Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.  
Ανακοινώσεις
«Απάντηση της Διοικούσας Επιτροπής στην από 1-9-2026 Κοινή Επιστολήτων Ιατρικών Συλλόγων Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου, Σητείας, Μαγνησίας,Αρκαδίας,Χαλκιδικής, Θεσπρωτίας, Πιερίας, Κυκλάδων, Καβάλας, Αιτωλ/νίας,Έβρου, Ροδόπης, Φλώρινας, Λήμνου, Κιλκίς, Ημαθίας, Εύβοιας, Κοζάνης,Καστοριάς, Ξάνθης, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Ιωαννίνων, Λιβαδειάς και Κορινθίαςπρος τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας» Επιστολή Προέδρου του European Council of Medical Orders (C.E.O.M.) Dr J. Santos, προς τη Διοικούσα Επιτροπή του Π.Ι.Σ. Παρέμβαση του Π.Ι.Σ. για τα αυξανόμενα περιστατικά γαστρεντερίτιδας στη Ρόδο ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ Ανακοίνωση για την πλήρη έναρξη λειτουργίας του Ψηφιακού Αποθετηρίου από την 1η Ιανουαρίου 2027 Διακήρυξη Θεσμικής Ευθύνης για την αποκατάσταση της νομιμότητας, της διαφάνειας και της ενότητας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Αθ. Εξαδάκτυλος: Είναι σαν να πέφτουν καθημερινά δύο λεωφορεία στον γκρεμό και να χάνονται οι επιβάτες.

nosokomeia-5684

Πότε προέβλεψε θα πάρει «ανάσα» η χώρα χάρις στον εμβολιασμό – Τι είπε για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Για την πορεία του εμβολιασμού στην χώρα μας μίλησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Κυριακής του Θωμά, στα μέσα Ιουλίου αναμένεται να φθάσουμε στον απαιτούμενο αριθμό εμβολιασμένων πολιτών για να πάρει «ανάσα» η χώρα. Είπε δε πως αυτή τη στιγμή 1.250.000 πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Στην συνέχεια μιλώντας για τις απώλειες από τον κορωνοϊό στην χώρα μας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι καθημερινά είναι σαν να πέφτουν δύο λεωφορεία στον γκρεμό και να χάνονται οι επιβάτες! «Ασχολούμαστε με δευτερεύοντα θέματα όταν δίπλα μας εξελίσσεται μια τραγωδία» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Όσον αφορά στις μεταλλάξεις είπε ότι προς το παρόν τα εμβόλια τις καλύπτουν όλες αλλά στο μέλλον θα χρειαστεί να προσαρμοστούν τα εμβόλια για να καλύπτονται. Εκτίμησε δε ότι ο κορωνοϊός θα γίνει όπως η γρίπη και θα αντιμετωπίζεται με φάρμακα και εμβόλια.

Δείτε το βίντεο: