Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

Γ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ: Εκσυγχρονίζεται το νομοθετικό πλαίσιο αδειοδότησης των ιατρικών συνεδρίων

Τις προτάσεις της για την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου για τις επιστημονικές εκδηλώσεις θα πρέπει να καταθέσει έως το τέλος του έτους η επιτροπή που έχει συστήσει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Το ΔΣ του ΕΟΦ, στη συνέχεια, θα υποβάλει σχετική πρόταση νομοθέτησης στο υπουργείο Υγείας.https://d-9104456714039915720.ampproject.net/2010132225003/frame.html

Ταυτόχρονα, εκσυγχρονίζεται η πιστοποίηση της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των γιατρών. Με ηλεκτρονική εφαρμογή ο γιατρός θα πρέπει να καταθέτει τα μόρια, προκειμένου να του εκδοθεί η επίσημη βεβαίωση από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

«Αλλάζουν όλα στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των γιατρών. Και αλλάζουν σε δύο επίπεδα. Πρώτον εκσυγχρονίζεται το νομοθετικό πλαίσιο αδειοδότησης των ιατρικών συνεδρίων. Ταυτόχρονα εκσυγχρονίζεται το καθεστώς πιστοποίησης της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των γιατρών με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου», αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γγ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Ελευθερίου.

«Διεκδικούμε οι αδειοδοτήσεις των ιατρικών συνεδρίων να γίνονται όπως σε όλον τον κόσμο από τα αρμόδια όργανα των ιατρών, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Στην Αμερική δίνεται από τον αντίστοιχο φορέα, τον AMA. Στην Αγγλία από τον BMA. Πολύ περισσότερο που ο ΠΙΣ είναι ο αρμόδιος φορέας μοριοδότησης των ιατρών για τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και τη συμμετοχή τους στα ιατρικά συνέδρια», προσθέτει ο κ. Ελευθερίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ΠΙΣ, όπως σημειώνει ο κ. Ελευθερίου, «ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε ηλεκτρονικά, πλέον, οι γιατροί να καταθέτουν ετησίως τα μόριά τους από τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και τα ιατρικά συνέδρια και να τους εκδίδεται επίσημη βεβαίωση από το κράτος για τα μόρια αυτά. Η σχετική εφαρμογή θα ενεργοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Με επίσημο τρόπο, λοιπόν, θα καταγράφεται η μετεκπαιδευτική δραστηριότητα κάθε γιατρού της χώρας όπως γίνεται παγκοσμίως».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.naftemporiki.gr

Σχετιζόμενα άρθρα

Γ. Ελευθερίου: «Τα οικιακά τεστ δεν μπορεί να είναι στρατηγική επιλογή»

Ζωντανά με τον δημοσιογράφο Γ. Σαχίνη μιλάμε για τα οικιακά τέστ και την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοιού. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα οικιακά τεστ είναι τα ψευδώς αρνητικά και τα ψευδώς θετικά» Την πεποίθηση του πως η σωστή διαχείριση της πανδημίας έπρεπε να περιλαμβάνει rapid test και μοριακά, τα οποία θα διενεργούνται από τους υγειονομικούς, […]

Γ. Ελευθερίου σε ΣΚΑΪ για επίταξη: Ο τομέας της υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τελεσίγραφα- Απαιτείται σχεδιασμός

Σε επίταξη των ιδιωτών γιατρών αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Υγείας, καθώς μέχρι τώρα μόνο 60 γιατροί έχουν δηλώσει πρόθυμοι να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.  Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Ελευθερίου, επισήμανε ότι οι γιατροί είναι έτοιμοι να ενισχύσουν το ΕΣΥ, αλλά απαιτείται σχεδιασμός.  […]