Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

Γ. Ελευθερίου σε ΣΚΑΪ για επίταξη: Ο τομέας της υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τελεσίγραφα- Απαιτείται σχεδιασμός

Ελευθερίου σε ΣΚΑΪ για επίταξη: Ο τομέας της υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τελεσίγραφα- Απαιτείται σχεδιασμός

Σε επίταξη των ιδιωτών γιατρών αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Υγείας, καθώς μέχρι τώρα μόνο 60 γιατροί έχουν δηλώσει πρόθυμοι να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Ελευθερίου, επισήμανε ότι οι γιατροί είναι έτοιμοι να ενισχύσουν το ΕΣΥ, αλλά απαιτείται σχεδιασμός. 

«Ο τομέας της δημόσιας υγείας δεν είναι τομέας αντιπαράθεσης. Εμείς είμαστε γιατροί. Ούτε πολιτικοί είμαστε ούτε αντιπαράθεση θέλουμε. Αγωνιούμε για την υγεία των Ελλήνων και θέλουμε να τους παρέχουμε την καλύτερη δυνατή πιθανότητα να ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ωστόσο, τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας ζητάει 200 γιατρούς και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δεν γνωρίζει ούτε ποιες ειδικότητες ζητά ούτε ποια νοσοκομεία θα στελεχώσουν ούτε τι ακριβώς θα κάνουν. «Χρειάζεται σχεδιασμός. Ο τομέας της υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με μέτρα τελευταίας στιγμής και πανικού και δεν μπορεί να είναι τομέας τελεσιγράφων. Είναι τομέας σύνθεσης, ανταλλαγής απόψεων και σχεδιασμού. Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε». 

Επιπλέον, αναφέρθηκε και σε «τρύπα» που μπορεί να προκύψει από την επίταξη γιατρών. «Όταν αφαιρείς 200 γιατρούς από το σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που ο καθένας κατά μέσο όρο παρακολουθεί γύρω στους 1.500 ασθενείς, όχι μόνο κορωνοϊού, δημιουργείς μια τρύπα ασθενών γύρω στις 300.000, οι οποίοι θα πρέπει να αναζητήσουν κάπου ιατρική βοήθεια», υπογράμμισε ο κ Ελευθερίου. 

Πάντως, ο ίδιος δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τους χειρισμούς του υπουργείου Υγείας τονίζοντας ότι «είναι άκομψο ο θεσμικός φορέας των γιατρών να μαθαίνει για την επίταξη από την τηλεόραση». Πρόσθεσε δε ότι στο πρώτο κύμα της Θεσσαλονίκης, οι ιδιώτες γιατροί που έχουν πάει στην 4η ΥΠΕ, δουλεύουν 4 μήνες και ακόμα δεν έχουν πληρωθεί. Έχουμε ζητήσει να πάμε εθελοντικά και δεν υπάρχει σύμβαση εθελοντικής εργασίας». 

Ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κατέληξε επισημαίνοντας ότι «εμείς έχουμε κάνει κάλεσμα στα μέλη μας και είμαστε έτοιμοι. Μάλιστα, αύριο στις 11 η ώρα έχουμε διάσκεψη των προέδρων των ιατρικών συλλόγων της χώρας κι ελπίζω να είναι και ο υπουργός που έχει κληθεί για να εξηγήσει το σχέδιο του».

Σημειώνεται ότι χθες ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο κ. Ελευθερίου είχαν συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, στο πλαίσιο της οποίας συζήτησαν  το ζήτημα της αστικής ευθύνης των ιατρών αλλά και τις νομοθετικές ρυθμίσεις που πρέπει να υπάρξουν ώστε οι ιατροί που αντιμετωπίζουν περιστατικά covid -19 να έχουν νομική ασυλία.

Σχετιζόμενα άρθρα

Δ. ΜΠΟΥΡΟΣ: ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ 3/2/2021

Η πανδημία από τον SARS-COV2 (COVID-19) είναι η χειρότερη πανδημία από το 1918. Το 2020 μπορεί να είναι ένα μεταμορφωτικό έτος του 21 αιώνος. Μας τονίζει τα όρια της ιατρικής και την σημασία της κοινωνίας, όπως την γνωρίζουμε  από την κλασική γραμματολογία με τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή.  Σήμερα, όπως τονίζει και ο γενικός διευθυντής […]

Γ. Ελευθερίου στο Protagon: Πώς θα διαπιστώσω αν ο γιατρός μου είναι «ψευτογιατρός»

Μετά τον σάλο που προκάλεσε στο πανελλήνιο η υπόθεση του «δρ. Θάνατος», δημιουργείται και στην Ελλάδα η πρώτη κεντρική, ηλεκτρονική πλήμνη, όπου ο καθένας θα μπορεί να αναζητά τη νομιμότητα άσκησης του επαγγέλματος ιατρού Στην ψηφιακή διασύνδεση όλων των ιατρικών συλλόγων της χώρας προχωρά άμεσα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), με στόχο τη δημιουργία μιας […]