Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

Γ. Ελευθερίου : Η χώρα ακολουθεί λάθος γραμμή στο ζήτημα της πανδημίας

Η Δύση απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας !
Ας κοιτάξουμε και λίγο προς την Ανατολή !

Με αυτήν τον επιτυχημένο συμβολισμό, προσβλέποντας σε μια ανατέλλουσα ελπίδα, στη δύνη του τρίτου και σφοδρότερου κύματος της πανδημίας για τη χώρα μας, προσπάθησε να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ο Γ.Γ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, στη σημερινή συνομιλία μας, μαζί του, στον 98.4

Κι αμέσως μετά στιγμάτισε την απουσία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που είναι υπεύθυνη για την εκτεταμένη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Δημόσια νοσοκομεία, περιγράφοντας τη λαθεμένη στρατηγική, που κατέληξε αφενός μεν να καταρρεύσουν κάτω από την πίεση και το βάρος της COVID – 19, αφετέρου δε να μην μπορούν πλέον να νοσηλεύονται και γενικά να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν τα χρόνια και τα έκτακτα μη COVID περιστατικά.

Εξέφρασε την αγωνία του για τα εμφράγματα και τα καρδιολογικά περιστατικά, που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν γιατί οι κλινικές και κλίνες ΜΕΘ, που χρειάζονται έχουν μετατραπεί σε κλίνες COVID !!

Οι επιστρατευμένοι γιατροί της πρωτοβάθμιας, δεν έχουν αντικατασταθεί και η διπλή τους ιδιότητα, μεταφέρει τον ιό από τα νοσοκομεία στην κοινότητα και αντίστροφα.

Τέλος έχει την άποψη ότι η εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδίου για τα self rapid tests, όχι μόνο δεν θα προσφέρει, αλά κινδυνεύει να ναρκοθετήσει ακόμη κι αυτή τη χωλαίνουσα επιδημιολογική επιτήρηση.
Υπάρχουν όπως είπε ευθύνες για την κακή διαχείριση της κρίσης.

Σχετιζόμενα άρθρα

Αθ. Εξαδάκτυλος: Πιθανόν το δεύτερο κύμα να είναι χειρότερο από το πρώτο

«Όλες οι προγνώσεις διεθνώς δείχνουν ότι το δεύτερο κύμα μπορεί να αποδειχθεί χειρότερο από το πρώτο» δήλωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος για το δεύτερο κύμα του κορονοϊού. «Κατά συνέπεια χρειάζεται να καταβληθεί μεγαλύτερη προσπάθεια δεδομένου ότι θέλουμε η οικονομία να παραμείνει ανοιχτή» εξήγησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. «Ο χειμώνας πάντα είναι πιο δύσκολος για τις […]

Αθ. Εξαδάκτυλος στο CNN Greece: Πρωτόγνωρη η κατάσταση στο ΕΣΥ – Έτσι θα ζήσουμε τους επόμενους μήνες

Την πρωτόγνωρη, όπως τη χαρακτηρίζει, κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, περιγράφει μιλώντας στο CNN Greece ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «δεν έχει ξαναβρεθεί σε αντίστοιχη διότι δεν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο τα τελευταία 100 χρόνια», και κάνει επίσης λόγο για συμπίεση των καθημερινών δραστηριοτήτων εξαιτίας της μαζικής συρροής ανθρώπων καθημερινά στα ιατρεία όλων […]