Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου 2022- Ο Π.Ι.Σ. κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

 Αθήνα 04. 02. 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την καθυστέρηση που παρατηρείται στα προγράμματα πρώιμης πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης των νέων περιστατικών καρκίνου.

Η πανδημία έχει πλήξει τον τομέα της πρόληψης, με τις δυνάμεις του υγειονομικού συστήματος να έχουν στρέψει το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών του στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, και τους πολίτες να αμελούν τις ετήσιες εξετάσεις τους. Τα διάφορα είδη καρκίνου ωστόσο δεν «περιμένουν» την πανδημία να εκτονωθεί, ούτε και οι ασθενείς με ογκολογικά και αιματολογικά νοσήματα έχουν άπλετο χρόνο στη διάθεσή τους.

Η Πολιτεία οφείλει να δημιουργήσει άμεσα τις συνθήκες για προσυμπτωματικό έλεγχο, ενημέρωση των πολιτών για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον καρκίνο, πρόσβαση σε νέες θεραπείες και χειρουργεία αιχμής, ώστε οι Έλληνες πολίτες να έχουν όλα τα αναγκαία όπλα στα χέρια τους στον πόλεμο κατά της ασθένειας με τα δεκάδες πρόσωπα.

Σχετιζόμενα άρθρα

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟ GATEKEEPING Ο ΠΙΣ

Αθήνα, 16.04.2018

Μιχαήλ Βλασταράκος: Ουδεμία συζήτηση προηγήθηκε της εφαρμογής του

 

Την αντίθεσή του για τα εμπόδια που τίθενται στην πρόσβαση των ασφαλισμένων στις μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με την εφαρμογή του gatekeeping, καθώς και την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ουδεμία συζήτηση και διαπραγμάτευση για το θέμα – επίσημη ή ανεπίσημη – πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, εκφράζει ο Π.Ι.Σ.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει εξαρχής και κατ’ επανάληψη δηλώσει την αντίθεσή του για την εφαρμογή του συστήματος παραπομπών από τον οικογενειακό γιατρό σε εξειδικευμένους γιατρούς και νοσοκομεία (gatekeeping).

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Υπό συνθήκες ασφυκτικής πίεσης εργάζονται οι ιδιώτες πάροχοι υπηρεσιών υγείας λόγω της μη αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών και της επιβολής του clawback και rebate, έως το 2018. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί με το νέο τρόπο φορολόγησης που προβλέπει το 3ο μνημόνιο.