Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

Οι δράσεις της Johnson & Johnson Ελλάδας στη μάχη κατά του COVID-19

Σε δωρεά υγειονομικού εξοπλισμού προς το υπουργείο Υγείας, για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης του COVID-19, προέβη ο Όμιλος Johnson & Johnson Ελλάδας, υποστηρίζοντας ενεργά τους ασθενείς, τους επαγγελματίες υγείας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες «Janssen Φαρμακευτική», «Johnson & Johnson Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα» και «Johnson & Johnson Καταναλωτικά Προϊόντα με Εργοστάσιο Παραγωγής», με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης προσέφεραν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας σημαντικές ποσότητες απαραίτητου ειδικού ιατρικού και υγειονομικού εξοπλισμού (ιατρικές μάσκες, προστατευτικά γυαλιά ματιών και εξεταστικές μπλούζες).

«Παραμένοντας πιστοί στην πλούσια παράδοση της Johnson & Johnson στην κοινωνική προσφορά, θεωρήσαμε καθήκον μας να στηρίξουμε σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, όλους αυτούς που δίνουν τη μάχη καθημερινά μέσα στα νοσοκομεία, σώζοντας ζωές. Στην Johnson & Johnson υπηρετούμε την επιστήμη και την καινοτομία για τη διασφάλιση της υγείας, φροντίζουμε για τους ανθρώπους μας, ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των συνεργατών μας, στηρίζουμε ενεργά την κοινωνία», δήλωσε ο  Θεόδωρος Λιακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Johnson & Johnson Hellas AEBE και επικεφαλής της τοπικής Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης της J&J Ελλάδας και πρόσθεσε:

«Από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της πανδημίας, ως Όμιλος Johnson & Johnson Ελλάδας, υλοποιήσαμε άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες για τη μείωση εξάπλωσης του COVID-19.  Συγκεκριμένα, για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων μας, χρησιμοποιήσαμε ψηφιακά εργαλεία τηλεργασίας από το σπίτι, ενισχύσαμε το ευέλικτο ωράριο εργασίας και προσαρμόσαμε ειδικά προγράμματα υγείας, ευεξίας και ψυχολογικής υποστήριξης, ανταποκρινόμενα στις ανάγκες των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, εστιάζοντας στις ανάγκες των ασθενών, των πελατών μας και της κοινωνίας γενικότερα, στη δύσκολη αυτή περίοδο, προσφέραμε αδιάλειπτη υποστήριξη των επαγγελματιών υγείας και των πελατών μας μέσω νέων ψηφιακών μεθόδων και προηγμένων αμφίδρομων διαδικτυακών μορφών επικοινωνίας που διασφαλίζουν τη βέλτιστη ποιότητα υπηρεσιών.

Πάντα σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές για την καλύτερη δυνατή καταπολέμηση του COVID-19, ως Όμιλος Johnson & Johnson Ελλάδος συνεργαστήκαμε στενά με όλους τους εταίρους, ανταποκρινόμενοι στις αξίες και δεσμεύσεις μας προς τους ασθενείς και πελάτες μας. Για τους εργαζόμενους στην παραγωγή, τα κέντρα διανομής, και άλλους σημαντικούς τομείς που απαιτούν επιτόπια παρουσία, εφαρμόσαμε σημαντικά βελτιωμένες διαδικασίες απολύμανσης για να διασφαλίσουμε ότι διατηρούμε ασφαλείς και λειτουργικές εγκαταστάσεις. Αξίζει να αναφερθεί η συμβολή του εργοστασίου στη Μάνδρα Αττικής που ήταν και συνεχίζει σε πλήρη λειτουργία και παραγωγική δραστηριότητα για την κάλυψη των αυξημένων εγχώριων και διεθνών αναγκών σε καταναλωτικά προϊόντα προσωπικής υγιεινής». 

Επιπλέον, ο Όμιλος Johnson & Johnson, ηγέτης στην Έρευνα και Ανάπτυξη, εργάζεται με ταχύτατους ρυθμούς για την παραγωγή και παγκόσμια διάθεση ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου κατά του COVID-19. Η τεχνολογία ανάπτυξης εμβολίων, η βαθιά επιστημονική εξειδίκευση και οι παγκόσμιες δυνατότητες παραγωγής, παρέχουν τη δυνατότητα να αναπτύσσει ταχέως, υποψήφια εμβόλια και προηγμένη παραγωγή για να διασφαλίσει ότι μπορεί να τα διαθέσει σε αυτούς που τα χρειάζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Παράλληλα έχει δεσμευτεί να διαθέσει ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο στο κοινό, σε μη κερδοσκοπική βάση, για χρήση του στην πανδημία. Τέλος, ακολουθώντας μια μακρά παράδοση αποτελεσματικής υγειονομικής περίθαλψης και πάντοτε στο πλευρό των ασθενών, των οικογενειών τους, του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού και της κοινωνίας στο σύνολό της, η Johnson & Johnson θα συνεχίσει να υποστηρίζει αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υγειονομικής περίθαλψης και να συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση των συστημάτων υγείας και στην καταπολέμηση της πανδημίας της νόσου COVID-19. Τον Μάρτιο, η οικογένεια εταιρειών Johnson & Johnson και το Johnson & Johnson Foundation προσέφερε 50 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη των εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή φροντίδας υγείας – από τα γεύματα έως τον προστατευτικό εξοπλισμό, την πρόσθετη εκπαίδευση έως την ψυχολογική υποστήριξή τους. Αυτή η δέσμευση επεκτείνεται με μια πολυετή δέσμευση 250 εκατομμυρίων δολαρίων που έγινε νωρίτερα φέτος για να υποστηρίξει όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή φροντίδας καθοδηγούμενη από το Johnson & Johnson Center for Health Worker Innovation.

www.jnjconsumer.gr

Σχετιζόμενα άρθρα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΣΘΜΑΤΟΣ

ΑΣΘΜΑ

Στις 5 Μαΐου 2015 είναι η Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος. Το άσθμα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος των αεραγωγών και στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 300.000 ασθματικοί ασθενείς.

Το άσθμα είναι μια από τις κύριες αιτίες νοσηρότητας και θνητότητας σε όλο τον κόσμο κι επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής των ασθενών. Το κόστος που σχετίζεται με τη διαχείριση του άσθματος είναι πολύ υψηλό και είναι ανάλογο της σοβαρότητας της νόσου και του ελέγχου της νόσου.

ELPEN: Παραδόθηκαν τα 200 tablets στα σχολεία της Σάμου

Η ELPEN ολοκλήρωσε την παράδοση των 200 tablets στα δημόσια σχολεία της Σάμου για  την κάλυψη των αναγκών τηλεκπαίδευσης των μαθητών  του νησιού. Υποστηρίζοντας τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η εταιρεία συνέβαλλε στην κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού, καθώς και ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το νησί της Σάμου στις αρχές […]