Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ 10-6-2020 ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

                                                                                     Αθήνα 10 Ιουνίου 2020

                                                                                             Α.Π.: 5873

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, αλλά και όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αποτελεί το βασικό κλειδί για την προφύλαξη της χώρας μας έναντι του κορωνοϊού, με αφορμή την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Άλλωστε ο εργαστηριακός έλεγχος δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί στο σύνολο των τουριστών που θα φθάνουν στη χώρα μας, αφού με βάση τους σημερινούς υπολογισμούς, εκατομμύρια τουρίστες θα περάσουν τις πύλες της χώρας μας.

Ταυτόχρονα το ίδιο το τεστ δεν διασφαλίζει ότι ένας πολίτης ή επισκέπτης δεν έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, καθώς έχει αποδειχθεί ότι συχνά ένα αρνητικό τεστ μπορεί να θετικοποιηθεί αργότερα.

Πάντως η πιθανότητα να υπάρξουν αυξημένα κρούσματα του ιού στη χώρα μας απεδείχθη πρόσφατα όταν σε 1300 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε ταξιδιώτες που έφθασαν στη χώρα μας, βρέθηκαν 30 τεστ θετικά στον ιό.

Να σημειωθεί ότι με βάση τις εκτιμήσεις των αρμοδίων φορέων, εφέτος θα αφιχθούν στη χώρα μας περίπου 5 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ με βάση το καλύτερο σενάριο ο αριθμός μπορεί να φθάσει τα 10 εκατομμύρια. Κατά την περυσινή τουριστική περίοδο κατεγράφησαν 33 εκατομμύρια τουρίστες. 

Γι’ αυτό και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επαναλαμβάνει πως εάν οι ίδιοι οι πολίτες τηρούν τα μέτρα προφύλαξης έναντι του κορωνοϊού, θα αποτελέσουν παράδειγμα και για τους τουρίστες που αναμένονται το επόμενο διάστημα στη χώρα.

Σε ότι αφορά στη μάσκα, όπου υπάρχει σύσταση για τη χρήσης της και πολύ περισσότερο ισχυρή σύσταση, δε σημαίνει προαίρεση αλλά αναγκαιότητα για την προστασία τόσο τη δική μας, όσο και της δημόσιας υγείας.

Με τον τρόπο αυτό η αναπόφευκτη κυκλοφορία του ιού λόγω του τουρισμού και της οικονομικής δραστηριότητας, θα συναντά διαρκώς φράγματα και θα περιορίζεται.

Με αφορμή την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει ετοιμάσει πρόταση για το πως θα πρέπει να λειτουργούν οι γιατροί στα καταλύματα, πρόταση που απέστειλε και στο υπουργείο Τουρισμού, με την πρόσκληση να υιοθετηθεί από την πλευρά των ξενοδόχων. Παράλληλα ο ΠΙΣ έχει διατυπώσει προτάσεις και για την ασφαλή λειτουργία των κατασκηνώσεων εντός του θέρους.

Το σύνολο του ιατρικού κόσμου θα συμβάλει για να έχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι.

Για το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.

Ο Πρόεδρος                                 Ο Γενικός Γραμματέας

Δρ Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος                      Δρ  Γεώργιος  Ι. Ελευθερίου

Πλαστικός Χειρουργός                                 Αγγειοχειρουργός

Σχετιζόμενα άρθρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/2/2015

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΙΣ κ. ΜΙΧΑΗΛ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΥ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος παρακολουθεί με ιδιαίτερη ψυχραιμία  και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας  και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, για τα προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία του κλάδου και την περίθαλψη του λαού.

Ευρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο για τη χώρα μας, η οποία διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή την πορεία της κοινωνίας, του παρόντος και του μέλλοντος.

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2015

 

Αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση πλαστικού χρήματος, από την πλευρά των ασθενών για την πληρωμή ιατρικών υπηρεσιών, επισημαίνουμε τα κάτωθι:

Ο ιατρικός κόσμος της χώρας δεν διαφωνεί με την εφαρμογή ολοκληρωμένου συστήματος μέτρων που στόχο έχουν την πάταξη της φοροδιαφυγής. Πλην όμως, διαφωνεί όταν στοχοποιούνται συγκεκριμένοι επαγγελματικοί κλάδοι ή ακολουθούνται πρακτικές που ευτελίζουν την ιατρική λειτουργία.