Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

Δελτίο Τύπου Π.Ι.Σ.: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση

                                                                        Αθήνα 19 Νοεμβρίου 2020

                                                                                   Α.Π.: 7672

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη διαπίστωσαν οι ιατροί όλης της χώρας ότι αποκλείσθηκαν από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για διάφορους επαγγελματικούς κλάδους λόγω κορωνοϊού, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Ο ιατρικός κόσμος στην περίοδο της πανδημίας έχει πληγεί καθοριστικά, καθώς καταγράφεται δραματική μείωση της εργασίας στα ιατρεία εξαιτίας και των περιοριστικών μέτρων, τονίζει ο ΠΙΣ. 

Μάλιστα, ειδικά οι νέοι ιατροί που ξεκίνησαν τώρα την επαγγελματική τους δραστηριότητα, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης λόγω της υγειονομικής κρίσης. Χωρίς να υπολογίσει κανείς και τον αυξημένο επαγγελματικό κίνδυνο που διατρέχουν από την έκθεσή τους στον κορωνοϊό.  

Παράλληλα ο ΠΙΣ επισημαίνει ότι ορισμένες ειδικότητες ιατρών αυτοπεριορίζονται στην άσκηση του επαγγελματικού τους έργου (τακτικά μη επείγοντα χειρουργεία, επεμβάσεις στο ιατρείο), ώστε να μην συμβάλουν στην περαιτέρω διασπορά του ιού.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ζητά να συμπεριληφθούν άμεσα όλοι οι ιατροί στη λίστα με τα επαγγέλματα που θα ενισχυθούν οικονομικά, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Επιπλέον ο ΠΙΣ υπογραμμίζει ότι εκτός από το έκτακτο επίδομα για την πανδημία, ξεκινά η διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς των ιατρών του ΕΣΥ, ώστε οι αμοιβές τους να αντιστοιχούν σε εκείνες των υπολοίπων κρατών της Ευρώπης.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια οι αμοιβές των ιατρών του ΕΣΥ υπολείπονται σημαντικά από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, με συνέπειες αρνητικές τόσο στον επαγγελματικό τους βίο, όσο και στην ανάδειξη του επιστημονικού τους έργου.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί την κυβέρνηση να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου για μία ουσιαστική διαπραγμάτευση για τις αμοιβές των ιατρών του ΕΣΥ, που να ανταποκρίνονται στην προσφορά τους τόσο στην περίοδο της πανδημίας, όσο και σε κανονικές συνθήκες.

Σχετιζόμενα άρθρα

Ενημέρωση για τις Άδειες Ασκήσεως Επαγγέλματος

Λόγω της μαζικής χορήγησης Βεβαιώσεων Περάτωσης Σπουδών στους πτυχιούχους των Ιατρικών Σχολών της χώρας για τη θερινή περίοδο του 2020, σας ενημερώνουμε ότι όσοι υποβάλλουν αίτηση για λήψη Βεβαίωσης Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος από τις 5 Αυγούστου 2020, θα λάβουν τη σχετική βεβαίωση υποβολής αίτησης στην οποία θα αναγράφεται ο Αριθμός Πρωτοκόλλου, μαζικά την Παρασκευή 14 […]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 10/12/2013

Καμία απόλυση ιατρού δεν θα γίνει ανεκτή
Διάλογος τώρα από μηδενική βάση για τον ΕΟΠΥΥ

 Την κατηγορηματική αντίθεσή τους στις σχεδιαζόμενες, από την κυβέρνηση, απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ, εκφράζουν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

«Ούτε μία απόλυση συναδέλφου ιατρού από τον ΕΟΠΥΥ δεν θα γίνει ανεκτή και κανένας περιορισμός των ασφαλισμένων στην πρόσβασή τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας, μετά την αναμόρφωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη χώρα μας, δεν μπορεί να βρει συμμάχους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου. Ο κ. Βλασταράκος κάλεσε τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, «να σταματήσει να προσβάλλει τους γιατρούς της χώρας και να ξεκινήσει άμεσα δημόσιο διάλογο, από μηδενική βάση, με τα θεσμικά όργανα των γιατρών και χωρίς την ανάμειξη της Task Force Greece στο θέμα της περίθαλψης του πληθυσμού της χώρας».