Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

Ισχυρό το κοινωνικό αποτύπωμα της Amgen στην Ελλάδα

Η Amgen, με πίστη στο όραμα της για πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες και συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, συνεχίζει να επενδύει και να πραγματοποιεί προγράμματα που θέτουν στο επίκεντρο τους την ελληνική κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την υποστήριξη των ασθενών υλοποίησε το 2020 επτά διαφορετικά ολοκληρωμένα «Προγράμματα Υποστήριξης Ασθενών»  στους τομείς της ογκολογίας, αιματολογίας, καρδιολογίας και φλεγμονωδών νοσημάτων σε συνεργασία με πιστοποιημένους εξειδικευμένους συνεργάτες, τα οφέλη των οποίων μπορούν να απολαμβάνουν σήμερα στη χώρα μας περισσότεροι από 125.000 ασθενείς, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Κάποιες από τις υπηρεσίες που προσφέρονται είναι η ψυχολογική υποστήριξη, δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, υπενθύμιση λήψης της θεραπείας, κατ’ οίκον εκπαίδευση ασθενών και φροντιστών στον τρόπο χορήγησης της θεραπείας τους και η  συστηματική παράδοση φαρμάκων στο σπίτι.

Παράλληλα, έχοντας το βλέμμα σταθερά προσηλωμένο στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D), η εταιρεία επικεντρώνεται στη διεξαγωγή σημαντικού αριθμού κλινικών μελετών, διασφαλίζοντας την πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε καινοτόμες υπό ανάπτυξη θεραπείες και συμβάλλοντας σημαντικά στην Ελληνική οικονομία. Την προηγούμενη χρονιά πάνω από 900 ασθενείς συμμετείχαν στις περισσότερες από 30 διεθνείς κλινικές μελέτες, με πάνω από 600 συνεργαζόμενους επιστήμονες υγείας να απασχολούνται σε αυτές, αναδεικνύοντας στην πράξη την προσπάθεια της Amgen να υποστηρίξει συνολικότερα την επιστημονική έρευνα στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, οι άξονες της οποίας σχεδιάστηκαν με γνώμονα την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, η Amgen και οι εργαζόμενοί της το 2020 στήριξαν την τοπική κοινωνία μέσω δωρεών και  εθελοντικών προσφορών συμβάλλοντας ενεργά στην υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Παράλληλα, σε συνεργασία με περισσότερους από 14 φορείς, η εταιρία συνέβαλλε στην ενδυνάμωση της γνώσης υποστηρίζοντας ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και ασθενών για σοβαρά και χρόνια νοσήματα, καθώς και προέβη σε δωρεές υγειονομικού υλικού για την καταπολέμηση της πανδημίας προς το Υπουργείο Υγείας και Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Η ασθενοκεντρική κουλτούρα της Amgen είναι οδηγός όλων αυτών των ενεργειών και πρωτοβουλιών, πλαισιωμένη από το πνεύμα ομαδικότητας που διέπει τον οργανισμό.

Ο Γιώργος Τουσίμης, γενικός διευθυντής Amgen Ελλάδος & Κύπρου, δήλωσε σχετικά: «Με βασική αρχή μας τη διασφάλιση των καινοτόμων φαρμακευτικών θεραπειών προς το σύνολο των ασθενών, προτεραιότητα μας ήταν και το 2020 η φαρμακευτική καινοτομία να οδηγήσει τις εξελίξεις και να αποτελέσει την απαραίτητη προϋπόθεση για την υγιή πρόοδο της κοινωνίας μας. Η συμμετοχή μας σε μεγάλες διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες διασφάλισε την πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε νέες, υπό ανάπτυξη θεραπείες ενώ παράλληλα συνέβαλε σημαντικά στην Ελληνική οικονομία. Στην Amgen είμαστε υπερήφανοι που εργαζόμαστε για μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες φαρμάκου στον κόσμο, η οποία επενδύει σταθερά στην Έρευνα & Ανάπτυξη εδώ και 40 χρόνια, και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε λύσεις προς όφελος των ασθενών και της κοινωνίας».

Σχετικά με  την Amgen

Η Amgen, με γνώμονα την επικέντρωση της στα θεραπευτικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει η βιολογία στους ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, εστιάζεται στην ανακάλυψη, την ανάπτυξη, την παραγωγή και διάθεση καινοτόμων θεραπειών. Η προσέγγιση αυτή, μέσω της χρήσης εργαλείων όπως η προηγμένη ανθρώπινη γενετική, στοχεύει στη διαλεύκανση της πολυπλοκότητας της νόσου και την κατανόηση των βασικών αρχών της ανθρώπινης βιολογίας.

Η Amgen, επικεντρώνεται σε θεραπευτικές περιοχές όπου εντοπίζεται ακάλυπτη ιατρική ανάγκη, αξιοποιώντας την πολύχρονη εξειδίκευση και βαθιά γνώση της παραγωγής βιολογικών παραγόντων προς όφελος της βελτίωσης της ζωής των ασθενών. Πρωτοπόρος στο χώρο της βιοτεχνολογίας και της έρευνας από το 1980, η Amgen αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία βιοτεχνολογίας παγκοσμίως, με θεραπείες που έχουν βοηθήσει εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο, αναπτύσσοντας παράλληλα ένα από τα πιο πρωτοποριακά χαρτοφυλάκια νέων μορίων στη βιοφαρμακευτική βιομηχανία με δυναμική να οδηγήσουν σε νέες, επαναστατικές θεραπευτικές προσεγγίσεις στην μελλοντική αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες www.amgen.com και www.amgen.gr