Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

Π.Ι.Σ. προς Υπ. Υγείας: Επίσπευση των εμβολιασμών κατά του COVID-19 και ισότιμη αντιμετώπιση του συνόλου των ιατρών

ΕΠΕΙΓΟΝ

 Αθήνα, 5/1/2021

Α.Π.: 8050

 Προς

Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια                                                                       

Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη

Γενικό Γραμματέα Π.Φ.Υ. κ. Μάριο Θεμιστοκλέους

Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Κοινοποίηση: Ιατρικοί Σύλλογοι

                        Μέλη Γ.Σ. Π.Ι.Σ.

         Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες/ Ιατρικές Επαγγελματικές Ενώσεις

Αξιότιμοι κύριοι,

Σας έχουμε αποστείλει την με αρ.πρωτ.7974/29-12-2020 επιστολή με τον κατάλογο *των δώδεκα χιλιάδων διακοσίων ογδόντα δύο ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών που επιθυμούν να ενταχθούν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του SARS-CoV-2. 

Επειδή όλοι οι ιατροί της χώρας είναι ισότιμα εκτεθειμένοι στον κίνδυνο λοίμωξης από κορωνοϊό, αποτελούν δυνητικές εστίες διασποράς COVID-19 στους ασθενείς, ανήκουν και αυτοί σε ευπαθείς ομάδες και δυστυχώς αποτελούν ήδη θύματα (δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) του κορωνοϊού, παρακαλούμε για την επίσπευση του εμβολιαστικού προγράμματος στο δημόσιο τομέα και τον άμεσο προγραμματισμό στον ιδιωτικό τομέα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να συμπεριλάβει το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό των δημόσιων δομών και των ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων της χώρας.  

Για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας, απαιτούμε άμεση ενημέρωση και την ισότιμη αντιμετώπιση του συνόλου του ενεργού ιατρικού και υγειονομικού δυναμικού της χώρας, όσον αφορά τον προγραμματισμό του εμβολιασμού κατά του SARS-CοV-2. 

ο αριθμός αυτός αλλάζει καθημερινά λόγω της συνεχούς ροής από τους Ιατρικούς Συλλόγους

Σχετιζόμενα άρθρα

Υπ. Υγείας: Οδηγίες προς Νοσοκομεία για τη σταδιακή επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων Δημόσιων Νοσοκομείων και των Ιδιωτικών Κλινικών της χώρας

Αθήνα, 14/5/2020 Α.Π.: 5639 Προς τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας Κυρία/ε Πρόεδρε, Σας διαβιβάζουμε το εξής έγγραφο: Υπουργείου Υγείας, Γραφείο Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, αριθμ.πρωτ. 29369/11.5.2020, (ΑΠ ΠΙΣ: 5636/14.5.2020), με θέμα: «Οδηγίες προς Νοσοκομεία για την σταδιακή επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων Δημόσιων Νοσοκομείων και των Ιδιωτικών Κλινικών της χώρας», με τη παράκληση όπως ενημερώσετε τα […]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/2/2015

Ο ΠΙΣ απαιτεί την αντιμετώπιση των καρκινοπαθών με ευπρέπεια και ασφάλεια

Τα οδυνηρά προβλήματα, τα οποία παρακολουθούμε τόσο καιρό, στην αντιμετώπιση και τη θεραπεία των ογκολογικών ασθενών στην Ελλάδα, όπως αυτά παρουσιάσθηκαν την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2014, στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Πολιτικές και Οικονομικά του Καρκίνου», δημιουργούν την επείγουσα ανάγκη για αποφάσεις οι οποίες θα ανακουφίσουν τους ασθενείς αυτής της πολυπληθούς κατηγορίας.