Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

Βραβείο στην Boehringer Ingelheim Ελλάς για τις δράσεις πρόληψης COVID–19!

Με το βραβείο Silver EHS 2021 στην υποκατηγορία δράσεις πρόληψης COVID-19 βραβεύτηκε η Boehringer Ingelheim Ελλάς, κατά την εκδήλωση των EHS Awards. Για την βράβευση της εταιρείας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boehringer Ingelheim Ελλάς Δημήτρης Αναγνωστάκης δήλωσε:

«Είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε την αδιάλειπτη λειτουργία της εταιρείας και τη συνέχιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των ασθενών στα καινοτόμα μας φάρμακα σε παγκόσμιο επίπεδο. Με οδηγό τις εταιρικές μας αξίες, με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων και την τήρηση των μέτρων που ελήφθησαν, πετύχαμε τη διασφάλιση της σωματικής και ψυχικής υγείας των ανθρώπων μας, διατηρώντας παράλληλα την πλήρη αποδοτικότητα όλης της εταιρείας. Αποδείξαμε ότι, με τις κατάλληλες ενέργειες και τη δύναμη των εργαζομένων μας, το πολύ σημαντικό κεφάλαιο της παραγωγής φαρμάκου στην  Ελλάδα, που είναι σημαντικό και για την οικονομία της χώρας, μπορεί να προστατευτεί. Με το βραβείο αυτό στέλνουμε το μήνυμα ότι η ποιότητα στην παραγωγή φαρμάκου στη χώρα μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Έχουμε την υποχρέωση να διατηρήσουμε την ανταγωνιστικότητα της φαρμακευτικής βιομηχανίας στην Ελλάδα προστατεύοντας τόσο την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων μας, όσο και την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στο φάρμακο».

Η σημασία της αδιάλειπτης λειτουργίας του εργοστασίου της εταιρείας σε συνθήκες πανδημίας COVID-19 αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την τροφοδοσία των 70 χωρών, στις οποίες εξάγει η Boehringer Ingelheim Ελλάς τα στρατηγικής σημασίας καινοτόμα φαρμακευτικά προϊόντα της. Για το σκοπό αυτό η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις, με πιο πρόσφατη την ανακοίνωση της επένδυσης των 80 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στην πενταετία 2020-2025. Η επένδυση αυτή ανακοινώθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τον CEO της μητρικής εταιρείας και Πρόεδρο της  European Federation of Pharmaceutical Industries & Associations (EFPIA) Ουμπέρτους φον Μπάουμπαχ κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στον πρωθυπουργό .   

Με υψηλό αίσθημα εταιρικής ευθύνης απέναντι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στους ασθενείς, στους εργαζομένους, καθώς και στο σύνολο της κοινωνίας, η Boehringer Ingelheim Ελλάς ανταποκρίθηκε άμεσα και με στρατηγικό σχεδιασμό, εφαρμόζοντας ειδικά μέτρα, από την πρώτη στιγμή της πανδημίας COVID-19, με απώτερο σκοπό τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των 545  εργαζομένων της, τόσο στα γραφεία της διοίκησης, όσο και στο εργοστάσιό της. Για την επίτευξη αυτού του στόχου εφαρμόστηκαν τα όσα ανέφεραν οι ενημερώσεις από τις εθνικές αρχές, ενώ υπήρξε στενή συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους Ασφάλειας & Υγείας της Εργασίας. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίστηκε η απρόσκοπτη συνέχιση της πρόσβασης των ασθενών στα καινοτόμα της φάρμακα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις 70 χώρες προορισμούς των εξαγωγών που γίνονται από τη χώρα μας.

Σχετιζόμενα άρθρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για τη θαλασσαιμία από τη bluebird bio σε συνεργασία με ενώσεις ασθενών

Βίντεο με προσωπικές ιστορίες 9 πασχόντων από 7 Ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων Ελλάδα και Κύπρος, φέρνει στο φως τις επιπτώσεις της θαλασσαιμίας στις ζωές των ανθρώπων Αθήνα, Λευκωσία, 7 Μαΐου 2021 – Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας στις 8 Μαΐου, η εταιρεία bluebird bio σε συνεργασία με κορυφαίες ενώσεις πασχόντων στην Ευρώπη, […]

ΣΦΕΕ: Οι κλινικές μελέτες βασικός μοχλός για την ανάπτυξη της επιστήμης και «οξυγόνο» για την οικονομία!

Οι Κλινικές Μελέτες μπορούν να αποτελέσουν βασικό μοχλό για την ανάπτυξη της επιστήμης και «οξυγόνο» για την οικονομία, τόνισε σε ειδική εκδήλωση με θέμα τη μελέτη της PwC για την προσέλκυση κλινικών μελετών στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), Ολύμπιος Παπαδημητρίου, αλλά η χώρα μας υστερεί στον […]