Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

Π.Ι.Σ. προς Υπ. Υγείας: Επίσπευση των εμβολιασμών κατά του COVID-19 και ισότιμη αντιμετώπιση του συνόλου των ιατρών

ΕΠΕΙΓΟΝ

 Αθήνα, 5/1/2021

Α.Π.: 8050

 Προς

Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια                                                                       

Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη

Γενικό Γραμματέα Π.Φ.Υ. κ. Μάριο Θεμιστοκλέους

Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Κοινοποίηση: Ιατρικοί Σύλλογοι

                        Μέλη Γ.Σ. Π.Ι.Σ.

         Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες/ Ιατρικές Επαγγελματικές Ενώσεις

Αξιότιμοι κύριοι,

Σας έχουμε αποστείλει την με αρ.πρωτ.7974/29-12-2020 επιστολή με τον κατάλογο *των δώδεκα χιλιάδων διακοσίων ογδόντα δύο ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών που επιθυμούν να ενταχθούν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του SARS-CoV-2. 

Επειδή όλοι οι ιατροί της χώρας είναι ισότιμα εκτεθειμένοι στον κίνδυνο λοίμωξης από κορωνοϊό, αποτελούν δυνητικές εστίες διασποράς COVID-19 στους ασθενείς, ανήκουν και αυτοί σε ευπαθείς ομάδες και δυστυχώς αποτελούν ήδη θύματα (δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) του κορωνοϊού, παρακαλούμε για την επίσπευση του εμβολιαστικού προγράμματος στο δημόσιο τομέα και τον άμεσο προγραμματισμό στον ιδιωτικό τομέα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να συμπεριλάβει το υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό των δημόσιων δομών και των ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων της χώρας.  

Για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας, απαιτούμε άμεση ενημέρωση και την ισότιμη αντιμετώπιση του συνόλου του ενεργού ιατρικού και υγειονομικού δυναμικού της χώρας, όσον αφορά τον προγραμματισμό του εμβολιασμού κατά του SARS-CοV-2. 

ο αριθμός αυτός αλλάζει καθημερινά λόγω της συνεχούς ροής από τους Ιατρικούς Συλλόγους

Σχετιζόμενα άρθρα

ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Ο ΕΟΠΥΥ, σε πρόσφατη εγκύκλιό του προς τους γιατρούς, αναγκάζεται να υπενθυμίζει τις οδηγίες συνταγογράφησης, λόγω των πολλών παρατυπιών που ανακαλύπτει η Επιτροπή Ελέγχου Συνταγογραφίας.

Πιο αναλυτικά, ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι οι γιατροί οφείλουν να αναγράφουν τη συνιστώμενη από τον Ε.Ο.Φ. δοσολογία, όπως αυτή καθορίζεται στην Περίληψη Χαρακτηριστικών Προϊόντος που συνοδεύει το φάρμακο. Εξάλλου, σύμφωνα με το Π.Δ. 67/2000, "απαγορεύεται, με ευθύνη του θεράποντος ιατρού, η συνταγογράφηση φαρμάκων εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων και δοσολογίας". Υπενθυμίζεται επιπλέον ότι, σύμφωνα με το Νόμο 3457/06, "η χορηγούμενη ποσότητα φαρμάκων ανά συνταγή δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 30 ημέρες θεραπείας. Εξαιρούνται τα χρόνια νοσήματα, όπου εφαρμόζεται η επαναλαμβανόμενη συνταγή…"

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΚΛΙΝΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε τον απόλυτο παραλογισμό στην εφαρμογή αιφνιδιαστικών αποφάσεων και τελεσιγράφων από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, χωρίς καμία επεξεργασία ή μελέτη του αντίκτυπου που έχουν σε ιατρούς και ασθενείς.  Την Τετάρτη το πρωϊ αιφνιδιαστικά ανακοινώθηκε η υποχρέωση των ιατρών του εργαστηριακού τομέα για αποδοχή αναγκαστικού συμψηφισμού για το clawback με προθεσμία 3 ??ημερών και παραίτηση από οποιαδήποτε άλλη αξίωση και ένδικο μέσο, συμπεριλαμβανομένων και των τόκων υπερημερίας!!