Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

Αθ. Εξαδάκτυλος: Να τρέξουν να εμβολιαστούν οι 50άρηδες και πάνω

Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: Να τρέξουν να εμβολιαστούν οι 50άρηδες και πάνω

Ο κορονοϊός εξαπολύει το 4ο κύμα και ο εμβολιασμός φαίνεται πως είναι μονόδρομος για να μπει φρένο στην εξάπλωση της νόσου. «Να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι άνω των 50», καλεί μέσω του Live News o Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Καθώς ο κορονοϊός με τη μετάλλαξη «Δέλτα» καλπάζει, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας. Απόδειξη της κλιμάκωσης της κατάστασης στη χώρα είναι η νέα αύξηση των κρουσμάτων, που ξεπέρασαν την Πέμπτη (09.07.2021) τα 2.000!

«Η ταχύτητα με την οποία μεταδίδεται η μετάλλαξη Δέλτα είναι δεδομένο ότι θα κυριαρχήσει και θα μας δίνει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων», σημειώνει στο MEGA και το Live News ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Για να μη μεταφράζεται ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σε μεγάλο αριθμό νοσηλειών και σε βαριές νοσηλείες, θα πρέπει να ανευρεθεί η αιτία της… αιμορραγίας. Αιτία είναι η ανεμβολίαστη ομάδα άνω των 50 ετών».

Ο κ. Εξαδάκτυλος απηύθυνε έκκληση στους άνω των 50 να σπεύσουν να εμβολιαστούν, ώστε να βάλουν «φρένο» στην εξάπλωση του ιού.

«Το συμπέρασμα είναι ότι για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί», υπογράμμισε ο κ. Εξαδάκτυλος, ενώ έβαλε τέλος στα σενάρια για τοπικά lockdown.

«Τα lockdown πρέπει να είναι σκληρά και διαρκείας για να έχουν αποτέλεσμα και αυτήν την πολυτέλεια δεν την έχουμε».

Σχετικά με τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, σημείωσε ότι είναι σκόπιμο να τις φοράμε σε συνθήκες συνωστισμού.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο εδώ

Σχετιζόμενα άρθρα

COVID-19: Τα αντισηπτικά, τα απολυμαντικά και η φροντίδα του Δέρματος.

Τα απολυμαντικά αποτελούν ένα χρήσιμο συμπλήρωμα στο πλύσιμο με χλιαρό νερό και σαπούνι για την αντιμετώπιση των παθογόνων μικροοργανισμών, όπως ο νέος κορωνοϊός. Ο ιός αυτός, όπως και πολλά άλλα παθογόνα, δομικά διαθέτει ένα εξωτερικό περίβλημα που λέγεται έλυτρο και αποτελείται από λιπίδια και πρωτεΐνες. Λόγω των λιπιδίων, το έλυτρο διαλύεται εύκολα από το σαπούνι […]

Αθ. Εξαδάκτυλος σε ΣΚΑΪ: Παράτολμο να ανοίξουν μαζί σχολεία, λιανεμπόριο – Τι είπε για το Πάσχα

Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη Βόρεια Ελλάδα και σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού με ποτά στο χέρι στη Θεσσαλονίκη, προειδοποίησε ότι χρειάζεται προσοχή, γιατι μπορεί να κάνει Πάσχα όλη η Ελλάδα «και η Θεσσαλονίκη να έχει Μεγάλη Παρασκευή». Παράτολμο χαρακτήρισε το ταυτόχρονο άνοιγμα σχολείων και λιανεμπορίου, o  πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος […]