Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΔΕΙΩΝ ΑΣΚΗΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ, ΣΤΙΣ 5/8/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΔΕΙΩΝ ΑΣΚΗΣΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 5/8/2020

Στις 04/08/2020 δηλώθηκε από το τεχνικό τμήμα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, βλάβη στον ΟΤΕ, με αριθμό 1-131223239400, για τεχνικό πρόβλημα ολικής αποσύνδεσης στις τηλεπικοινωνίες, μετά από αναβαθμίσεις που επιχειρούσε ο ΟΤΕ στην περιοχή την προηγούμενη ημέρα. Όπως αποδείχθηκε,  το πρόβλημα ήταν εξωτερικό και δεν αφορούσε τα συστήματα του ΠΙΣ ή τη συντήρησή τους.

Στις 05/08/2020 και ώρα 10:00 π.μ. αποκαταστάθηκε το πρόβλημα από τον ΟΤΕ και ξεκίνησε ένας τεράστιος όγκος εισερχομένων αιτήσεων για εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΠΙΣ. Από τις 11:08 π.μ. και έπειτα, ο διακομιστής (server) έστειλε 1.237 ηλεκτρονικά μηνύματα, εκ των οποίων, άλλα αφορούσαν την εγγραφή στην πλατφόρμα και άλλα τον κωδικό πληρωμής της κάθε αίτησης.

Παράλληλα, άλλα 1.237 ηλεκτρονικά μηνύματα απορρίφθηκαν,  λόγω του ορίου των ηλεκτρονικών μηνυμάτων (600 ανά ώρα με βάση τα διεθνή πρότυπα) που υπάρχει από τον διακομιστή εξερχόμενης αλληλογραφίας του παρόχου φιλοξενίας της ιστοσελίδας μας (Top Host Α.Ε.).

Στις 16:00, λόγω του τεράστιου όγκου, απεστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 286 απαντητικά μηνύματα, με τους κωδικούς πληρωμής,  που συνοδεύονταν εκ παραδρομής και με τους αριθμούς πρωτοκόλλου των αιτήσεων, τους οποίους δεν έπρεπε να έχουν οι αιτούντες στην κατοχή τους πριν από τις 14/08/2020, όπως προέβλεπε η αρχική απόφαση του ΠΙΣ.

Ως εκ τούτου, για λόγους ισονομίας και δικαιοσύνης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αποφάσισε να ελιχθεί, να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να υπαναχωρήσει από τον αρχικό σχεδιασμό και απόφασή του. Μέχρι το τέλος της ίδιας ημέρας, δηλαδή εντός ολίγων ωρών, είχαν προωθηθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στους 861 αιτούμενους οι βεβαιώσεις με τους αριθμούς πρωτοκόλλου, προκειμένου να υποβάλλουν δικαιολογητικά για ειδικότητα, στις κατά τόπους Περιφέρειες.

Στις 06/08/2020 το πρωί, αναρτήθηκε και η σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΠΙΣ. Την ίδια ημέρα επαναπροωθήθηκαν οι ίδιες βεβαιώσεις σε όλους τους αιτούντες ΚΑΙ από τις υπηρεσιακές ηλεκτρονικές διευθύνσεις των υπαλλήλων του ΠΙΣ, ώστε να διασφαλιστεί η διαβίβασή τους.

Στις 06/08/2020, 140 επιπλέον άτομα υπέβαλαν αίτηση για λήψη Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος, στα οποία επίσης προωθήθηκαν οι βεβαιώσεις και οι αριθμοί πρωτοκόλλου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ίδια ημέρα.

Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και σήμερα 07/08/2020 στα αιτήματα που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία μας από τις 06/08/2020 και ώρα 18:00, έως τώρα.

Τονίζουμε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου λειτουργεί απρόσκοπτα και χωρίς παύση ούτε ενός δευτερολέπτου, από την 1η Απριλίου 2019 μέχρι και σήμερα, χωρίς να έχει δημιουργηθεί ποτέ η παραμικρή ανωμαλία.

Κατανοούμε απόλυτα τον αιφνιδιασμό και τη σύγχυση που δημιουργήθηκε στους ιατρούς, λόγω των εξωγενών τεχνικών προβλημάτων και συγκυριών, αλλά ο ΠΙΣ αντιμετώπισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κρίση, ώστε να μην υπάρξει ιατρός που να μην του έχει προωθηθεί στην ηλεκτρονική του διεύθυνση η βεβαίωση με τον αντίστοιχο αριθμό πρωτοκόλλου, διασφαλίζοντας έτσι την ακεραιότητα των διαδικασιών.

Ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε από την αλλαγή του αρχικού σχεδιασμού, αλλά ήταν επιβεβλημένη λόγω των συνθηκών

Εκ του Π.Ι.Σ.

Σχετιζόμενα άρθρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18/2/2015

ΠΙΣ: Συνάντηση Προέδρων Υγειονομικών Φορέων με τον Γ.Γ Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γ. Ρωμανιά

Στις 17/2/2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιώργου Ρωμανιά με τους Προέδρους των δευτεροβαθμίων υγειονομικών οργανώσεων. Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του  ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος, ο Πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος ο Πρόεδρος της ΕΟΟ  Κ. Αθανάσιος  Κατσίκης και η Πρόεδρος του ΠΚΣ κυρία Αθηνά Τραχήλη. Στη συνάντηση ήταν παρών ο νέος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΑΥ κ. Στάθης Τσούκαλος.

ΠΙΣ: Οι ιδιωτικές κλινικές οφείλουν να καταβάλλουν ασφαλιστική εισφορά για τους ιατρούς που συνεργάζονται, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης

Αθήνα, 26-9-2019

Α.Π.: 3064/19-9-2019

Προς το Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών

Κοινοποίηση: Ιδιωτικές Κλινικές (βάσει πίνακα αποδεκτών)

Θέμα: Ασφαλιστικές εισφορές υγειονομικών αμειβομένων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών

Αξιότιμοι κύριοι,

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με την υπ’ αριθμ. Δ.15/Δ’/οικ.61080/1692/5.12.2018 Εγκύκλιο του προβλέπει, εταξύ άλλων, ότι εξαιρούνται από τις διατάξεις του άρθρου 39 της παρ. 9 του Ν.4387/2016 οι ασφαλισμένοι του πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, που αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, καθόσον για τα πρόσωπα αυτά συνεχίζουν να ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 4 του Ν.982/1979.