Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

Αθ. εξαδάχτυλος: Έξαρση του κοροναϊού δείχνουν τα «σκληρά» νούμερα

Την ανησυχία του εξέφρασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, Α.Εξαδάχτυλος για τα «σκληρά» νούμερα, δηλαδή τους αριθμούς των θανόντων και των διασωληνωμλένων.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΙΣ ανέφερε ότι τον Ιούλιο καταγράφηκαν 12 θάνατοι, τον Αύγουστο συνολικά 65.  Επίσης, τις πρώτες 14ημέρες του Αυγούστου  είχαμε 18 νεκρούς, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του Σεπτεμβρίου 44.

Σε ότι αφορά τους διασωληνωμένους στα τέλη του Ιουλίου ήταν 7, ενώ χθες ο αριθμός αυτών «σκαρφάλωσε» στους 59. Οι σκληροί αριθμοί, όπως επεσήμανε ο κ. Εξαδάχτυλος μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» δείχνουν έξαρση, ενώ δεν απέκλεισε το γεγονός να επαληθευτούν οι προβλέψεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων ανά ημέρα.

Σε ότι αφορά τους αριθμούς κρουσμάτων που καταγράφονται καθημερινά, ο πρόεδρος του ΠΙΣ εξήγησε ότι η ανίχνευση εξαρτάται από τον αριθμό των τεστ που γίνονται ή από ένα τυχαίο γεγονός την ομαδική νόσηση σε έναν χώρο, επομένως δεν γνωρίζουμε τον πραγματικό αριθμό των φορέων. Ο τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων στην Αττική είναι «μετά βεβαιότητας πολλαπλάσιο» ισχυρίστηκε ο κ. Εξαδάχτυλος και σχολίασε ότι μπορεί να υποθέσουμε ότι είναι πενταπλάσιος έως και δεκαπλάσιος.

Σε ότι αφορά τα μέτρα που αναμένονται να ανακοινωθούν θα είναι οριζόντια και όχι σε ένα δήμο για κέντρα εστίασης και διασκέδασης, αλλά και αλλαγή ωραρίου καταστημάτων, με κυλιόμενο ωράριο και τηλεργασία.  Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα έχουν ισχύ για 14 ημέρες.

www.virus.gr

Σχετιζόμενα άρθρα

Αθ. Εξαδάκτυλος: Πιθανόν το δεύτερο κύμα να είναι χειρότερο από το πρώτο

«Όλες οι προγνώσεις διεθνώς δείχνουν ότι το δεύτερο κύμα μπορεί να αποδειχθεί χειρότερο από το πρώτο» δήλωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού. «Κατά συνέπεια χρειάζεται να καταβληθεί μεγαλύτερη προσπάθεια δεδομένου ότι θέλουμε η οικονομία να παραμείνει ανοιχτή» εξήγησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. «Ο χειμώνας πάντα είναι πιο δύσκολος για τις […]

Οδηγίες για την αντιμετώπιση περιστατικού 2019-nCoV

Οδηγίες για την αντιμετώπιση περιστατικού 2019-nCoV ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ 2019-nCoV ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΠΙΘΑΝΟΥ Ή ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ COVID-19 ΠΟΥ ΔΕN ΧΡΗΖΕΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ Αγαπητές/οί συνάδελφοι, Καθώς ο COVID-19 έχει διασπαρθεί σε περισσότερες χώρες και ήδη έχουμε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, μετά από σύσκεψη στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, προτείνουμε τα παρακάτω: […]