Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

Δελτίο Τύπου Π.Ι.Σ.: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση

                                                                        Αθήνα 19 Νοεμβρίου 2020

                                                                                   Α.Π.: 7672

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη διαπίστωσαν οι ιατροί όλης της χώρας ότι αποκλείσθηκαν από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για διάφορους επαγγελματικούς κλάδους λόγω κορωνοϊού, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Ο ιατρικός κόσμος στην περίοδο της πανδημίας έχει πληγεί καθοριστικά, καθώς καταγράφεται δραματική μείωση της εργασίας στα ιατρεία εξαιτίας και των περιοριστικών μέτρων, τονίζει ο ΠΙΣ. 

Μάλιστα, ειδικά οι νέοι ιατροί που ξεκίνησαν τώρα την επαγγελματική τους δραστηριότητα, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης λόγω της υγειονομικής κρίσης. Χωρίς να υπολογίσει κανείς και τον αυξημένο επαγγελματικό κίνδυνο που διατρέχουν από την έκθεσή τους στον κορωνοϊό.  

Παράλληλα ο ΠΙΣ επισημαίνει ότι ορισμένες ειδικότητες ιατρών αυτοπεριορίζονται στην άσκηση του επαγγελματικού τους έργου (τακτικά μη επείγοντα χειρουργεία, επεμβάσεις στο ιατρείο), ώστε να μην συμβάλουν στην περαιτέρω διασπορά του ιού.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ζητά να συμπεριληφθούν άμεσα όλοι οι ιατροί στη λίστα με τα επαγγέλματα που θα ενισχυθούν οικονομικά, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Επιπλέον ο ΠΙΣ υπογραμμίζει ότι εκτός από το έκτακτο επίδομα για την πανδημία, ξεκινά η διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς των ιατρών του ΕΣΥ, ώστε οι αμοιβές τους να αντιστοιχούν σε εκείνες των υπολοίπων κρατών της Ευρώπης.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια οι αμοιβές των ιατρών του ΕΣΥ υπολείπονται σημαντικά από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, με συνέπειες αρνητικές τόσο στον επαγγελματικό τους βίο, όσο και στην ανάδειξη του επιστημονικού τους έργου.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί την κυβέρνηση να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου για μία ουσιαστική διαπραγμάτευση για τις αμοιβές των ιατρών του ΕΣΥ, που να ανταποκρίνονται στην προσφορά τους τόσο στην περίοδο της πανδημίας, όσο και σε κανονικές συνθήκες.

Σχετιζόμενα άρθρα

Δελτίο Τύπου: Μεγάλη ανάγκη για αιμοδοσίες

Αθήνα 18 Μαΐου 2020                                                                                               Α.Π.: 5671 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει σήμερα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σχετικά με τις ελλείψεις σε αίμα που παρουσιάζουν πολλά νοσοκομεία της χώρας. Ο ΠΙΣ επισημαίνει ότι τις εβδομάδες της καραντίνας μειώθηκαν σημαντικά τα αποθέματα της χώρας σε αίμα -παρά τις φιλότιμες προσπάθειες εθελοντών, Δήμων και του ΕΟΔΥ- που οργάνωσαν αιμοδοσίες […]

Δελτίο Τύπου Π.Ι.Σ.: Τέλος στην αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος – Νέο Μητρώο Ιατρών από τον Π.Ι.Σ.

Αθήνα 3 Αυγούστου 2020                                                                                           Α.Π.: 6482 ΠΙΣ: Ξεκινά η λειτουργία του μητρώου των γιατρών όλης της χώρας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Φρένο στην αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος βάζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με το νέο μητρώο των μελών του που ξεκινά τη λειτουργία του. Πρόκειται για μία ψηφιακή πλατφόρμα η οποία είναι ενταγμένη στην ιστοσελίδα […]