Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

Αθ. εξαδάχτυλος: Έξαρση του κοροναϊού δείχνουν τα «σκληρά» νούμερα

Την ανησυχία του εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, Α.Εξαδάχτυλος για τα «σκληρά» νούμερα, δηλαδή τους αριθμούς των θανόντων και των διασωληνωμλένων.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΙΣ ανέφερε ότι τον Ιούλιο καταγράφηκαν 12 θάνατοι, τον Αύγουστο συνολικά 65.  Επίσης, τις πρώτες 14ημέρες του Αυγούστου  είχαμε 18 νεκρούς, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του Σεπτεμβρίου 44.

Σε ότι αφορά τους διασωληνωμένους στα τέλη του Ιουλίου ήταν 7, ενώ χθες ο αριθμός αυτών «σκαρφάλωσε» στους 59. Οι σκληροί αριθμοί, όπως επεσήμανε ο κ. Εξαδάχτυλος μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» δείχνουν έξαρση, ενώ δεν απέκλεισε το γεγονός να επαληθευτούν οι προβλέψεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων ανά ημέρα.

Σε ότι αφορά τους αριθμούς κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά, ο πρόεδρος του ΠΙΣ εξήγησε ότι η ανίχνευση εξαρτάται από τον αριθμό των τεστ που γίνονται ή από ένα τυχαίο γεγονός την ομαδική νόσηση σε έναν χώρο, επομένως δεν γνωρίζουμε τον πραγματικό αριθμό των φορέων. Ο τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων στην Αττική είναι «μετά βεβαιότητας πολλαπλάσιο» ισχυρίστηκε ο κ. Εξαδάχτυλος και σχολίασε ότι μπορεί να υποθέσουμε ότι είναι πενταπλάσιος έως και δεκαπλάσιος.

Σε ότι αφορά τα μέτρα που αναμένονται να ανακοινωθούν θα είναι οριζόντια και όχι σε ένα δήμο για κέντρα εστίασης και διασκέδασης, αλλά και αλλαγή ωραρίου καταστημάτων, με κυλιόμενο ωράριο και τηλεργασία.  Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα έχουν ισχύ για 14 ημέρες.

www.virus.gr

Σχετιζόμενα άρθρα

Γ. Ελευθερίου στο Protagon: Πώς θα διαπιστώσω αν ο γιατρός μου είναι «ψευτογιατρός»

Μετά τον σάλο που προκάλεσε στο πανελλήνιο η υπόθεση του «δρ. Θάνατος», δημιουργείται και στην Ελλάδα η πρώτη κεντρική, ηλεκτρονική πλήμνη, όπου ο καθένας θα μπορεί να αναζητά τη νομιμότητα άσκησης του επαγγέλματος ιατρού Στην ψηφιακή διασύνδεση όλων των ιατρικών συλλόγων της χώρας προχωρά άμεσα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), με στόχο τη δημιουργία μιας […]

Γ. Ελευθερίου στο KONTRA: Το 2ο κύμα κορωνοϊού είναι προ των πυλών

Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΙΣ Δρ. Γ. Ελευθερίου επισημαίνει ότι το 2ο κύμα του κορωνοϊού είναι προ των πυλών, επισημαίνει την ανάγκη χρήσης μάσκας και μέτρων ατομικής προστασίας. Τέλος καλεί τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην οργάνωση του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και να υλοποιήσει την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για στελέχωση της […]