Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

Μ. Τσιρώνη: Καρφιά κατά του Βασίλη Κικίλια από την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας

Καρφιά κατά του Βασίλη Κικίλια από την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας

Αιχμές αφήνει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, καθηγήτρια Μαρία Τσιρώνη για διάκριση μεταξύ των επαγγελματικών κατηγοριών γιατρών της χώρας με αφορμή τον εμβολιασμό σε ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Υγείας.

Σε έντονο ύφος η κ. Τσιρώνη απευθύνεται στον κ. Κικίλια «θεωρείτε ότι οι ιδιώτες, ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί ασκούν ιατρική πλημμελώς, πιθανά με άλλες πρακτικές στη διάγνωση και θεραπεία των ασθενών τους για αυτό και χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης».

Η στάση αυτή του υπουργείου γεννά την αμφιβολία στον πολίτη προς τον οικογενειακό γιατρό του, όπως υποστηρίζει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, ενώ κάνει λόγο για εμπαιγμό των ιδιωτών ιατρών.

Διαχείριση της πανδημίας

«Πυρά» εξαπολύει η ίδια και για την διαχείριση του πρώτου κύματος της πανδημίας «αφήσατε παντελώς ακάλυπτο τον ιδιωτικό τομέα από ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό». Η κ. Τσιρώνη επισημαίνει ότι δεν καλύφθηκε από το κράτος η ανάγκη για εξοπλισμό προστατευτικών μέσων, ενώ ζητήθηκε να παραμείνουν τα ιατρεία ανοικτά. Ευθύνες καταλογίζει η καθηγήτρια για την ελλιπή θωράκιση του Δημόσιου Τομέα, «ποτέ το Υπουργείο Υγείας δεν προσέλαβε αρκετούς ώστε να καλυφθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας από το Δημόσιο. Επομένως, θέσατε σε κίνδυνο πολίτες και γιατρούς».

Σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση του δευτέρου κύματος  η κ. Τσιρώνη κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι αρνήθηκε «τη διενέργεια rapid test στα ιδιωτικά ιατρεία των κλινικών ειδικοτήτων, θεωρώντας προφανώς καλλίτερα εκπαιδευμένους για αυτό τους πρωτοδιόριστους νοσηλευτές και επισκέπτες υγείας και αναγκάζοντας τους πολίτες να συρρέουν στις δημόσιες δομές ακόμα και αν η επιλογή τους ήταν διαφορετική».

Ελλιπή ενημέρωση των γιατρών καταγγέλλει η ίδια  τα πιθανά κρούσματα που είχαν εξετάσει, κάτι που  δεν συνέβαινε όπως υποστηρίζει με τα πολυϊατρεία και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Με ευθεία βολή, η κ. Τσιρώνη ισχυρίζεται «θέσατε σε κίνδυνο πολίτες και γιατρούς, επιβαρύνοντας το Δημόσιο Σύστημα ή την τσέπη του πολίτη».

Εμβολιασμός

Σε υψηλούς τόνους η κ. Τσιρώνη τονίζει «ο εμπαιγμός ξεπερνά κάθε φαντασία» και  προσθέτει ότι «δεν γράφεται πουθενά ότι ο ιδιώτης γιατρός είναι «λιγότερο» γιατρός από το νοσοκομειακό γιατρό- εκτός αν μας το λέτε εμμέσως πλην σαφώς». Μεταξύ άλλων, η καθηγήτρια υπενθυμίζει ότι κατά τον αγώνα εναντίον της πανδημίας έχασαν την ζωή τους και ιδιώτες γιατροί.

Τον φόβο ότι  το πρόγραμμα εμβολιασμού των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών είναι στα χαρτιά ή μάλλον στον αέρα, εκφράζει η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου, υποστηρίζοντας ότι η ερώτηση των ιδιωτών ιατρών για των εάν θα πρέπει να εμβολιαστούν ήταν «μία ευγενική πρωτοβουλία του ΠΙΣ, σαφώς δεν προερχόταν από το Υπουργείο και τον κεντρικό σχεδιασμό».Διαβάστε επίσης:  Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Να εμβολιαστούν και οι ιδιώτες ιατροί

Την ίδια στιγμή, όπως καταγγέλλει η κ. Τσιρώνη στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, οι εμβολιασμοί άρχισαν. «Κάποιοι πλατεία, κάποιοι δεύτερο εξώστη. Ξεχνάτε όμως ότι το εισιτήριο κόβεται στην πλάτη του πολίτη, τον οποίο θέτετε σε εξαιρετικό κίνδυνο με τους διαχωρισμούς και τις στρεβλές τακτικές».

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας ζητά επιτακτικά την άμεση ένταξη των ελευθεροεπαγγελματιών υγειονομικών στο πρόγραμμα εμβολιασμού, παράλληλα με τους  υγειονομικούς του δημόσιου τομέα

Πηγή: www.virus.com