Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Menu

Ιδρύθηκε η Ελληνική Ένωση Market Access στον χώρο της Υγείας

Η Ελληνική Ένωση Market Access (ΕΛ.Ε.Μ.Α.) στον χώρο της Υγείας στην Ελλάδα είναι πλέον πραγματικότητα. Στόχος της είναι να συνδράμει μέσω της εκπόνησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ενεργειών, στη διαθεσιμότητα των νέων αλλά και των υπαρχουσών θεραπειών στους ασθενείς.

Ως αμιγώς επιστημονικού – μη κερδοσκοπικού φορέα ΕΛ.Ε.Μ.Α. αποβλέπει να καθιερωθεί ως η ηγετική επιστημονική και επαγγελματική ένωση όπως τόνισαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσύστατου φορέα  σε Συνέντευξη Τύπου.  Απώτερος σκοπός του είναι να αναδείξει και να διευρύνει το ρόλο του Market Access στο χώρο των φαρμάκων, των συμπληρωμάτων διατροφής και των ιατροτεχνολογικών προϊόντων.  Η συνδρομή του έγκειται στην εκπαίδευση, στη συνεχή βελτίωση και στην υψηλή επιστημονική κατάρτιση των στελεχών του Market Access.

Με δεδομένα την ανάπτυξη νέων καινοτόμων θεραπειών τις τελευταίες δεκαετίες, την ανεπάρκεια πόρων και το  υψηλότερο κόστος, τις εξελίξεις της επιστήμης ο πρόεδρος της ΕΛ.Ε.Μ.Α.,  Χρήστος Μαρτάκος  επεσήμανε ότι «Στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται, τα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας που είναι υπεύθυνα για την πρόσβαση των ασθενών στις θεραπείες – τα στελέχη του Market Access – θα πρέπει να είναι μέρος της λύσης και γι’ αυτό απαιτούνται νέες δεξιότητες που συνδυάζουν χαρακτηριστικά και γνώσεις από πολλές και διαφορετικές επιστήμες».

Αξιοσημείωτο είναι πως στην ομιλία του ο καθηγητής, Διευθυντής του Εργαστηρίου Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας (LabHEM), Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Τμήμα Οικονομικής ΕπιστήμηςΑθανάσιος Βοζίκης  έκανε ιδιαίτερη μνεία στις εγχώριες και διεθνείς προκλήσεις του Φαρμακευτικού Market Access. Ο καθηγητής σημείωσε τις απαιτήσεις σε γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που πρέπει να διαθέτουν τα στελέχη του κλάδου. Επίσης, παρουσίασε μια χαρτογράφηση των στελεχών του Φαρμακευτικού Market Access στην Ελλάδα και επισήμανε την αναγκαιότητα για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου & δυναμικού ακαδημαϊκού προγράμματος πιστοποίησης των στελεχών αυτών.

Οι σκοποί του φορέα όπως τους παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της ΕΛ.Ε.Μ.Α.  Παναγιώτης Παπαπέτρου είναι:

  • Η ανάπτυξη στελεχών Market Access μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στους τομείς του Μarket Αccess/ Ηealth Policy & Health economics/ Communications σε συνεργασία με κορυφαίους εκπαιδευτικούς οργανισμούς.
  • Η πιστοποίηση μελών σε συνεργασία με Ακαδημαϊκούς Φορείς.
  • Η δημιουργία δικτύου επικοινωνίας με τους φορείς που διαμορφώνουν την πολιτική υγείας στην Ελλάδα, για την άμεση & συνεχή ενημέρωση των μελών σχετικά με τις εξελίξεις-αλλαγές του χώρου. Η συνεργασία και υποστήριξη των συλλόγων ασθενών.
  • Η δημιουργία δικτύου με αντίστοιχες επιστημονικές εταιρείες στην Ευρώπη με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και την ενημέρωση για τις πολιτικές υγείας που εφαρμόζονται πανευρωπαϊκά.
  • Η υποστήριξη ερευνητικών εργασιών των μελών μέσω επιχορηγήσεων και υποτροφιών.
  • Η συνεργασία με τους συντάκτες Υγείας, για την προβολή όλων των παραπάνω όπου αυτό είναι εφικτό.

Προγραμματισμένες Δράσεις της ΕΛ.Ε.Μ.Α. για το 2023:

  • Διεξαγωγή Ημερίδας ‘’Market Access for non-Market Access’’ (Μάρτιος/Απρίλιος 2023),
  • δημιουργία ιστοσελίδας ΕΛ.Ε.Μ.Α. (1ο Εξάμηνο 2023),
  • Market Access Networking με Φορείς-Συλλόγους Ασθενών & Ακαδημαϊκή Κοινότητα (Ιούλιος 2023),
  • διεξαγωγή ‘’Εργαστηρίου’’ Market Access (Οκτώβριος 2023).

Πηγή : Ιδρύθηκε η Ελληνική Ένωση Market Access στον χώρο της Υγείας | Virus.com.gr

Σχετιζόμενα άρθρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ TAKEDA HELLAS: Διάκριση στον διαγωνισμό Best Workplaces 2021

Αθήνα, 27 Μαΐου 2021 – Η TAKEDA Hellas, ηγέτης στον κλάδο της βιοφαρμακευτικής, αναδείχθηκε 5η ανάμεσα στις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, στην κατηγορία «10 καλύτερες εταιρείες με 50-250 εργαζόμενους», στα φετινά Best Workplaces 2021. Μετά από έναν χρόνο εργασίας υπό συνθήκες πανδημίας, η βράβευση της Takeda Hellas αποδεικνύει την προσαρμοστικότητα της […]

ΤΟ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13/3/2015

Στα Εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου, του 5ου κατά σειρά λειτουργίας ΚΕΠ Υγείας, παρευρέθη ο Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης. Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ συνεχάρη το Δήμαρχο Περιστερίου κ. Α. Παχατουρίδη για το μεγάλο κοινωνικό έργο στην πόλη του. Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι: «Στο Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., η Προαγωγή της Υγείας στους ΟΤΑ αποτελεί σταθερά την πρώτη προτεραιότητα της διοίκησής μας: τόσο της Αυτοδιοικητικής όσο και της Διαδημοτικής. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο και προβαίνουμε σε κάθε δυνατή ενέργεια, προκειμένου να στηρίξουμε την ΠΡΟΛΗΨΗ στους δήμους μέλη μας. Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας γεννήθηκε και διευρύνεται με συνέπεια και σωστή τεχνογνωσία».