Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
Ο Π.Ι.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΒΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ., ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕΣΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Ενημερωτικό Σημείωμα Π.Ι.Σ.: Εκπρόσωποι των Ιατρ. Συλλόγων στα Δ.Σ. των Νοσοκομείων

Αθήνα, 20/3/2023

Προς                                                                                                                                            ΑΠ: 658

-τους Ιατρικούς Συλλόγους                                                     

-τους αντιπροσώπους στη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Σχετικά με τα ψεύδη που διακινούνται σκοπίμως από συγκεκριμένη παράταξη, ότι δήθεν πολλοί Ιατρικοί Σύλλογοι στερούνται δυνατότητας να ορίσουν εκπρόσωπό τους στα Διοικητικά Συμβούλια των Νοσοκομείων, το προεδρείο του ΠΙΣ ενημερώνει για τα εξής:

Στο άρθρο 52 του νόμου 5027/23, το οποίο σας παραθέτουμε, προβλέπεται ρητά στο σημείο ζ) ο ορισμός εκπροσώπου του οικείου Ιατρικού Συλλόγου σε ΟΛΑ τα Διοικητικά Συμβούλια των Νοσοκομείων και όχι μόνον στα διασυνδεόμενα.

Προφανώς οι διακινητές των ψευδών e-mails είτε απώλεσαν τη δυνατότητα να αναγιγνώσκουν, είτε -το πιθανότερον- κατέκτησαν τη γνωστή τεχνική του επαναλαμβανόμενου ψεύδους, προκειμένου να προκαλέσουν αμφιβολίες ακόμη και για ζητήματα οφθαλμοφανή.

Συναδελφικά,