Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

Γ. Ελευθέριου: Δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τον οικογενειακό ιατρό, το gate keeping, την αμοιβή με capitation, την υποχρεωτική «συμβολή» στο ΕΣΥ! Θεσπίζονται τα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ

Θέμα: Δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τον οικογενειακό ιατρό, το gate keeping, την αμοιβή με capitation, την υποχρεωτική «συμβολή» στο ΕΣΥ! Θεσπίζονται τα ιδιωτικά απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ!

Αγαπητοί συνάδελφοι,
σας κοινοποιώ το σχέδιο νόμου, προκειμένου να το μελετήσετε και να έχετε ιδία άποψη για ένα νομοσχέδιο που είναι αντίθετο σε όλες τις ψηφισμένες θέσεις μας και το οποίο προέκυψε χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με το ΔΣ του ΠΙΣ, παρά τις δεσμεύσεις για διάλογο!

Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι γιατροί της χώρας αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμο εργατικό δυναμικό και μάλιστα με όρους υποχρεωτικής συμμετοχής στο σύστημα!

Όλοι μαζί ενωμένοι οφείλουμε να προσπαθήσουμε για να αποσυρθούν οι απαράδεκτες και απαξιωτικές διατάξεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που επιγραμματικά θεσπίζει:

 1. Την υποχρεωτική εγγραφή σε οικογενειακό ιατρό και μάλιστα έναντι ποινών για τους ασφαλισμένους!
 2. Σύστημα υποχρεωτικής παραπομπής (gate keeping) τόσο στην ΠΦΥ όσο και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας!
 3. Αμοιβή με το κεφάλι (capitation)!
 4. Υποχρεωτική κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ από του ιδιώτες ιατρούς! Ακόμη και από αυτούς που είναι απλά πιστοποιημένοι στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση!
 5. Θέσπιση των ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ και ενίσχυση των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων! Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα αναγκαστούν να βάλουν οι ασθενείς.
 6. Διασύνδεση της αμοιβής των συμβεβλημένων παρόχων του ΕΟΠΥΥ με βάση την ποιότητα των υπηρεσιών τους! Δεν περιγράφονται όμως τα κριτήρια.
 7. Οριστικός εξοβελισμός του ΠΙΣ από το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ!
 8. Ανυπαρξία πρόβλεψη για συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ ΠΙΣ – ΙΣ με τον ΕΟΠΥΥ, για άλλη μια φορά το Υπουργείο επιλέγει τις ατομικές συμβάσεις.
 9. Μη ελεύθερες συμβάσεις του συνόλου των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ αλλά για άλλη μια φορά το σύστημα παραμένει κλειστό και με βάση τις «βουλές» του ΕΟΠΥΥ!
 10. Καμία αναφορά στο ύψος των αμοιβών! Παραπέμπει σε μελλοντικές υπουργικές αποφάσεις!
 11. Θεσπίζει bonus στους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ για να κόβουν πρόστιμα στους ιατρούς και στα εργαστήρια!

Για το σχέδιο νόμου πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://lnkd.in/d8hH5Weq

Δ ρ. Γ ε ώ ρ γ ι ο ς Ι. Ε λ ε υ θ ε ρ ί ο υ
Αγγειοχειρουργός
Γεν. Γραμ. ΠΙΣ

Σχετιζόμενα άρθρα

Γ. Ελευθερίου: Να γίνει το ΕΣΥ ΝΠΙΔ χωρίς καμία επιβάρυνση στους πολίτες

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει ο νομικός χαρακτήρας του ΕΣΥ και να γίνει Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ο ασθενής δεν θα πληρώνει ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του, ούτε θα διακυβευτούν θέσεις εργασίας, καθώς όσοι είναι μέσα στο σύστημα θα διατηρήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Από κει […]