Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

Γ. Ελευθερίου: Να γίνει το ΕΣΥ ΝΠΙΔ χωρίς καμία επιβάρυνση στους πολίτες

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει ο νομικός χαρακτήρας του ΕΣΥ και να γίνει Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ο ασθενής δεν θα πληρώνει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του, ούτε θα διακυβευτούν θέσεις εργασίας, καθώς όσοι είναι μέσα στο σύστημα θα διατηρήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Από κει και πέρα θα δοθεί ευελιξία στις διοικήσεις των Νοσοκομείων να μπορούν να αναπτύξουν νέα τμήματα και να προχωρήσουν σε πρόσληψη προσωπικού, να κάνουν αποδοτική χρήση των χρημάτων που πληρώνει ο Ελληνικός λαός, ούτως ώστε να έχουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας. Τα παραπάνω δήλωσε στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» 9/10/21 ο Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) αγγειοχειρουργός Δρ. Γεώργιος Ελευθερίου, αναφέροντας ότι αφορούν μέρος της πρότασης που δόθηκε στον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη, κατά τη συνάντηση που είχε το ΔΣ του ΠΙΣ μαζί του την περασμένη Παρασκευή. Μάλιστα όπως επισήμανε ο κ Ελευθερίου οι προτάσεις αυτές δεν είναι καινούργιες, καθώς είχαν δοθεί και στον προηγούμενο υπουργό υγείας.