Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ανακοινώσεις
Παράσταση στη δίκη υπέρ του ιατρού του ΚΥ Τυρνάβου, ο οποίος δέχτηκε άγρια επίθεση, πραγματοποίησε το Νομικό τμήμα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου 7η Ολομέλεια ΠΙΣ- Ιατρικών Συλλόγων στην Αλεξανδρούπολη: Συμπεράσματα και αποφάσεις ΠΙΣ / Απαντητικό Δελτίο Τύπου για τα στοιχεία που ανάρτησε ο υπουργός Υγείας στην πλατφόρμα Χ (Twitter) Ο ΠΙΣ για τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών 2025: «Για όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια: Δικαιώματα- Ισότητα-Ενδυνάμωση» Αποτελέσματα ιατρικών ειδικοτήτων Αλλεργιολογίας, Γαστρεντερολογίας, Ενδοκρινολογίας – Διαβήτη – Μεταβολισμού, Κυτταρολογίας, Μαιευτικής και Γυναικολογίας, Νευροχειρουργικής, Νεφρολογίας, Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, Παθολογικής Ογκολογίας, Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, ΩΡΛ, εξεταστικής περιόδου ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2025 Υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις ειδικότητας περιόδου ΜΑΙΟΥ 2025

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου 2022- Ο Π.Ι.Σ. κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

 Αθήνα 04. 02. 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την καθυστέρηση που παρατηρείται στα προγράμματα πρώιμης πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης των νέων περιστατικών καρκίνου.

Η πανδημία έχει πλήξει τον τομέα της πρόληψης, με τις δυνάμεις του υγειονομικού συστήματος να έχουν στρέψει το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών του στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, και τους πολίτες να αμελούν τις ετήσιες εξετάσεις τους. Τα διάφορα είδη καρκίνου ωστόσο δεν «περιμένουν» την πανδημία να εκτονωθεί, ούτε και οι ασθενείς με ογκολογικά και αιματολογικά νοσήματα έχουν άπλετο χρόνο στη διάθεσή τους.

Η Πολιτεία οφείλει να δημιουργήσει άμεσα τις συνθήκες για προσυμπτωματικό έλεγχο, ενημέρωση των πολιτών για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον καρκίνο, πρόσβαση σε νέες θεραπείες και χειρουργεία αιχμής, ώστε οι Έλληνες πολίτες να έχουν όλα τα αναγκαία όπλα στα χέρια τους στον πόλεμο κατά της ασθένειας με τα δεκάδες πρόσωπα.