Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

Π.Ι.Σ. προς Υπ. Εργασίας και Κοιν. Ασφάλισης, κ. Ι. Βρούτση: Διευκρινίσεις επί του προγράμματος στήριξης επιστημόνων

Αθήνα, 13/4/2020

Α.Π.: 5410

Προς

Τον Υπουργό Εργασίας

Και Κοινωνικής Ασφάλισης

κ. Ιωάννη Βρούτση

ΘΕΜΑ: «ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ – ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19 (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 286/2.4.2020)»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Δια του παρόντος αιτούμαστε όπως δοθούν άμεσα διευκρινίσεις επί της από 286/2.4.2020 Πρόσκλησης με θέμα «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ – ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19» για τη συμμετοχή στη δράση «Ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστήμονες πληττόμενους από τον COVID-19 που εντάσσονται στους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας βάσει ΚΑΔ οριζόμενων από το Υπουργείο Οικονομικών».

Συγκεκριμένα, αιτούμαστε να δοθούν διευκρινιστικές οδηγίες επί της παραγράφου 4 στην οποία αναφέρεται πως δικαιούχοι της δράσης είναι «ιατροί όλων των ειδικοτήτων». Θα πρέπει άμεσα να διευκρινιστεί από μέρους σας πως ωφελούμενοι της δράσης είναι όλοι οι ιατροί ανεξαιρέτως και ανεξαρτήτως του τρόπου οικονομικής δραστηριοποίησής τους. Δηλαδή θα πρέπει να αποσαφηνιστεί πως ωφελούμενοι της δράσης είναι και οι ιατροί – ανεξάρτητοι επαγγελματίες και οι ιατροί που εργάζονται ως μισθωτοί και οι ιατροί – εταίροι σε ομόρρυθμες ή ετερόρρυθμες ιατρικές εταιρείες.

Επισημαίνουμε πως για τους δικηγόρους έχουν ήδη δοθεί διευκρινίσεις με τις οποίες ξεκαθαρίζεται πως ωφελούμενοι της δράσης είναι όλοι οι δικηγόροι που είναι εγγεγραμμένοι σε δικηγορικό σύλλογο, ανεξαρτήτως του εάν είναι έμμισθοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες, εταίροι δικηγορικών εταιρειών, ή δεν έχουν πραγματοποιήσει έναρξη εργασιών στην οικεία ΔΟΥ.

Συνεπώς, ως εκπρόσωποι του συνόλου του ιατρικού κόσμου, αιτούμαστε την άμεση παροχή από μέρους σας διευκρινίσεων ώστε το σύνολο των ιατρών που είναι εγγεγραμμένοι σε οικείο ιατρικό σύλλογο να χαρακτηρίζονται ως ωφελούμενοι της δράσης «Ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστήμονες πληττόμενους από τον COVID-19 που εντάσσονται στους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας βάσει ΚΑΔ οριζόμενων από το Υπουργείο Οικονομικών» χωρίς άλλες προϋποθέσεις και να μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα χωρίς να ενδιαφέρει εάν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή έμμισθοι ή εταίροι εταιρειών και χωρίς να ενδιαφέρει εάν έχουν πραγματοποιήσει ή όχι έναρξη εργασιών στην οικεία ΔΟΥ.

Σχετιζόμενα άρθρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 2/5/2014

Συνάντηση με τους Ιδιωτικούς Φορείς παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μ. Βλασταράκου και όλων των φορέων που εκπροσωπούν Διαγνωστικά Κέντρα, Εργαστήρια και Κλινικο – Εργαστηριακούς ιατρούς.

Διαπιστώθηκε ομοφωνία των απόψεων τωνΙδιωτικών Φορέων παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μετά από τις συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας με την Πολιτική Ηγεσία και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ – 27/5/2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, συναντήθηκε το Σάββατο 25 Μαϊου στην Αθήνα, με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων των νησιωτικών και ακριτικών περιοχών.
Συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας περίθαλψης, με τις μεγάλες ελλείψεις, τις απλήρωτες εφημερίες, τα κενά που καθιστούν προβληματική τη λειτουργία πολλών νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και μονάδων του ΕΟΠΥΥ και την προσπάθεια ιδιωτικών κέντρων περίθαλψης της Τουρκίας προσέλκυσης ντόπιων και ξένων ασθενών που επισκέπτονται την Ελλάδα.