Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΔΕΙΩΝ ΑΣΚΗΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ, ΣΤΙΣ 5/8/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΔΕΙΩΝ ΑΣΚΗΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 5/8/2020

Στις 04/08/2020 δηλώθηκε από το τεχνικό τμήμα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, βλάβη στον ΟΤΕ, με αριθμό 1-131223239400, για τεχνικό πρόβλημα ολικής αποσύνδεσης στις τηλεπικοινωνίες, μετά από αναβαθμίσεις που επιχειρούσε ο ΟΤΕ στην περιοχή την προηγούμενη ημέρα. Όπως αποδείχθηκε,  το πρόβλημα ήταν εξωτερικό και δεν αφορούσε τα συστήματα του ΠΙΣ ή τη συντήρησή τους.

Στις 05/08/2020 και ώρα 10:00 π.μ. αποκαταστάθηκε το πρόβλημα από τον ΟΤΕ και ξεκίνησε ένας τεράστιος όγκος εισερχομένων αιτήσεων για εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΠΙΣ. Από τις 11:08 π.μ. και έπειτα, ο διακομιστής (server) έστειλε 1.237 ηλεκτρονικά μηνύματα, εκ των οποίων, άλλα αφορούσαν την εγγραφή στην πλατφόρμα και άλλα τον κωδικό πληρωμής της κάθε αίτησης.

Παράλληλα, άλλα 1.237 ηλεκτρονικά μηνύματα απορρίφθηκαν,  λόγω του ορίου των ηλεκτρονικών μηνυμάτων (600 ανά ώρα με βάση τα διεθνή πρότυπα) που υπάρχει από τον διακομιστή εξερχόμενης αλληλογραφίας του παρόχου φιλοξενίας της ιστοσελίδας μας (Top Host Α.Ε.).

Στις 16:00, λόγω του τεράστιου όγκου, απεστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 286 απαντητικά μηνύματα, με τους κωδικούς πληρωμής,  που συνοδεύονταν εκ παραδρομής και με τους αριθμούς πρωτοκόλλου των αιτήσεων, τους οποίους δεν έπρεπε να έχουν οι αιτούντες στην κατοχή τους πριν από τις 14/08/2020, όπως προέβλεπε η αρχική απόφαση του ΠΙΣ.

Ως εκ τούτου, για λόγους ισονομίας και δικαιοσύνης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε να ελιχθεί, να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να υπαναχωρήσει από τον αρχικό σχεδιασμό και απόφασή του. Μέχρι το τέλος της ίδιας ημέρας, δηλαδή εντός ολίγων ωρών, είχαν προωθηθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στους 861 αιτούμενους οι βεβαιώσεις με τους αριθμούς πρωτοκόλλου, προκειμένου να υποβάλλουν δικαιολογητικά για ειδικότητα, στις κατά τόπους Περιφέρειες.

Στις 06/08/2020 το πρωί, αναρτήθηκε και η σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΠΙΣ. Την ίδια ημέρα επαναπροωθήθηκαν οι ίδιες βεβαιώσεις σε όλους τους αιτούντες ΚΑΙ από τις υπηρεσιακές ηλεκτρονικές διευθύνσεις των υπαλλήλων του ΠΙΣ, ώστε να διασφαλιστεί η διαβίβασή τους.

Στις 06/08/2020, 140 επιπλέον άτομα υπέβαλαν αίτηση για λήψη Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος, στα οποία επίσης προωθήθηκαν οι βεβαιώσεις και οι αριθμοί πρωτοκόλλου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ίδια ημέρα.

Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και σήμερα 07/08/2020 στα αιτήματα που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία μας από τις 06/08/2020 και ώρα 18:00, έως τώρα.

Τονίζουμε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου λειτουργεί απρόσκοπτα και χωρίς παύση ούτε ενός δευτερολέπτου, από την 1η Απριλίου 2019 μέχρι και σήμερα, χωρίς να έχει δημιουργηθεί ποτέ η παραμικρή ανωμαλία.

Κατανοούμε απόλυτα τον αιφνιδιασμό και τη σύγχυση που δημιουργήθηκε στους ιατρούς, λόγω των εξωγενών τεχνικών προβλημάτων και συγκυριών, αλλά ο ΠΙΣ αντιμετώπισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κρίση, ώστε να μην υπάρξει ιατρός που να μην του έχει προωθηθεί στην ηλεκτρονική του διεύθυνση η βεβαίωση με τον αντίστοιχο αριθμό πρωτοκόλλου, διασφαλίζοντας έτσι την ακεραιότητα των διαδικασιών.

Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε από την αλλαγή του αρχικού σχεδιασμού, αλλά ήταν επιβεβλημένη λόγω των συνθηκών

Εκ του Π.Ι.Σ.

Σχετιζόμενα άρθρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 29/8/2014

Σημαντικές ανακοινώσεις αναμένονται μετά την συνάντηση του Προέδρου του ΠΙΣ με τον Υπουργό Υγείας

Συνάντηση του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλη Βλασταράκου, με τον Υπουργό Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, παρουσία του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Υγείας, κ. Αθανασίου Πλεύρη, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014, στο Υπουργείο Υγείας. Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα επείγοντα προβλήματα του Κλάδου και της Περίθαλψης.

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Π.Ι.Σ.: Νομοθετική ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα- Ανανέωση συμβάσεων Ιατρών ΕΟΠΥΥ

 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταβάλει προσπάθειες ούτως ώστε να καταβληθούν στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους υπηρεσιών υγείας τα ληξιπρόθεσμα, έως 31/12/2011, τα οποία ανέρχονται σε περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ.

Το θέμα ετέθη από τον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκο στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό. Ο κ. Βλασταράκος τόνισε ότι πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να εκταμιευθούν τα ποσά αυτά.