Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

Αποστολή στο ακριτικό Καστελλόριζο πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ)

Αθήνα 19 Οκτωβρίου 2020

                                                                                    Α.Π.:7390                                                                  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποστολή στο ακριτικό Καστελλόριζο πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) το Σαββατοκύριακο σε μία προσπάθεια να αποδείξει και εμπράκτως τη στήριξη του ιατρικού κλάδου στους υγειονομικούς που αγωνίζονται στο νησί, αλλά και στους συμπολίτες μας που ζουν απομακρυσμένοι από την υπόλοιπη χώρα.

Σε μία περίοδο με έντονες διπλωματικές διεργασίες, ο ΠΙΣ θέλησε να επισκεφθεί το ακριτικό μας νησί, ώστε να στείλει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι στο Καστελλόριζο χτυπά η καρδιά της Ελλάδος.

Η πολυπληθής αποστολή του ΠΙΣ επισκέφθηκε το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο και το Δημαρχείο του νησιού, ενώ πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τις αρχές του νησιού.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος διαπίστωσε κατά την επίσκεψή του, ότι το Καστελλόριζο χρειάζεται άμεσα υγειονομική ενίσχυση, ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού να μπορούν να απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας, σε μία περίοδο έντονων πολιτικών αναταράξεων, αλλά και υγειονομικής κρίσης που η βοήθεια σε κάθε επίπεδο είναι επιβεβλημένη.

«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη λειτουργία του περιφερειακού ιατρείου του Καστελλορίζου και εφεξής θα ενισχύσει έμπρακτα τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση των ιατρών που υπηρετούν εκεί» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ.

Στην αποστολή συμμετείχαν:

Το προεδρείο του ΠΙΣ: ο Πρόεδρος κ.Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, η A’ Αντιπρόεδρος κα.Άννα Μαστοράκου, ο B’ Αντιπρόεδρος κ. Παύλος Καψαμπέλης, ο Γεν. Γραμματέας κ.Γεώργιος Ελευθερίου, ο Ταμίας κ.Βασίλειος Ψυχογυιός, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ κ.Χάρης Βαβουρανάκης και ο Αντιπρόεδρος της UEMS (Ευρωπαϊκή Ένωση Ειδικευμένων Ιατρών) κ.Ανδρέας Παπανδρούδης. Την αποστολή συνόδευε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου

κ.Ηλίας Τσέρκης, ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Μιχαήλ Νικ. Βολονάκης, καθώς και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπή του ΚΕΣΥ κ.Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος.

Η επίσκεψη στο Καστελλόριζο ολοκλήρωσε σειρά επισκέψεων και επαφών την Παρασκευή και το Σάββατο στα Δωδεκάνησα. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου ο Προέδρος του ΠΙΣ με τον Προέδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου είχαν συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο Ρόδου κ.Αντώνη Καμπουράκη, ενώ ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου.

Ταυτόχρονα ο Γενικός Γραμματέας του ΠΙΣ συνοδευόμενος από το μέλος του ΔΣ του ΠΙΣ κ.Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο, συμμετείχε σε αντίστοιχες συσκέψεις στην Κω. Στην Κω συναντήθηκε με τον έπαρχο του νησιού κ.Ιωάννη Καμπανή, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή ορκωμοσίας των αριστούχων φοιτητών ιατρικής που διοργάνωσε το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα.

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος του ΠΙΣ συνοδευόμενος από τον Ταμία του ΠΙΣ κ.Ψυχογυιό, επισκέφθηκαν την Κάλυμνο όπου συναντήθηκαν με τον έπαρχο κ. Εμμανουήλ Μουσελλή, τον Δήμαρχο κ.Δημήτριο Διακομιχάλη, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου κ.Γεράσιμο Αποστολάτο, το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καλύμνου και εκπροσώπους των Νοσοκομείων Καλύμνου και Λέρου.

Το συμπέρασμα της περιοδείας είναι ότι η νησιωτική Ελλάδα χρειάζεται ιδιαίτερες ρυθμίσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της υγείας των κατοίκων, για τις οποίες ο ΠΙΣ δεσμεύτηκε ότι θα επεξεργαστεί άμεσα προτάσεις.

Για το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.

                      Ο Πρόεδρος                                    Ο Γενικός Γραμματέας

Δρ Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος                     Δρ  Γεώργιος  Ι. Ελευθερίου

      Πλαστικός Χειρουργός                                       Αγγειοχειρουργός

Σχετιζόμενα άρθρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 3/10/2013

Σκανδαλώδες το φαινόμενο του δήθεν υγειονομικού χάρτη!
 

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με αίσθημα ευθύνης εκφράζει την έντονη δυσφορία του και την αντίθεσή του σε όλες εκείνες τις διαδικασίες οι οποίες οδήγησαν στην κατάρτιση ενός δήθεν υγειονομικού χάρτη της χώρας, με κόστος του έργου στα 6 εκατ. ευρώ, χάρτης ο οποίος αποδείχθηκε ότι περιλαμβάνει μόνον λάθη, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ του υπουργείου Υγείας, ο κ. Πάνος Ευσταθίου, να δώσει εντολή για την απόσυρση του τερατουργήματος!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ

Να συνεχιστούν οι δράσεις ενίσχυσης του ΕΣΥ και συμμετοχή στην απεργία των νοσοκομειακών ιατρών στις 2 Μαρτίου αποφάσισε η Τακτική Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ.

Απόφαση να συνεχιστούν οι ενέργειες του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που στοχεύουν στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας,  έλαβε η Τακτική Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ. η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 300 συνέδρων – εκλεκτόρων. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή στην απεργία των Νοσοκομειακών Ιατρών της 2ας Μαρτίου 2017. Παράλληλα, έδωσε για μία ακόμη φορά στον Π.Ι.Σ. το «πράσινο φως» να συνεχίσει να αντιπαλεύει τις επαχθείς, για τους ιατρούς, διατάξεις του ασφαλιστικού και του φορολογικού νόμου.