών, Ιούνιος 2013

Λίμνη Δόξα

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης είναι ιατρός Μαιευτήρας- Γυναικολόγος. Με τη Φωτογραφία ασχολείται από την εποχή που ήταν φοιτητής και είναι αυτοδίδακτος. Εξελίχθηκε παρακολουθώντας σεμινάρια και workshops και διαβάζοντας σχετικά -μς τη Φωτογραφία- βιβλία και περιοδικά.
Τον ενδιαφέρει περισσότερο η φωτογράφιση φύσης, άγριας ζωής και η ανάδειξη λεπτομερειών του αστικού τοπίου.
‘Έχει συμμετάσχει σε αρκετές εκθέσεις και αρκετές φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό ”Φωτογράφος”.

Πανσέληνος στο Σούνιο

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Ο Αχιλλέας Γιαννόπουλος είναι ιατρός Πνευμονολόγος με εξειδίκευση στην εντατική θεραπεία. Από τα παιδικά του χρόνια έδειξε κλίση στις τέχνες. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με τη Μουσική, το Τραγούδι και το Θέατρο. Η αγάπη για τη Φωτογραφία ήρθε αργότερα. Έχει λάβει μέρος σε φωτογραφικούς μαραθώνιους στην πόλη των Πατρών και έχει εκθέσει έργα του σε ομαδική έκθεση της ανοιχτής φωτογραφικής Ομάδας του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Αχαΐας ”Πολύμορφο”. Τα είδη φωτογραφίας που τον ενδιαφέρουν κυρίως είναι το πορτραίτο και το αστικό τοπίο, ιδιαίτερα οι βραδινές λήψεις.

Σαμοθράκη

ΛΕΟΝΤΙΔΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ
Η Ευτυχία Λεοντίδου είναι ιατρός Μαιευτήρας- Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με την τέχνη αχολείται ως φωτογράφος, ως μουσικός [τελειόφοιτος Εθνικού Ωδείου] και ως συγγραφέας. Φωτογραφίες της έχουν δημοσιευτεί στο βιβλίο της ” Η θέα σε δράση- Τοκετός” [Εκδόσεις Κουκκίδα, 2016], στο λεύκωμα των Κούλας Ξηραδάκη και Δώρας Φακιολά- Καλότυχου ”Γυναίκα για πάντα” [Εκδόσεις Φιλοππότης, 220], στο συλλογικό βιβλίο ” Η Ελλάδα των Γυναικών” [Εκδόσεις Frauenoffwnsive στα γερμανικά, 1989 και στα ελληνικά Εναλλακτικές εκδόσεις, 1992], στον κατάλογο της έκθεσης του ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων ”Ο φεμινισμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης, 1974-1990: ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις” το 2017 κ.α.

Παλαιός Παντελήμονας, Υπέρυθρο

ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο Ιωάννης Επιτρόπου είναι ιατρός Ακτινοδιαγνωστής. Παράλληλα με τις σπουδές του στην Ιατρική, στη ώμη, παρακολούθησε σεμινάρια φωτογραφίας. Για μεγάλο διάστημα ασχολήθηκε με την ιατρική φωτογραφία, ως υπεύθυνο Φωτογραφίας στην έκδοση ακτινολογικών βιβλίων Διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Φωτογραφίας Hellenic Leica Club. συμμετείχε σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εξακολουθεί να ασχολείται με τη δημιουργική Φωτογραφία.

Ομφάκινον έλαιον- συμμετρία

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Ο Βασίλειος Παπαβασιλείου είναι ιατρός Αγγειοχειρουργός, Διευθυντής του Αγγειοχειρουργικού Τμήματος του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου. Ασχολείται με τη Φωτογραφία από το 1998. Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσής του, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ασχολήθηκε και με την ιατρική Φωτογραφία. Συμπεριλαμβάνεται στους 50 φωτογράφους στο λεύκωμα της ελληνικής λέσχης Leica που εκδόθηκε το 1996. Φωτογραφίζει, κυρίως, τοπία και στιγμές από την καθημερινότητα των ανθρώπων. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις.

Η ημέρα που χάνεται

ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο Γιώργος Πατούλης είναι ιατρός Χειρούργος Ορθοπεδικός και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Ασχολείται, πολλά χρόνια, ερασιτεχνικά με την φωτογραφία. Στις συνεχείς περιηγήσεις του, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και του κόσμου, δεν παραλείπει την καλλιτεχνική ματιά του μέσα από την Φωτογραφία.

Παραλία Μπούκα, Κέρκυρα

ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Η Χριστίνα Βούλγαρη είναι ιατρός Παθολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ενασχόλησή της με τη Φωτογραφία ξεκίνησε το 2008. Φωτογραφίσει, συχνά, τη φύση, αξιοθέατα, έργα τέχνης, την ανθρώπινη παρουσία αλλά και απουσία. Έχει εμπνευστεί από φωτογράφους όπως η Cathleen Naundorf, η Linda McCartney, και ο Γιάννης Μπεχράκης. τη βοήθησε πολύ να βελτιωθεί ο αδελφός της ο εικαστικός Βασίλης Βούλγαρης.